L’espai natural del Remolar al Delta del Llobregat

Una de les platges més verges que hi ha a la costa de Barcelonas és la del Remolar de Viladecans. És dins l’espai protegit dels estanys del Remolar-Filipines, al delta del Llobregat. És un espai d’accés gratuït i especial per l’observació d’aus i hi ha un itinerari senyalitzat per dos aguaits d’aus davant les maresmes.
  • Distància: 5 km anar i tornar (des de l’aparcament exterior) / 1,5km de recorregut per les maresmes (si aparquem dins)
  • Circular: no
  • Pendent: no, molt apte per fer en bici
  • Amb infants: sí! hi ha taules a l’ombra per fer pícnic

Visita als aguaits de les maresmes de l’estany del Remolar

Si aparquem a l’exterior del parc (just al costat de l’entrada de l’aeroport) hem de fer un recorregut d’1’5 km fins al punt d’informaciñó. Un camí asfaltat i planer que podem fer en bicicleta. Hi trobarem dos miradors.

El primer és el mirador és el de la Reguera Salabrosa, on veureu un dels estanys i, al fons, un grup de cavalls que viuen al Remolar. És un mirador en forma de passarel·la de fusta.

El segon mirador és el de la Vidala, alçat en una torre de fusta. Es veu el darrer tram de la riera de Sant Climent, que va a morir al mar.

Tot seguit arribareu al punt d’informació, on hi ha taules de pícnic.

Aquí podeu començar el recorregut per les maresmes del Remolar. Normalment no hi ha restriccions d’accés, però amb la pandèmia sí que n’han posat i només poden accedir a les maresmes un màxim de 15 persones a la vegada. Et donen un número i tens 2 hores per visitar-les. Alerta que és obligatori entrar amb mascareta encara que sigui un espai obert.

El recorregut és un caminet d’1,5km que us portarà fins a dos miradors i també per un prat d’orquídies (depen de la temporada les trobareu més o menys florides).

A l’aguait de la Maresma nosaltres hi vam veure bernats pescaires, polles d’aigua i ànecs.. Als aguaits, durant les mesures excepcionals per la COVID-19 només hipoden haver-hi 4 persones dins de cada caseta, s’ha d’utilitzar mascareta i deixar distància de seguretat.

L’altre aguait és el dels pollancres, en una maresma molt similar.

El recorregut té molts trams d’ombres sota els pins, però porteu protecció solar que la major part del camí és a ple sol.

Travessant part del delta del Llobregat també veureu els avions de l’aeroport.

La platja del Remolar

A l’altre costat del punt d’informació hi surt el camí que us portarà fins a la platja del Remolar. Si està tancada amb un una barrera, és fàcil de passar. Al fons ja veureu el mar.

A mà esquerra, una pineda amb cases protegides, una de les quals obra de Puig i Cadafalch. És una pena perquè aquest entorn està bastant descuidat.

I quan arribeu a la platja, arribareu al mirador del Francès. És una torre de fusta alçada amb vistes a la desembocadura de la riera de Sant Climent i al mar. A aquesta platja també s’hi pot arribar caminant des de la platja de les Filipines de Viladecans.

Accessos i aparcament

Aquests dies d’estat d’alarma l’accés a l’espai del Remolar està tancat al pas de vehicles (hi ha la barrera de la Vidala, que podeu creuar caminant si està baixada). Hi ha un aparcament senyalitzat just a la rotonda abans de l’aeroport (us ho deixem assenyalat al mapa del capdamunt). És l’aparcament exterior del Remolar.

Però si la barrera de la Vidala està obetra, podreu aparcar a dins el parc. De totes maneres, us recomanem aparcar fora i fer el recorregut d’un quilòmetre i mig caminant o en bicicleta,ja que hi ha un parell de miradors i és una passejada bonica.

En total, doncs, 3km d’anada i 3km de tornada des de l’aparcament exterior o 1km anada i 1km tornada des de l’aparcament interior. Un recorregut planer, en part asfaltat, perfecte per fer en bicicleta. 

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

2 pensaments sobre “L’espai natural del Remolar al Delta del Llobregat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *