La novetat de l’estiu 2022 a Andorra é sol’obertura del pont tibetà de Canillo, el segon més llarg del món (el primer fa 100 metres més i és a la República Txeca). La veritat és que impressiona més veure’l des de fora que creuar-lo i és apte per a totes les edats. Us animem a visitar-lo i us expliquem tots els detalls a continuació!
- Distància: 3 km anar i tornar
- Tipus de camí: 900 metres de pista forestal + 603 metres creuar el pont (només anada)
- Circular: no
- Durada: 2 horetes
- Pendent: sí, lleugera. Fa pujada a l’anada per la pista forestal
- Amb infants: sí! per creuar el pont han d’anar a coll o caminant (no es permeten cotxets)
- Amb gossos: podeu arribar al pont amb gossos però no poden creuar-lo
- Entrades: 12 euros adults / 9 euros nens i cal reservar-les online
- Aquesta activitat no es pot fer a l’hivern, només de la primavera (depen de la neu) al mes de novembre
Característiques del pont: fa impressió?
El pont tibetà de Canillo fa 603 metres de llargada. Els punt més alt respecte el terra, a la Vall del Riu, és a 1884 metres d’alçada. Salva les dues vessants de la Vall amb una estructura metàl·lica d’un metre d’amplada, on hi caben dues persones de costat, però robusta i ben protegida. Es mou una mica, però res exagerat i té baranes amb reixes a banda i banda, de més d’un metre i mig d’alçada.
No hi ha limitacions d’edat per creuar-lo. Els nadons poden pujar-hi sense problemes sempre que ho facin caminant o a coll. No estan permesos els cotxets (ni cadires de rodes) així que la millor alternativa és utilitzar una motxilla de porteig. La raó és perquè els cotxets col·lapsarien l’ample d’espai del pont i no podria passar ningú i a més, el terra acaba en forma de dent de serra (perquè no s’acumuli la neu) i no llisca. Per aquest motiu, tampoc està permès que els gossos creuin el pont, perquè es podrien fer mal a les potes. Sí que podeu arribar amb la vostra mascota fins a l’inici del pont i esperar-vos allà mentre els altres creuen el pont.
Què es pot fer des del pont tibetà?
La caminada al pont tibetà a priori no és circular, però una de les opcions que teniu és pujar amb el bus, creuar el pont i tornar a peu de baixada fins al Tarter o a Canillo.
Una altra opció és que des del pont, feu una caminada fins a la Vall del Riu, fins al refugi (1 hora i mitja de caminada) o fins als estanys (2 hores i mitja). Aquí en podreu trobar més informació.
Des del Pont Tibetà podreu seguir agafant el bus fins a la seguent parada, que és el Mirador del Roc del Quer (us expliquem la nostra experiència en aquest post). A l’estiu aquets mirador és de pagament (5 euros entrada) així que si no l’heu visitat, us recomanem agafar l’entrada combinada amb el pont tibeà, que costa 14 euros (i així l’accés al mirador només us costarà 2 euros). Per accedir al Roc del Quer ho podeu fer en cotxe, ja que sí que hi ha un aparacment més ampli.
Com s’arriba al pont tibetà?
Per arribar al pont tibetà hi ha un servei de transfer gratuït amb bus que surt del centre de Canillo (la parada és just davant de la Gasolinera Total que hi ha a l’entrada del poble, us ho deixem assenyalat al mapa). Els busos surten cada mitja hora i triguen 15 minutets a arribar a l’inici del camí que porta al pont. El primer bus surt a 2/4 de 10 per arribar al pont tibetà a les 10 del matí. Funcionen tot el dia i el darrer bus és a les 19h a l’estiu. Consulteu aquí els horaris complerts.
Ara bé, a l’inici del recorregut del pont tibetà hi ha un petit aparcament al voral on hi caben una 15a de cotxes. Si no us encaixa pujar i baixar en bus, teniu aquesta opció. Si hi aneu a primera hora del matí no tindreu problemes per aparcar segurament (tenint en compte que el pont obre a les 10 del matí). Hi ha un petit aparcament amb capacitat per 4 motos també.
S’ha de caminar? Quanta estona dura l’activitat?
Sí, des eel punt on us deixarà el bus o hagueu a parcat a peu de carretera del coll d’Ordino fins al pont, hi ha uns 900 metres de pista forestal que haureu de fer a peu. És una pista en bon estat, amb vistasses però sense ombres, així que porteu barret, gorres, crema solar i aigua a l’estiu! Al final de la pista forestal fa una mica d ependent, però és suau i apte per fer-la amb criatures.
A l’inici i al final de la pista hi ha una caseta de fusta per resguardar-vos del sol i de la pluja mentre espereu el bus. Tingueu en compte que una vegada arribeu al pont tibetà, a la caseta on us comprovaran les entrades, només hi ha lavabos, però no servei de bar. Ni tampoc podreu comprar les entrades allà, només online o a les taquilles que hi ha a a la parada de bus de Canillo.
Si el que voleu fer és pujar fins al pont i creuar-lo i tornar, nosaltres vam dedicar-hi unes dues horetes (inclosos els viatges i esperes del bus) i una pausa i passejada curta que vam fer a l’altra banda del pont.
Horaris i preus
Les entrades només es poden comprar online a la seva pàgina web o a les taquilles que trobareu al costat de la parada de bus de Canillo, però no en venen ni a l’entrada del pont tibetà ni a l’entrada del mirador del Roc del Quer.
- Entrada individual: 12 euros
- Menors fins a 12 anys: 9 euros
- Carnet jove/targeta Magna: 9 euros
- Menors fins a 5 anys: gratuït
- Residents a Andorra: 9 euros
Consulteu aquí el preu de les entrades només al Mirador del Roc del Quer. Les entrades pont tibetà + Roc del Quer tenen aquests preus:
- Entrada individual: 14,50 euros
- Menors fins a 12 anys: 11,50 euros
- Carnet jove/targeta Magna: 11,50 euros
- Menors fins a 5 anys: gratuït
Horaris del pont tibetà i del mirador del Roc del Quer:
- Juny i Juliol: De 10h a 18h
- Agost / fins 11 de setembre: De 10h a 18h
- Del 12 de setembre fins al 30 de setembre: De 11h a 18h
- Octubre i novembre: De 11h a 17h
Quina hora és millor anar-hi?
Les hores de més afluència a l’estiu és de 10 del matí a 12 del migdia. De fet, a l’estiu millor que reserveu l’entrada un o dos dies abans per assegurar-vos que no estan esgotades. De totes maneres, com que la pujada caminant per la pista forestal és esglaonada perquè cadascú la fa al seu ritme, quan arribes al pont no hi ha aglomeracions.
Si podeu, però, opteu per anar-hi a la tarda. Encara hi toca el sol a l’agost i hi haurà menys gent. Tot i això, a la tarda la meteorologia és més canviant i a l’agost, per exemple, és molt provable que plogui. Les entrades no les canvien encara que plogui, només en cas de tempesta elèctrica.
I per menjar et recomanem…
La Borda del Pi
A mig camí entre el pont tibetà i el mirador del Roc del Quer hi ha una borda on hi podreu dormir, dinar i sopar i, a l’estiu, fer un vermut amb una de les millors vistes d’Andorra.
A l’estiu hi instal·len uns sofàs fets de bales de palla, gandules, tauletes baixes, para-sols i posen música. És ideal per un vermut al sol. Tenen un servei de bar on fan un pack vermut per 21 euros amb 2 begudes, patates xips, olives i escopinyes. També ofereixen alguns platets de tapes, com hummus, pernil ibèric. A la tarda també és un bon plan perquè podreu berenar gelats, gofres, creps i batuts.
També hi ha restaurant amb terrassa a l’estiu, a l’ombra. Fan amanidfes, pastes i arrossos i estan especialitzats en cocktails. Aquí podreu consultar la carta.
A més a més, és un espai molt idel per anar-hi amb nens: no només per l’esplanada enorme que rodeja la borda, sinó perquè també hi ha un llit elàstic i un gronxador penjat d’un arbre.
Si has arribat fins aquí també et pot interessar…
1 thought on “Andorra a l’estiu: el pont tibetà de Canillo, el segon més llarg del món”