Activitats per fer amb nens al Baix Llobregat

Hem preparat un recull d’activitats per fer amb nens i nenes al Baix Llobregat. A l’aire lliure i a l’interior; museus i centres culturals; parcs infantils xulos i miradors que no requereixen una caminada llarga, … tot això… molt a prop de Barcelona!

Tortugues i dofins al CRAM

La primera proposta que us fem com a activitats per fer amb nens i nenes al Baix Llobregat, a prop de Barcelona, és una visita a la fundació CRAM, dedicada al rescat, cura i reinserció de tortugues marines, dofins i altres cetacis de la costa catalana.

Està situat a la platja del Prat i hi fan molts tallers familiars per a nens i nenes de 3 a 12 anys. N’hi ha per exemple per aprendre a salvar dofins i tortugues marines o què fem si ens trobem un niu de tortugues. Els trobareu tots aquí.

Nosaltres us podem recomanar l’activitat de la Tortuga Floreta, adreçada a nens i nenes de 3 a 6 anys. Primer ens van fer una explicació sobre quins residus, sobretot plàstics, fan malbé el mar. Tot seguit amb una reproducció d’una tortuga marina, ens van explicar què hem de fer si trobem una tortuga marina a la platja amb problemes, com ajudar-la per treure-li les xarxes i els plàstics, remullar-la i esperar que vinguin els professionals del CRAM.

La tercera part de l’activitat consisteix en visitar les instal·lacions del CRAM, les piscines on hi ha les tortugues que s’estan recuperant. Per exemple, vam veure la tortuga Massagran, que fa més de 20 anys que hi viu i que no la poden tornar al mar perquè no és capaç d’alimentar-se sola. Cada any el CRAM rescata unes 60 tortugues marines a la costa catalana que estan en perill.

Mirador dels avions

Molt a prop del CRAM us proposem que us atureu als miradors de l’aeroport del Prat. Són dos miradors situats just a sota el trajecte d’aterratge dels avions a l’aerport, de manera que els podreu veure de molt molt molt a prop justa abans que toquin terra. Haureu d’aletrar els nens i nenes que fa una mica de soroll, però aviat en Blai s’hi va acostumar. Us expliquem on estan en aquest post!

Termes romanes de Sant Boi

Les de Sant Boi són les termes romanes més ben conservades de Catalunya. No eren públiques, formaven part d’una vil·la privada als afores de Barcino que es dedicava al conreu al costat del riu Llobregat. Van ser construïdes a finals de segle II i principis del III.

S’hi pot distingir clarament el frigidarium (piscina d’aigua freda), el tepidarium (d’aigua tèbia) i el caldarium (la d’aigua calenta). En unes termes privades com aquestes el frigidarium era considerada una sala d’estar més de la casa. Fixeu-vos, sobretot, amb els mosaics que s’han conservat a la banyera freda, de color blanc i negre, amb l’esvàstica com a símbol (representa la creació segons el Cristianisme, abans que el nazisme se l’apoderés).

Al caldàrium, la temperatura ambient era de 55 graus i l’aigua estava a 40. El personal de servei alimentava els forns que escalfaven l’aigua sota les piscines.

La visita és ràpida i l’entrada costa només 1 euro els adults. Més informació aquí.

Tobogans gegants de Begues

Aquesta és una de les nostres activitats per fer amb nens i nenes al Baix Llobregat preferides. Al parc de La Costeta, situat molt a prop del centre històric de Begues, hi ha tres tobogans gegants que serveixen per fer el descens del turonet on es troba el parc urbà. Ens ha agradat especialment perquè està integrat a l’espai natural, en una zona d’ombra de pins i els tobogans llisquen sense problemes. No són tobogans perillosos malgrat l’alçada, ja que tenen un aterratge llarg que frena l’arribada. Al parc també hi ha una zona de jocs de fusta i corda. És un circuit per a diferents edats on els nens i nenes poden fer-hi el mico: ponts penjants, equilibris, xarxes per escalar. Trobareu més informació en aquest post.

Parc de Vilamarina a Viladecans

Un dels parcs més nous que s’han instal·lat a Viladecans és una proposta xula i diferent. Represenbta un vaixell i té propostes per diferents edats. Des de ponts, llocs per penjar-se, tobogans coberts, tirolina, … A més té un parell de veles per fer ombra a l’estiu. El parc és al costat del centre comercial Vilamarina, al parc de la Marina (av. Segle XXI).

Bosc animat de Catalunya en miniatura

Una altra opció que teniu per fer amb canalla al Baix Llobregat és el bosc animat de Catalunya en Miniatura. Circuits de tirolines i ponts penjants als arbres per a totes les edats.

De fet, el que hem provat és el circuit per a nens i nenes a partir de 4 anys, un circuit que és a un metre del terra i que la canalla fa sola amb la supervisió dels pares des de baix. És curtet i modest, però és una opció a considerar si teniu fills que els hi agradi la moguda. El circuit val 12 euros (nens de 4 a 7 anys) i inclou l’entrada a les maquetes.

L’única condició és que per accedir-hi, els adults han de pagar també entrada per veure les maquetes (12 euros amb el descompte de la seva web). Us expliquem com és l’exposició de maquetes de Catalunya en Miniatura en aquest post.

Costajump

Un altre dels imprescindibles pel que fa a les activitats per fer amb nens i nenes al Baix Llobregat. És un paradís pels nens i nenes mogudets: una nau sencera plena de llits elàstics, piscines de boles i tota mena de tobogans i altres proves típiques d’Humor Amarillo. Nosaltres hem provat el Costajump de Gavà (situat a prop del centre comercial Barnasud). La nostra recomanació és que hi aneu entre setmana (els caps de setmana està molt ple) i a la tarda, que podreu arribar a estar-hi sols! Al Baix Llobregat recentment també ha obert el BOUNCE al centre comercial de Sant Boi. Trobareu més informació en aquest post.

Pista de patinets de Sant Boi

Una altra de les propostes que us fem per fer amb canalla al Baix Llobregat és la pista de patinets que trobareu al centre comercial de l’Alcampo de Sant Boi. Hi ha dos circuits, una pista per a 2 a 4 anys i l’altra per 5 a12 anys. Té pujadetes i baixadetes i el terra és prou tou per evitar trompades grosses. L’accés és gratuït i la trobareu a l’aparcament, just davant de la botiga Maisons du Monde.

Kàrting de Viladecans

De fet n’hi ha 2: un d’indoor que és al centre comercial Vilamarina i que està adreçat a gent jove i gran i el de la carretera C-31, el karting Minilandia, que és a l’aire lliure i està pensat per nens. Va ser el primer kàrting de l’estat espanyol. En aquest hi ha karts per a pensats per canalla petita, de dues places per compartir un adult i un nen/a. També hi ha llits elàstics, inflables i minigolf.

Hípica Can Feliu

Per passar una tarda o matí sobre cavall no cal que marxeu molt lluny de l’àrea metropolitana de Barcelona. A l’hípica Can Feliu de Viladecans podreu fer passejades en ponis, al parc natural del delta del Llobregat. Els dimecres i els divendres a la tarda (de 16h a 20h) i els dissabtes i diumenges al matí (de 10 a 14h) es poden fer passejades en ponis. Val 8 euros l’hora i et deixen el poni preparat perquè donis voltes al voltant de la finca. Trobareu més informació en aquest post.

Activitats a la jardineria Bordas

El garden més conegut del Baix Llobregat és la Jardineria Bordas, situat a Gavà a la carretera cap a Gavà Mar. El cas és que a més de viver, organitzen molts tallers per a nens i nenes, i és un espai on podeu anar-hi a passejar, jugar als jocs infantils i prendre alguna cosa. Hi fan tallers per a canalla de 3 a 12 anys, de pintura, escultura, scrapbooking, passejades en poni, … Habitualment són els caps de setmana i a l’estiu. Més informació a la seva web.

Veure una posta de sol sobre el mar

A la tardor i hivern és l’única època de l’any en què podem veure pondre’s el sol sobre el mar a la costa catalana. A l’estiu majoritàriament marxa cap a l’oest darrere les muntanyes. Així que aprofiteu els dies clars de l’hivern per acomiadar-vos del sol a la platja, que és un espectacle (gratuït!) genial i que podeu donar molt significats als nens. A més el mes de gener i febrer la posta de sol és a una hora més que raonable (17:30-18h) i per tant una activitat molt bonica per fer una tarda. Us expliquem més cosetes en aquest post.

Laberint de Torreblanca de Sant Joan Despí

Entre Sant Joan Despí i Sant Just Desvern hi ha un parc urbà que té un laberint gegant molt divertit. Us hi recomanem anar un dia entre setmana a la tarda, quan hi ha més poqueta gent. Podreu jugar a cuit i amagar! Té un mirador alçat des del qual podreu veure tota la panoràmica del laberint. Us n’expliquem més cosetes en aquest post.

La Colònia Güell i la Cripta Gaudí

Una matí de sol. Aprofiteu-lo per passejar entre aquesta colònia modernista al costat de Barcelona, entre Sant Boi i Santa Coloma de Cervelló. És un poble tranquil entre moltes ciutats. La plaça, els balcons florits, les persianes, les terrasses de cafè. I una altra joia Gaudí. Es pot fer un recorregut a peu per veure els edificis més emblemàtics, que bàsicemant estan a tres carrers. La casa del mestre, la casa del secretari, la casa del metge, l’antiga escola, Can Soler de la Torre, Ca l’Espinal (la més important), … Després feu un cafè o un vermut a alguna terrassa, especialment les de la plaça Joan Güell, i compreu-hi el pa al forn… Us expliquem com podeu fer la visita a la Cripta Gaudí en aquest post.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *