Càmping a la Costa Brava amb accés a una caleta

Buscàvem un allotjament a peu de platja, pràctic i econòmic tipus bungalou, a la Costa Brava i amb un accés fàcil a una caleta petiteta, d’aigües turqueses, tranquil·la i amb camí de ronda. I la vam trobar: Cala d’en Forn i el càmping Treumal de Calonge.

Cala del Forn

La cala del Forn és una caleta petita que té un accés ditrecte des del càmping Treumal. Si no, s’hi accedeix també des d’un tunel esculpit dins la roca des del nord de la cala Cristus, dins el terme municipal de Sant Antoni de Calonge. Si no us allotgeu al càmping, hi podreu accedir si aparqueu prop del carrer Serra de Cavallera, als afores de Calonge, o a l’aparcament exterior del camping internacional de Calonge, al peu de la C-253.

Però com us dèiem, la manera més pràctica és allotjan-vos al càmping Treumal. Hi ha parcel·les per autocaravanes just a la platja de cala Cristus, però fins a la Cala del Forn s’hi accedeix per unes escaletes des del restaurant.

És una caleta petiteta, d’aigües turqueses, de sorra que no és fina, que és més aviat amb pedretes petites. Us recomanem escarpins si no tolereu la sorra gruixuda. Té dos raconets amb roques grosses per fer snorkel, però a banda de papareres, no té servei de dutxa (per això hi ha el càmping).

Hi ha un raconet al sud de a cala entre les roques, amb una platgeta exclusiva que si teniu la sort de trobar buida, és brutal! a la Cala Cristus s’hi pot arribar des de l’aigua o des del túnel que hi ha a la roca.

Cala Roca del Paller i Roques Planes

Però si no en teniu prou, pel camí de ronda direcció nord arribareu a tres caletes super mones. La primera és la Roca del Paller, que té una mica més de roques i menys sorra i caldràn els escarpins per entrar a l’aigua. Però té zones d’ombra molt interessants i queda més recollida entre penya-segats.

La segona és Cala dels Esculls, que sí que té una mica més de sorra i és més ample. El camí de ronda té trams en mal estat, malmesos pel darrer temporal. A més de moltes escales, però és apte per fer amb nens a partir de 3-4 anys o amb motxilla portanadons.

La tercera és Roques Planes, que és absolutament diferent a les altres. Són roques gegants (que tenen forma de balena), de color gris, amb cert fàcil accés a l’aigua. No hi ha sorra, però és una molt bona zona per fer snorkel.

Càmping Treumal

Per gaudir a tope de la Cala del Forn el millor de tot és allotjar-se al Camping Treumal. No és d’aquells macrocampings coneguts de la Costa Brava, i en canvi ens va encantar. Sí que és cert que hi havia poca gent i que vam estar molt tranquils, però encara que té moltes parcel·les, no és d’aquells càmpings que són un circ on fan activitats dirigides i mini club per aparcar els nens.

Hi ha els serveis indispensables: supermercat, bar, restaurant amb menjar per emportar i fins i tot atenció mèdica. Però cadascú a la seva parcel·la i a la platja i cap més soroll. El bar i resturant té una terrassa amb vistes al mar que és una passada. A més té parcel·les esglaonades amb vistes al mar que tenen molt bona pinta.

Els bungalous, en general, no tenen vistes al mar. Nosaltres vam estar a una dels més econòmics i vam estar molt contents. No ens va caldre aire condicionat (finals de juny) i estaven equipats amb tot el necessari.

L’únic que no funciona massa bé és el wifi (és de pagament, 2 euros al dia) i la cobertura de telèfon a moltes zones és lenta, amb 3G. Però ja està bé per desconnectar, no? El càmping té una piscineta petita, discreta, rodona, a l’alçada de la platja. Però amb les platges que hi ha… ni falta que fa!

Un altre dels aspectes que més ens va agradar també és que és un càmping molt ben enjardinat i cuidat. Hi ha un mirador al capdamunt de la Cala del Forn molt romàntic, i fins i tot un petit estany amb ànecs.

Cala s’Alguer

Una de les excursions que us proposem fer des de Calonge, és anar a Cala s’Alguer, a Palamós. Heu d’anar fins a la Fosca amb cotxe i aparcar per alguns dels carrers del nord de la cala (us ho deixem assenyalat al mapa). Hi havia un aparcament habilitat només per la cala, però a l’estiu és només pels residents a Cala s’Alguer. La caminada pel camí de ronda és de 10 minutets, en un camí en bon estat.

La cala és una d’aquelles antigues colònies de pescadors, de casetes blanques i portes de colors. Ben conservat, tranquil i sense restaurants i allotjaments. Hi resideixen, només, famílies d’estiuejants.

Ara bé, no és una platja de sorra com per estirar la tovallola. És de còdols i a més l’espai l¡utilitzen majoritàriament les barques. L’accés a la platja s’ha de fer amb escarpins des d’alguns dels laterals. És una bona zona per fer snorkel però no per passar el dia sota el para-sol (perquè no es pot clavar).

Cala s’Alguer és a mig camí des de la Fosca de la Cala del Castell, una de les més verges de la Costa Brava. És una platja de sorra, àmplia, sense edificacions.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *