En aquest post us expliquem els tips imprescindibles que nosaltres fem servir per preparar els viatges. Planificar-los és una de les tasques més feixugues de fer, així que us compartim algun dels trucs que fem servir per organitzar els viatges pel nostre compte, sobretot si esteu pensant en canviar de continent i viatjar a l‘estranger. Una de les primeres coses que heu de tenir en compte és comprar els bitllets d’avió. En aquest post trobareu més de 10 consells per aocnseguir vols barats.
1. Compra els bitllets d‘avió: fes servir un comparador de preus
Nosaltres sempre fem servir webs de comparadors de preus de bitllets, com Skyscanner, eDreams o Rumbo. Aquestes webs et permeten fer cerques de vols amb moltes combinacions: des de fixar quantes escales vols fer per arribar al destí, des de cerques limitant el preu, o cerques que et proposin un destí en funció d‘un pressupost… En aquest post et fem un recull dels buscadors més útils i en aquest post t’expliquem més de 10 trucs per trobar els vols més econòmics. Quan tenim la proposta que ens agrada, sempre acabem comprant els bitllets directament a l‘aerolínia. És la millor opció sempre que no trobeu una superoferta en altres buscadors, sobretot per evitar intermediaris quan hi ha cancel·lacions i heu de reclamar que us tornin els bitllets o voleu fer algun canvi. Normalment els preus també són millors directament a les aerolínies, ja que altres webs com eDreams us acabaran cobrant una petita comissió (però has de valorar que si l’oferta és bona, surt a compte). En aquest post us expliquem alguns consells per viatjar amb nens, per exemple, les millors hores per agafar vols amb ells i 10 consells per vatjar en avió amb nens.
2. Decideix si vols fer una escala llarga
Si us esteu plantejant fer un vaitge al sud-est asiàtic, per exemple, o Austràlia, Nova Zelanda, que és un trajecte molt llarg d‘avió, us recomanem fer un stopover de dos dies, sobretot si viatgeu amb nens. Es tracta de fer una escala, però llarga, en comptes d‘unes hores, d‘una o dues nits. I si ho feu amb companyies aèries com Qatar Airways, Turkish Airlines o Etihad, heu de saber que l‘allotjament en ciutats com Doha o Abu Dhabi, us pot sortir gratis. Si reserveu vols amb aquestes companyies, us pagaran l‘allotjament en els seus hotels col·laboradors. Per aconseguir dormir gratis a Doha, Istanbul o Abu Dhabi, us expliquem els passos que cal seguir en cada aerolínia en aquest post.
Si viatgeu amb nens, és una opció ideal ja que permet que el trajecte sigui menys feixuc i cansat, evitem esperes llargues a l’aeroport i ajudem a minvar el jet lag. Normalment s’han de complir dues premisses: només es pot fer o d’anada o de tornada i l’allotjament que et paguen és per un màxim de 2 nits. T’ho expliquem en aquest vídeo.
Val la pena? sí, és una manera de descobrir aquests països als quals no hi aniríem expressament, segurament. Us expliquem la nostra expeiència a Doha en aquest post i la nostra experiència a Abu Dhabi en aquest article.
3. Prepara la documentació i mira si et cal pagar un visat
- DNI: només serveix si viatgeu en països de la Unió Europea o de l’espai Schengen (Noruega, Suïssa, Islàndia…). En vols nacionals (dins de l’estat espanyol) els nens no cal que portin DNI si teniu el llibre de família, però nosaltres sempre recomanem viatjar documentats per si passa alguna cosa. Aquí es demana cita prèvia.
- Passaport: Indispensable per viatjar a qualsevol país fora de la Unió Europea. Tingueu en compte que a la majoria de països fora del continent europeu demanen que el passaport tingui una vigència d’almenys 6 mesos (per tant que no us caduqui en els propers 6 mesos, encara que hi aneu el mes seguent). La cita per fer el passaport demaneu-la amb temps, que a l’estiu acostumen a estar saturats. Alerta que si heu de fer el passaport a un menor, caldrà que hi aneu presencialment els dos progenitors. Aquí podreu demanar cita prèvia.
- Visat: D’altra banda, penseu que hi ha països que requereixen pagar un visat d’entrada turístic. És el cas dels Estats Units, per exemple. Necessitareu pagar l’ESTA fins i tot si feu una escala al país a un dels seus aeroports (i encara que no sigui el vostre destí final). Aquest tràmit es pot fer online. Hi ha altres països que el demanen, com Rússia, Aràbia Saudita, Canadà, Austràlia, Corea del Nord, Corea del Sud, Cuba, Egipte, Jordània, Filipines, … Aquí trobareu una llista de països que demanen visat de turista.
4. Valora si et cal el carnet internacional de conducció
Si viatgeu en un país fora de la Unió Europea (excepte a Noruega, Islandia i Liechtenstein, que nor formen part de la Unió Europea però hi ha conveni de reciprocitat) i teniu intenció de llogar un cotxe per moure-us, haureu de tramitar el permís internacional de circulació. Sapigueu que no us llogaran un cotxe sense aquest document. I per tramitar aquest document es pot fer online si ja teniu l’accés Clave o es pot fer presencialment a les oficines de la Jefatura Provincial de Tráfico (n’hi ha a Barcelona a la Campana, a Sabadell, …). Cal demanar cita prèvia sempre i és un tràmit prou ràpid, només heu de dur fotografies de carnet. Costa 10 euros i només té una vigència d’un any. Si viatgeu a països del sud est asiàtic no us recomanem que us el treieu ja que us sortirà molt mé sa compte contractar un taxista particular que conduïr per aquests països!
Països fora de la UE on NO cal portar carnet internacional de conduir: Andorra, Argelia, Argentina, Bolívia, Xile, Colòmbia, Corea del Sud, Costa Rica, Ecuador, el Marroc, Nicaragua, Perú, República Dominicana, Panamà, Paraguay, Uruguay, Brasil, El Salvador, Filipines, Guatemala, Sèrbia, Suïssa, Turquia, Tunísia, Ucrania i Macedònia del Nord.
5. Reserva els allotjaments
Si viatgeu a llocs prou concorreguts a les dates que hi anireu, una de les primeres coses que us recomanem que feu és reservar l‘allotjament. Si ho feu amb Booking busqueu allotjaments que tinguin cancel·lació gratuïta, així unes setmanes abans de marxar podreu acabar de mirar preus i fer canvis si us convé. Noslatres uns dies abans de viatjar mirem si els preus han baixat en ofertes de darrera hora, fins i tot al mateix allotjament, i fem una nova reserva. Si esteu en aquest procés, si feu servir aquest enllaç per fer les reserves ens ajudareu amb una petita comissió.
5. Marca els punts que vols visitar a un mapa de Google Maps
No carregueu guies en paper: pesen, ocupen lloc a l‘equipatge i teniu moltes possibilitats de perdre-les o fer-les malbé. Nosaltres sempre planifiquem els llocs que volem visitar prèviament: ens llegim la guia abans de marxar i marquem amb xinxetes a l‘aplicació de Google Maps del mòbil tots els punts que volem visitar. Nosaltres ho fem de la seguent manera: en verd els llocs d‘interès, en groc els restaurants i en rosa els allotjaments. A Google Maps podreu crear fins i tot llistes noves perquè només us apareixin les xinxetes segons els viatges que feu i fins i tot podreu carregar mapes temàtics. Per posar una xinxeta al mapa, només cal fer zoom a la pantalla fins al lloc que voleu destacar, apretar amb el dit el lloc i se us obrirà una pestanya que us permetrà destar el lloc.
Un altre dels tips que us podem donar al respecte és que si feu com nosaltres i no us voleu endur la guia de viatges (nosaltres sempre l‘agafem prestada de la biblioteca), el que fem és fer una foto a les pàgines que creiem que ens poden interessar aprofundir una vegada estiguem de viatge i guardar-les en una carpeta específica a l‘àlbum de fotos del mòbil.
6. Contracta excursions, visites i tours guiats
Això és important que ho feu amb temps sobretot si voleu visitar un lloc molt concorregut en unes dates molt concorregudes. Per exemple, la torre Eiffel de París, el Burj Kalifa de Dubai o els gratacels de Nova York. Si no us voleu embolicar en webs dubtoses, us recomanem que ho feu a Civitatis, que agrupa moltíssimes activitats per fer a tot el món. Des de safaris en deserts de l’Àfrica, tours guiats en castellà a la majoria de ciutats del món, a entrades amb alguna promo especial. Així ho podreu dur contractat des que comença el viatge i no haureu de patir per fer aquests tràmits quan arribeu al destí.
7. Habilita un espai a casa per anar preparant la maleta
Nosaltres no som d‘improvitzar i un viatge llarg encara menys. Així que ens va molt bé un mes abans o així habilitar un raconet a casa on anem deixant coses que ens van passant pel cap que ens haurem d‘endur: els adaptadors dels endolls, alguna roba específica, un calçat adequat, alguna joguina especial per viatjar, … D‘aquesta manera després és molt més fàcil preparar la maleta! En aquest post us expliquem les coses bàsiques que us heu d’endur a la maleta per viatjar amb nadons i nens.
8. Visita al centre internacional de vacunació
Si viatgeu a algun país del sud-est asiàtic o l‘Àfrica, feu prèviament una visita al Centre Internacional de Vacunació perquè us assessorin sobre les vacunes que són obligatòries o recomanades segons el país que vulgueu vsitar. Per exemple, hi ha països on només es pot entrar si porteu la vacuna de la febre groga. L‘altra vacuna que s‘acostuma a subministrar és la de la febre tifoidea, una malaltia que es pot agafar ingerint aliments crus o poc cuinats. Aquestes vacunes s‘administren a tots els majors de 2 anys, no als nadons. També és important tenir al dia la de l‘hepatitis A i us donaran recomanacions per evitar picades de mosquit que portin malalties per les quals no hi ha vacuna, com el zika, el dengue o el chikuncunya. La visita a aquest centre de l‘hospital Clínic costa 30 euros i cada vacuna, 10 euros. Cal demanar cita prèvia (es pot demanar online o per telèfon) i feu-ho amb temps, ja que només està obert als matins de 8 a 14h.
9. Compra una targeta SIM que et funcioni al destí
Si viatgeu fora d‘Europa on no hi ha roaming, si feu servir la vostra targeta SIM habitual us arruinareu. Teniu dues opcions: comprar una targeta prepagament quan arribeu al destí o bé comprar-la prèviament a Holafly i estalviar-vos aquest tràmit quan estigueu de viatge (també us permetrà tenir accés a Internet al mòbil des del moment d‘aterrar al país). Holafly té tant targetes SIM físiques que podeu demanar i us envien per correu com targetes virtuals (e-sim) que s‘activen amb un codi QR (només funcionen en certs tipus de telèfons). Amb el següent enllaç tindreu un 5% de descompte a les targetes e-sim i si voleu demanar una targeta física introduïu el codi ELMONENSESPERA a l‘hora de fer la compra.
10. Demana una targeta de crèdit sense comissions a l‘estranger
Un dels principals inconvenients de viatjar a l‘estranger és el de pagar amb una moneda diferent, ja que la majoria de bancs cobren moltes comissions (tant per treure diners com per pagar amb targeta). Nosaltres fem servir habitualment dues targetes: Revolut i Wise. I en fem servir dues primer per tenir dues opcions si ens en falla una (que no ens ha passat mai) i segon perquè totes dues permeten treure 200 euros al mes de qualsevol caixer del món sense comissions, per tant, entre les dues, podem treure sense comissions 400 euros al mes. T’expliquem tots els detalls d’aquestes targetes en aquest post.
També hi ha l‘opció de tenir la targeta virtual al mòbil, però sempre recomanem viatjar amb la físcia per si li passés alguna cosa al vostre mòbil no us quedèssiu del tot penjats.
11. Prepara el material audiovisual pel viatge
Si hi ha una cosa que omplen les nostres maletes de viatge són les múltiples càmeres per immortalitzar-ho tot (som molt fans del vídeo i la fotografia, per això som periodistes). La càmera reflex, el dron, la Gopro per l‘aigua… Si esteu pensant fer un viatge especial i no teniu el material adequat, no el compreu: llogueu-lo. Grover és un servei de lloguer de material tecnològic (també portàtils, tablets, televisions, …) en què podreu llogar càmeres, drons i càmeres especialitzades per 1 o 3 mesos o 1 any. Cada material té el seu preu, però per exemple el lloguer d‘una Gorpo surt poer uns 20 euros al mes. Us deixem un enllaç i un codi de descompte amb el qual tindreu un mes de lloguer gratuït per vosaltres i per nosaltres!
12. Contracta una assegurança de viatge
Per últim, el més imprescindible però un tràmit que podeu fer el mateix dia de marxar (o el dia abans). A molts països actualment no us deixaran entrar sense una assegurança de viatge, i que cobreixi especialment els temes de Covid. Nosaltres sempre hem fet servir l‘empresa catalana Iati especialitzada en viatges i l‘única vegada que l‘hem hagut de menester van ser ràpids, eficients i molt atents (ens van enviar un metge a un hotel de la República Dominicana). Si viatgeu en família us recomanem especialment el pack Iati familias. Us deixem un enllaç amb el qual us endureu un 5% de descompte i a nosaltres ens ajudeu amb una petita comissió per seguir viatjant amb una bona assegurança!
Si has arribat fins aquí també et pot interessar…