El castell d’Hostalric

Predominant un turó basàltic, d’un antic volcà, a la comarca de la Selva, el castell d’Hostalric ha estat sempre una construcció de defensa. Ara en mans de l’ajuntament del municipi, els caps de setmana es poden visitar les instal·lacions i, si la Covid ho permet, fer-hi activitats en família. Una activitat per fer en família a 1 hora de Barcelona.

Orígens del castell

La primera construcció del castell d’Hostalric correspon als vescomtes de Cabrera, a l’edat mitjana. Servia per controlar el camí ral entre Barcelona i Girona. Aquest sempre ha estat un lloc de pas: vorejant la Tordera hi passava la Via Augusta.

Més tard va quedar en desús i abandonat i es va tornar a recuperar al segle XIX. Va tenir un paper important durant la Guerra del Francès, ja que va ser un dels darrers punts que van abandonar els francesos. En aquesta època el castell es va modernitzari ampliar, sobretot per preparar-lo per la defensa de les armes de foc.

La visita

El castell es pot visitar els caps de setmana i festius durant tot l’any i entre setmana també els mesos d’estiu. Hi ha dues opcions: la visita per lliure d’11 a 14h o fer una visita guiada que comença a les 12h i que dura una hora.

Els preus del a visita són:

  • Tarifa general: 4€
  • Tarifa reduïda: 3 € (infants de 7 a 12 anys, carnet jove i pensionistes)
  • Entrada gratuïta amb carnet de Súper.
  • Oferta per a subscriptorsPunt Diari i Diari de Girona: 2×1; Club La Vanguardia i Diari Ara: 3€

La visita comença amb un audiovisual introductori a la sala del cos de guàrdia. Podreu passejar pels baluards i entrar a les casetes de vigilància, el pati d’armes, el fossar, la cisterna d’aigua i els polvorins.

Una de les zones que més ens va agradar va ser la galeria a prova de bombes, per la qual podreu caminar uns metres, i que servia per comunicar algunes parts del castell per l’interior. Durant la Guerra del Francès també va servir de refugi dels habitants d’Hostalric:s s’hi van arribar a refugiar fins a 1.500 persones. La visita per lliure, a un ritme tranquil, es pot visitar en una horeta.

Aneu-hi, si podeu, en un dia clar perquè les vistes són precioses: l’imponent Montseny i el pic de les Agudes, el castell de Montsoriu, la Tordera, …

A més, organitzen activitats familiars. Per exemple l’activitat ‘Què en saps de la fortalesa?’ que és una visita guiada en família per conèixer diferents racons del castell que acaba amb un joc de preguntes que la canalla ha de respondre en una targeta.

També es fan visites teatralitzades a partir del mes de maig, especialment dirigides al públic familiar. Es fan cada primer diumenge de mes.

La descoberta de la muralla

Una altra de les activitats que podreu fer en família és la descoberta de la muralla medieval. A l’oficina de turisme us facilitaran una clau que obre quatre espais: la Torre dels Frares, la Torre d’Ararà, la muralla i la cova del relliguer. Aquí trobareu la informació d’horaris i preus.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *