Dinamarca és un dels països més feliços del món, fins i tot malgrat el fred, i quan el visites descobreixes per què. Petita, tranquila, en bici, amb bons restaurants, amb botigues de decoració nòrdica i sobretot, amb un parc d’atraccions al centre de la ciutat!
Com arribar a Copenhaguen
Per arribar-hi, hi ha vols directes low cost des de Barcelona amb Vueling i Norwegian. De l’aeroport surten trens directes al centre de la ciutat, el trajecte és mitja horeta, fins a l’estació central. Per tant, una comunicació fàcil i perfecte entre l’aeroport i Copenhagen. Per cert, si arribeu amb gana i no teniu ganes de buscar restaurant, feu un plat de pasta al Pasta du Nord que hi ha a l’estació central. Boníssima!
Altres consideracions a tenir en compte: és un país car i menjar a restaurants ho és molt, així que la millor opció i sobretot si aneu amb nens és agafar un apartament o Airbnb. No hi ha euro, hi ha corones daneses i tingueu en compte que en funció de l’època de l’any hi haurà més o menys llum. Nosaltres vam estar-hi per Nadal, en què es feia fosc ben aviat a la tarda, però tingueu en compte que cap al juny es fa de dia de matinada i es pon el sol tard a la nit, cosa que és fantàstic!
El centre de Copenhangen
Si voleu fer diverses visites a Copenhagen el que us sortirà més a compte és agafar la Copenhagen Card que us inclou 89 activitats i museus (des de l’entrada als jardins del Tívoli, el museu del castell d’Amalienborg, el zoo, i un passeig en vaixell pels canals). Com que podeu agafar-ho per dies, una bona opció és agafar el d’1 dia i fer totes aquestes visites aquell dia.
Des de l’estació central s’arriba a peu al centre, fins a la plaça de l’Ajuntament i els carrers principals, fins a la torre de Rundetam, que si hi pugeu veureu unes vistes molt xules de la ciutat. Si us agraden les compres, entreu als centre comercial Illums Bolignhus que segur que sortireu amb alguna cosa!
La fotografia més típica de Copenhaguen és al canal de Nyhavn, un canal que es va construir al segle XVII per unir el port amb la ciutat. És molt turístic i ara està ple de restaurants però tingueu en compte que una cervesa us costarà uns 8 euros! així que eviteu menjar en aquest punt!
En canvi, una recomanació per menjar al centre és el mercat de Torvehallerne. Hi ha diverses parades de menjar fresc que ofereixen plats a preus més econòmics que entaular-te a un restaurant, com ara porcions de pizza o paperines de marisc. Però és clar, el que heu de provar són els smorrebrod! Són els pintxos de Dinamarca, normalment fets de salmó o roast beaf.
I una altra visita obligada, sobretot si sou fans de la sèrie Borgen, és el palau de Christiansborg! Podeu fer una visita guiada pel seu interior aquí.
Propostes per fer amb nens a Copenhagen
- Experimentarium: Museu de ciència d’aquells de tocar-ho tot. Un indispensable amb nens! Obre cada dia de 9:30h a 17h. Podeu comprar les entrades online (recomanat per assegurar entrada).
- Museu del circ: No és un indispensable de Copenhagen però és una bona opció per si fa mal temps o sou uns apassionats del circ! És als afores. Es poden comprar les entrades online
- Den Bla Planet: És un dels aquaris més grans del món i més modern. Una molt bona opció també si enganxeu mal temps.
- Museu Nacional de Dinamarca: hi ha una exposició específica sobre els vikings en què els nens es poden disfressar!
- Parc de Frederiksberg Have: És un parc enorme, amb moltes porpostes de joc infantil per a totes les edats. Aquí hi ha el zoo també. Hi ha un estany amb ànecs, jocs de sorra, …
- Parcs de Skydebanehaven, Nørrebroparken, Enghave Plads: Tenen unes propostes de joc molt xules per nens
- A l’estiu, podeu fer una volteta en el tren turístic
El Tívoli
El Tívoli és un dels parcs d’atraccions més antics d’Europa i Disney s’hi va inspirar per crear els seus. Imagineu-vos, doncs, un conte de fades! L’entrada val entre 15-20 euros per persona i pots entrar i sortir tantes vegades com vulguis el mateix dia. Però si vols pujar a les atraccions, s’han de pagar a part. Podeu agafar una entrada combinada que inclou atraccions il·limitades aquí. Per tant, la recomanació és anar-hi un dia que estigueu tot el dia per la ciutat, per visitar-lo tant de dia com de nit. Els dissabtes a la nit fan focs artificials, tot i que segur que per les festes de Nadal en fan més dies. Nosaltres hi vam anar el 31 de desembre i vam anar a celebrar les campanades allà, ja que a la nit també van fer focs artificials.
A dins el parc i els jardins hi ha tant quioscos per menjar baratet i també restaurants que tenen moltíssima bona fama. Vam provar les dues opcions, i en concret, de restaurants vam provar un grill que es deia Hercegovina (som molt fans de Bòsnia) que tenia un menú tipus self-service molt bo, però actualment està tancat.
En el nostre cas no vam poder pujar a cap atracció, ja que jo estava embarassada, però val moltíssim la pena passejar pels jardins. S’ho curren molt molt molt amb tota la decoració.
Altres activitats per fer a Copenhagen
- Passeig en vaixell pels canals
- Tour en bicicleta per la ciutat
- Ruta amb el bus turístic
- Visita guiada al palau Amalienborg
- Excursió al castell de Frederiksborg als afores de la ciutat
- Excursió al poble de Roskilde
- Excursió al castell de Kronborg
- Tour en segway per la ciutat
Pels barris de Copenhaguen
Un dels barris més particulars de Copenhaguen és el de Christiania, una espècie de comuna república independent. És un barri nascut als anys 70, de hippies i tal. S’hi pot passejar tranquil·lament però no et deixen fer fotos. Si esteu en aquesta zona, mengeu a l’street food per excel·lència de la ciutat: Papiroen.
Una altra zona d’obligada visita és Ostenport, que és on hi ha la famosa sireneta danesa. La veritat, jo me l’imaginava més gran. Per allà hi ha els jardins del Kastellet, que estan bé per passejar amb nens. Altres parcs fantàstics per anar amb els nens són els jardins del Palau de Rosenborg o el parc Frederiksberg Have.
Propostes d’allotjament a Copenhagen
L’allotjament en general a Dinamarca és caríssim i els apartaments a Copenhagen especialment. Rarament trobareu habitacions per menys de 100 euros la nit. Si podeu agafar un apartament, molt millor, ja que els àpats en restaurants són caríssims. Us fem unes quantes propostes:
- Un apartament modest al barri de Osterbo a 20 minutets del centre en metro. Uns 700 euros 3 nits
- Cabbin Scandinavian: Habitació petita però funcional al centre de Copenhagen. Amb un llit doble i una llitera (ideal per famílies amb un sol fill). És un concepte de micro-habitació però amb bany propi, net i funcional. Si el que voleu és un lloc econòmic per anar a dormir i que estigui al centre, és la millor opció. Uns 100 euros la nit per habitació
- Cabinn City: el mateix concepte que l’anterior, però encara més a prop del centre, al costat del Tívoli. Nosaltres vam estar a aquest i molt correcte. Crec que podreu agafar una habitació amb una llitera per uns 400 euros 3 nits. Aquest està molt ben situat, al darrere del parc Tívoli i a 5 minuts de l’estació de tren central.
- Scandic Copenhagen: és un dels que tenen millor relació qualitat-preu. Un hotel de 4 estrelles, al centre de la ciutat, on hi podreu trobar habitacions familiars per poc més de 600 euros3 nits.
- Apartament de dues habitacions STAY Nordhavn: 646 euros 3 nits
- ApartmentInCopenhagen Apartment 1159: 720 euros per 3 nits
- Hotel Next House Copenhagen: 411 euros habitació familiar
- Hotel Steel House Coipenhangen: 405 euros habitació familiar
Escapada d’un dia a Malmö
Copenhague i Malmö (Suècia) estan separades per només 30 minuts en tren. De fet, el que els separa són 16 quilòmetres, de riba a riba del mar, units per una carretera. Sí, sí. Entre Copenhague i Malmö els nòrdics han construït el pont Oresund, de gairebé 8 quilòmetres sobre el mar, el més llarg d’Europa que combini tant vies de tren com sis carrils de carretera. Penseu que és espectacular no només per l’estructura sobre l’aigua sinó també perquè hi ha 3 quilòmetres que són sota el mar. L’estructura és tan espectacular que té una sèrie de televisió pròpia. Si encara no ho heu fet, heu de veure la sèrie sueco-danesa Broen, justament ambientada en aquest pont.
Doncs bé, si teniu temps, no dubteu a agafar un tren a l’estació central de Copenhaguen i anar a passar el dia a Malmö. Els trens passen amb molta freqüència, gairebé cada 10 minuts. I és molt més econòmic fer-ho en tren que llogar un cotxe i creuar el pont d’Oresund, ja que el peatge és caríssim.
Malmö és com Copenhaguen una ciutat petita ideal per passejar pel centre i gaudir de les botigues de disseny nòrdic del carrer Södergatan. La plaça de l’Ajuntament, el que seria el centre neuràlgic de la ciutat, està a escassos 400 metres de l’estació de tren. Una de les places més maques és la de Lilla Torg, feta tota de totxos i cases de fusta. Aquesta excursió també la podeu fer en bus des de Copengahen amb un guia en castellà.
Finalment, pels fans de la sèrie Broen, nosaltres en aquell moment estàvem enganxadíssims així que a la tarda, i aprofitant que feia un dia més o menys clar, vam decidir anar a algun punt de la ciutat per veire el pont. A l’oficina d’informació turñistica ens van recomanar que agafèssim un autobús fins al barri residencial de Västra Hamnen i des d’un parc allà el vam poder veure. La veritat és que és un barri nou residencial molt xulo amb cases flotants dins el canal.
Si has arribat fins aquí també et pot interessar…
Moltes gràcies per la infoooo! Acabem d’entrar a Dinamarca, per carretera, i estem llegint info de cosetes per fer!
Hola
Voldríem saber si d’aquest free tours hi ha algú en català
O teniu algun contacte
Moltes gràcies
ostres, ho desconec! em sap greu!
Hola!
Un consell si us plau.
Aquest estiu farem Dinamarca 10 dies amb nen 5a i bb 8m.
Cotxe de lloguer per moure’ns? O millor transport públic?
Ens agradaria fer gairebé TOT el què heu penjat al blog, jajajaaaa
Moltíssimes gràcies per la vostra info 😉
Hola! doncs el millor és que afafeu cotxe de lloguer, sí! el que podríeu fer és veure Copenhagen i anar fins a Billund en transport públic i des de Billund llogar el cotxe per veure el nord (Aarhus, Hirtsals, Skagen i la zona de Ribe i l’illa de Mando). Us sortirà millor de preu perquè seran menys dies!
Oohh!
Mil gràcies, així ho farem.
😉