Recull d’activitats per fer a Barcelona

Teníem diverses propostes escampades en diferents posts de propostes d’activitats per fer a la ciutat de Barcelona. Us les recollim totes en a continuació. Algunes estan pensades per fer amb nens o en família i d’altres en parella. Des de museus, espais culturals, atraccions, …

Experiència immersiva a la Barcelona dels anys 60

La primera activitat per fer a Barcelona és al Centre d’Arts Digitals Ideal Barcelona, que proposa una nova experiència immersiva fins a finals d’any. Després de l’èxit amb la mostra de Monet, aquesta vegada la temàtica és la Barcelona dels anys 60 i 70. La immersió es duu a terme a través de les fotografies de de 6 grans fotògrafs catalans: Pomés, Català-Roca, Miserachs, Maspons, Joana Biarnés i Colita. A diferència de l’exposició de Monet, aquesta no està pensada per ser visitada per nens petits. El preu és car, són 14,5 euros els adults, 9 euros per als jubilats. S’ha de reservar entrada aquí.

La casa del revès

La segona proposta d’aquest recull d’activitats per fer a Barcelona és l’experiència de passejar-se i fotografiar-se dins uns casa del revés l’han ideat al Big Fun Museum de Barcelona, situat just davant el mercat de la Boqueria a les Rambles. De museu no en té res, són diverses sales amb propostes diferents creades pels mateixos amos del Museu de les Il·lusions (que trobareu al carrer Pintor Fortuny, un dels carrers que trenca de les Rambles de Barcelona). Més informació en aquest post.

La casa dels Entremesos

Si trobeu a faltar els gegants com nosaltres, ara que no hi ha tantes festes majors, a les cases dels Entremesos de la ciutat, s’hi exposen els gegants de Barcelona. I no només gegants: bestiari i capgrossos. Aquí vam veure tots els gegants de Ciutat Vella: la Barceloneta, els gegants del Pi, etc. Més informació en aquest post.

Les 3 esglésies gòtiques de Barcelona

Santa Maria del Mar, Santa Maria del Pi i Sant Just i Pastor són les tres esglésies gòtiques de Barcelona. I totes tres es poden visitar i tenen accés a les terrasses com a miradors. L’església amb el mirador amb les millors vistes és… Santa Maria del Pi. L’església amb un interior més espectacular és… Santa Maria del Mar. L’església amb el preu de la visita més econòmica és… Sant Just i Pastor. Trobareu tota la informació en aquest post.

Visites Gaudí a Barcelona

Tenim un post on us proposem 5 de les visites Gaudí que es poden fer al centre de Barcelona: la Casa Vicens, el Palau Güell, La Pedrera, la casa Batlló i la Torre Bellesguard. A més us recomanem bons restaurants per maridar la visita. En aquest post trobareu tota la informació.

Visita a la casa Amatller

La veïna de la casa Batlló, al peu del Passeig de Gràcia, la casa Amatller va ser un encàrrec de la família d’industrials xocolaters a l’arquitecte Puig i Cadafalch. Es pot visitar en una visita guiada molt recomanable que us ensenyarà totes les estances. Podeu llegir-ne més detalls en aquest post.

Un passeig pel barri del Born

Us proposem un passeig per aquest barri del centre de Barcelona: des de visitar les restes de la Barcelona de 1714 al Born Centre Cultural, a descobrir Santa Maria del Mar, la casa dels Entremesos i els seus carrerons de botigues hipsters. També us recomanem alguns restaurants per menjar-hi. Més detallets en aquest post.

Un passeig pel barri Gòtic

Els voltants de la catedral, la casa de l’Ardiaca, el carrer del Bisbe, la plaça del Rei, la plaça Reial, l’arxiu de la Corona d’Aragó, el Museu Frederic Marés, el Museu Picasso, … també us recomanem un parell de miradors per prendre alguna cosa. En aquest post.

Una volta a Barcelona en 600

Heu conduit mai un 600? si ja no hi vau ser a temps ho podeu fer a Barcelona i donar una volta per la ciutat conduint aquest cotxe tan emblemàtic. No és per lliure, és en grup i cada parella podrà conduir un vehicle en una corrua que durant dues hores passarà pels llocs més importants de la ciutat com la Sagrada Família, el passeig de Gràcia o les Rambles. Hi ha dos tipus de sortides en grup: una de nocturna que inclou el sopar de tapes i begudes al mític bar La Plata del barri Gòtic, i una al migdia que inclou vermut amb vistes panoràmiques des de Montjuïc. Molt divertit, una manera diferent de veure la ciutat de Barcelona i retrobar-nos amb le nostre passat, per exemple, tornant a posar cassets al cotxe! Més info aquí.

Booking.com

Curs de cuina en família, en parella o entre amics

Qui diu cuina saludable diu arrossos, pizzes o fins i tot combinacions de classes de ioga amb classes de cuina. És un local amagat, en un carreró del barri de Poblenou, un lloc modern i ampli on podreu cuinar al voltant d’una barra americana, cadascú al seu ritme. És una activitat per fer en parella, amics o en solitari per conèixer gent nova. En fan també de familiars, per fer amb canalla. Apunteu-vos al seu web.

Niu de ciència al Museu Blau

El Museu Blau de Ciències Naturals de Barcelona, situat a l’edifici blau del Fòrum, té una proposta d’activitat gratuïta per a nens de 0-6 anys molt bonica. És el Niu de Ciència, un espai de joc lliure i de descoberta amb elements de la natura. Més informació en aquest post.

Museu i planetari del Cosmocaixa

El Cosmocaixa ha remodelat recentment la seva planta principal de ciència, dedicada a l’univers. A més ofereixen altres activitats de pagament com el planetari, amb projeccions per a nens a partir de 3 anys! Una nena que es diu Cloe els explicarà amb dibuixos projectats a la cúpula per què es fa de dia, per què es fa de nit, quines estrelles hi ha, … és molt amè i inclou cançons. Els passis valen 5 euros però els clients de la caixa paguen 2,5, nens inclosos. Trobareu més informació en aquest post.

Titelles a la Puntual

Al centre de Barcelona, al barri del Born, hi ha un petit teatret que cada cap de setmana programa titelles. És La Puntual i és una delícia. Les sessions són els divendres (18h), dissabtes (12h i 18h) i diumenges (12h i 18h). Cada setmana més o menys hi ha un espectacle diferent i quan acaba els nens i nenes poden tocar de prop els titelles. Més informació en aquest post.

Jugateca de Diagonal Mar

I per últim en aquest recull d’activitats per fer a Barcelona us recomanem si aneu amb nens al centre comercial Diagonal Mar un nou espai de joc per als nens i nenes a cobert. És ‘Un mar de jocs’ i consisteix en un espai de joc lliure amb jocs de fusta i contes, res a veure amb els espais de molts altres centres comercials plens de tobogans i piscines de boles. Els menors de 4 anys han de quedar-s’hi acompanyats d’un adult però els nens de 4 a 12 anys s’hi poden quedar sols, vigilats per monitors. Més informació en aquest post.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *