Allotjament rural familiar Els Plans de Cornet

El primer post de l’any el dediquem a parlar-vos d’un allotjament rural al Bages per anar-hi en família. És entre Balsareny i Sallent i és una casa per a 4 persones ideal si teniu canalla petita: hi ha un pati ampli i pla sense perills, la granja d’animals a tocar i la família dels Plans de Cornet és encantadora. Us expliquem més detalls a continuació!

La casa dels Plans de Cornet

Fa més de 16 anys que la família dels Plans de Cornet té una petita caseta d’agroturisme rural. És una caseta annexa a la masoveria, ideal per una família de 4 persones. Era l’antiga cort dels porcs, corral de gallines i conills.

Té una cuina equipadíssima, amb taula menjador, sofà i foc a terra (llar de foc). Una habitació amb llit doble, bany amb dutxa i una segona habitació amb dos llits individuals.

No necessitareu de res: hi ha tovalloles, roba de llit i a la cuina hi ha tot el que tindríeu a casa (sal, rentavaixelles, oli, tovallons, cafè, sucre, …). De veritat, no és un apartament impersonal i buit. És viscut.

A més la Sandra i la seva família ens havíen deixat unes melmelades de préssec i figues fetes a casa. En aquest post trobareu altres allotjaments similars a Catalunya.

Un pati ampli sense perills

És una caseta ideal per anar-hi amb canalla petita. La casa és d’una sola planta (sense graons) i just davant té un ampli jardí planer sense perills perquè nens i nenes hi juguin amb llibertat. Sabeu aquella sensació d’estar cuinant amb un ull posat als infants que juguen tranquil·lament a l’era? Hi ha una caseta de fusta, gronxadors, un llit elàstic enorme i piscina, exclusiva per la caseta, protegida amb tanques.

També hi ha cistella de bàsquet, un porxo amb barbacoa i taula i cadires, taula de ping-pong, tricicles, tractor de joguina i tota mena de pilotes. Ni les pilotes haureu de portar!

La granja

Però el millor és poder conèixer els animals de la granja: ovelles, conills, gallines, ànecs, … La Sandra ens va fer una visita i vam poder veure els primers dies d’uns conillets i donar el biberó a dues ovelletes que havien perdut la mare durant el part.

Caminades al voltant dels Plans de Cornet

La Sandra ens va portar a descobrir un racó de bosc prop de la masia. És una caminada fàcil fins a un roure gegant que té un gronxador. Un lloc idíl·lic a qualsevol època de l’any. Hi ha una petita font i una taula de fusta.

El camí passa per les vinyes de la família i les barraques de pedra seca i fang, una de les quals és enorme i té fins i tot un petit estable per guardar bestiar.

Aquí trobareu altres activitats de natura i cultura per fer al voltant dels Plans.

Visita a Cardona

Si us animeu a anar als Plans en aquest allotjament rural en família al Bages, just al costat del mas, a Balsareny, hi ha un castell on hi fan visites teatralitzades un cop al mes, els caps de setmana. Però per castells, el de Cardona. És a 30 minuts dels Plans.

Cardona va ser el darrer poble en rendir-se el 1714. Però el castell és molt més antic. La primera construcció és del segle XI, la torre de la Minyona. Es deia així per una llegenda del segle XVII que explica que els vescomtes de Cardona tenien una filla molt enamorada d’un capità musulmà. Per no deixar-la en mans del seu amant, la van tancar a la torre, on va morir. Ara és el punt més alt del castell i de la canònica de Sant Vicenç.

Una de les innovacions com a castell modern va ser la construcció dels baluards com a elements defensius. El de Cardona en té 7 i des d’aquí es controlava tota la població i més enllà. Cardona va ser el centre de resistència contra les tropes de Felip V, però 7 dies després de la rendició de Barcelona, també va capitular.

La visita al castell és per l’exterior i per lliure (l’interior és un Parador) i només s’ha de pagar per entrar a la canònica de Sant Vicenç, que té un claustre del segle XIV. És una de les primeres obres del romànic català més important, i a dins hi ha enterrats els comtes de Cardona que, per totes les seves possessions, van ser considerats reis sense corona.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *