Dinamarca (2): el parc d’atraccions de Legoland

Legoland un dels parcs d’atraccions més antics d’Europa per visitar amb canalla petita. Molt ben decorat i aconseguit amb peces de Lego, és però un parc petitet, molt enfocat a famílies. La majoria d’atraccions són suaus. Si el que realment voleu fer és jugar amb peces de Lego, llavors heu d’anar a la Lego House, de la qual us en parlàvem en aquest post.

COP D’ULL RÀPID


Aneu-hi si... teniu fills d’entre 0 i 15 anys

No hi aneu si…teniu fills de més de 15 anys que els agradin les emocions

No espereu trobar-hi… llocs per jugar amb peces de Lego, més enllà d’algunes cues d’atraccions.

El millor moment per anar-hi és… un dia d’estiu encara que plogui una mica

Aneu-hi com a mínim… un dia, està vist amb un sol dia

S’hi arriba… amb cotxe als afores de Billund. 3 hores des de Copenhagen. Al costat hi ha l’aeroport de Billund, amb vols low cost des de molts punts d’Europa.

Informació pràctica

Legoland és el primer parc d’atraccions de Lego que va començar a funcionar el 1968 a Billund, al centre de Dinamarca. És a unes 3 hores en cotxe de Copenaghen i a una hora i mitja d’Aarhus. Billund és la ciutat on es va fundar Lego i hi ha la fàbrica original. Està obert d’abril a octubre. Hi podeu arribar també amb avió ja que a l’aeroport de Billund hi operen companyies de baix cost. Billund és una molt bona base per conèixer Dinamarca, ja que és bastant al centre del país.

Perquè ens en fem una idea, és molt més petit que Port Aventura (amb un dia està més que vist) i les atraccions són més suaus. És ideal per anar-hi amb nens i nenes petitts, des de bebés (hi ha atraccions i espais pensades per a nadons que comencen a caminar) fins als 10-15 anys. Més enllà, i si són adolescens que els agrada les emocions fortes, és un parc d’atraccions poc atractiu per a ells. De fet, és un lloc molt per famílies, però no per grups d’amics.

Fins i tot l’accés i l’aparcament són molt fàcils. Hi ha 3 o 4 esplanades enormes al voltant de l’entrada del parc i és molt ràpid arribar a la porta. El tiquet de l’aparcament es pot comprar per internet (8 euros el dia), juntament amb l’entrada, i d’aquesta manera s’eviten cues a les màquines per pagar.

Les entrades es poden comprar a la web i us recomanem els packs familiars. Surten a compte fins i tot si sou només 3 membres a la família (surt per uns 150 euros 4 membres) . Els infants paguen a partir dels 3 anys.

I si plou? la pluja a Dinamarca és gairebé a diari, però és pluja fina, habitualmemt. Així que encara que faci un dia gris o plovisquegi, és un parc preparat per operar en aquestes condicions. La majororia de cues són a cobert i els espais per menjar (i fer pícnic) també. També hi ha estufes.

Les atraccions

Hi ha diferents zones agrupades per temàtiques, totes perfectament decorades amb figures de Lego. Els pirates, la zona polar, la Ninja, el far west, …

Per a nens de 3-6 anys la més ideal és la dels Pirates, el castell i el Far West. Hi ha dos trens que ens van agradar especialment: el del castell del fdrac i el de l’àliga, al Far West. Ideal per famílies amb nens a qui els comencen a agradar les emocions fortes! També hi ha dues vagonetes interactives en què es convida a pares i nens a caçar objectes amb unes espases especials (atracció tipus Sesamo Street). Una és a la zona polar i l’altra a la Ninja (és molt millor la de la zona Ninja).

Per a nens i nenes més grans de 6 anys (més 1,20) hi ha un parell d’atraccions una mica més fortes (a la zona polar). Una de les coses positives del parc és que a les cues de les agraccions els infants tenen peces de Lego per jugar (nosaltres vam trobar les piscines de peces buides per la covid, per això).

També hi ha atraccions d’aigua com els troncs o les barques rodones.

I pels infants de 0-3 anys hi ha la zona Duplo amb propostes molt pensades per a ells, que comencen a caminar. Hi ha un parc inafntil molt gran amb elements molt originals, una noria petitona i un trenet familiar que recorre la zona des de l’aire.

Molt a prop hi ha un acuari amb taurons i peces de Lego.

Miniland

I una altra zona particular del parc i que la fa molt característica és el Miniland. És una espècie de Catalunya en Miniatura, de tot Europa, i tots els edificis fets amb peces de Lego.

Hi han reconstruüt des de ciutats com Copenaghe, París, Amsterdam, Londres, … estacions d’esquí dels Alps, estacons de trens, aeroports, …

La majoria de maquetes estan en moviment i algunes es poden manipular pressionant botons. S’activen moviments i so.

Llocs per menjar

Hi ha tant paradetes de fast food (hot dogs i hamburgieses) com restaurants tipus grill i pizzeries, per tot el parc. El fast food no és exageradament car (20 euros 3 frankfurts amb begudes, per exemple).

A més, hi ha moltes taules per fer pícnic i portar-se menjar i begudes està permès. De fet el més habitual és que els danesos vagin al parc amb uns carretons amb rodes on es porten la seva nevera i el seu menjar. Les zones de pícnic estan a cobert i també tenen estufes.

Per evitar tropbar-vos els establiments plens, mengeu alguna cosa abans de les 12-13h, que després és els restaurants estan força plens.

Altres tips útils

-Es poden llogar cotxets per a infants: si es cansen i no porteu el vostre, a l’entrada del parc trobareu un lloc per llogar-los com els carros de supermercat, posant una moneda.

-Al parc hi poden entrar gossos: a fora els lavabos veureu aigua preparada per a ells. Els gossos poden entrar, lligats, de totes maneres penseu que hi ha molta gent i que alguns animals poden estar incòmodes.

App per saber les cues a temps real: descarregueu-vos l’app de Legoland Billund perquè a banda del mapa, us diu a temps real les cues que hi ha a cada atracció. El parc és tan petit que surt a compte perseguir les zones amb menys afuència!

-A la botiga de Lego de Legoland podreu comprar algunes caixes exclusives que només fabriquen aquí, com reproduccions de la Lego House o d’atraccions de Legoland.

Si teniu algun dubte més sobre el parc, no dubteu contactar amb nosaltres a través dels comentaris del post!

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *