La Cerdanya a l’estiu (XI): pla de Barrés, termes de Llívia i dolmen de Brangoly

Darrera proposta a la Cerdanya aquest estiu. En aquest post hi trobareu una excursió planera i curta al voltant d’un riu ideal perquè els infants hi posin els peus, una caminada fins al dolmen més gran de la Cerdanya, provem les noves termes de Llívia i un restaurant amb menú de tapetes elaborades per variar una mica de carn a la brasa i els arrossos de muntanya.

Passejada fàcil pel pla de Barrés

Aquesta primera proposta que us fem és ideal si teniu infants que comencen a caminar. És un recorregut planer que voreja el riu Barrés, on hi podreu posar els peus a l’aigua i els nens banyar-s’hi sense problemes ja que les aigües baixen molt tranquil·lament.

A més és una excursió a l’ombra, així que va molt bé pels dies més calorosos de l’estiu. Per tant: planera, remullada al riu i ombra.

L’excursió comença a l’aparcament del Pla de Barrés (entre Bolquera i Font Romeu, us ho deixem assenyalat al mapa). És un sender senyalitzat que es pot fer a l’hivern amb raquetes de neu. La caminada fins al pla de Barrés és un quilòmetre d’anada, més o menys, i un de tornada. El pla de Barrés hi ha un meandre molt gran del riu i una esplenada per fer una pausa.

A partir d’aquí podeu seguir la caminada fins l’estany de la Pradella. Per cert que en aquesta zona hi ha un càmping a tocar del riu, molt tranquil, només de parcel·les i amb pocs serveis (lavabos i poca cosa més) que ens han recomanat molt si en sou usuaris!

Termes de Llívia

Aquest setembre 2020 s’han obert finalment les termes de Llívia (amb gairebé un any de retard) al mig del parc de Sant Guillem. Són un concepte molt semblant a les termes romanes de Dorres: són 3 basses de poca profunditat, pensades per estirar-s’hi amb aigua calenta amb propietats medicinals (aquestes, encara per determinar). També hi ha una bassa més gran, octogonal, per tant tenen una miqueta més de capacitat que les de Dorres.

Quan nosaltres hi vam anar l’aigua encara no sortia prou calenta com perquè vingués de gust el bany. De fet era un dia d’estiu i encara que asseguraven que la temperatura de l’aigua arribava als 28 graus, estem segurs que no era tan elevada. La intenció és que aquesta tardor i hivern l’aigua arribi als 40 graus. Si no ho fa el pou de manera natural, l’ajuntament s’ha compromès a escalfar l’aigua amb una caldera de biomassa i plaques solars. De moment, doncs, si hi aneu, no espereu trobar-hi aigua calenteta…

L’equipament compta amb uns vestuaris amb lavabos i taquilles, però no dutxes.

Preus entrades:

-Adults: 4 euros

-Menors 6 anys: gratuït

-Nens de 6 a 15 anys: 2 euros

Dolmen de Brangoly

Aquesta és també una altra de les excursions fàcils per fer amb nens, fins i tot petits. Branbgoly és un nucli que pertany al poble d’Enveig a l’interior de la vall. La carretera fins al poble està asfaltada però a l’hivern pot ser complicada. Hi ha unes vistasses a la Cerdanya!

Just abans d’arribar al nucli de Brangoly trobareu una senyal que ja indica el camí cap al dolmen. Hi ha una mica d’aparcament a tocar de la carretera. El caminet és d’uns 50 metres fins que arribeu al dolmen, que és un dels més grans del Pirineu. La llosa horitzontal fa gairebé 3 metres i hi cap una persona de peu a dins. També se l’anomena dolmen de cal Caballer.

I per menjar et recomanem…

Salioli Puigcerdà

Tapes elaborades amb productes del Pirineu. Per sortir de la típica carn a la brasa i els arrossos està bé. Comparteix espai i estil de cuina amb La borda del Ceretà, als afores de Puigcerdà.

Preu: menú 17 euros migdies dijous i divendres / tapes 8-10 euros

És un local amb un concepte de menjar més ràpid, no d’entaular-se. Pensat potser més pels sopars de pica-pica, lleugers. Hi ha tapes típiques com braves, encenalls de pernil, carpaccio o olives i d’altres platillos una miqueta més consistents, especialment els plats de foie, roastbeef, canelons o trinxat. Nosaltres vam provar les croquetes de confit d’ànec i poma a la canyella i estaven delicioses. És el plat que més ens va agradar.

El menú és molt correcte, un tipus de plats alguns diferents de la carta de tapes i d’altres de la carta. L’espai és ampli i lluminós i tenen trona pels nens.

Booking.com

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *