Hi ha una cosa que no podeu deixar de fer als Cotswolds i és la de perdre-us o deixar-vos perdre per les carreteres secundàries dels Cotswolds. Hi trobareu moltes sorpreses, racons precisos, bestiar pasturant i palaus abandonats. Així que no dubteu a trigar més temps a fer els recorreguts, fer-los tranquil·lament i optar per les carreteres més estretes i menys transitades. Així és com vam fer el darrer tram del nostre viatge. En aquest post hi trobareu la pintoresca església de Snowshill amb la cabina de telèfon al costat, la casa de l’escriptora Beatrix Potter a Gloucester i la visita a la millor granja d’animals: la Cotswolds Farm Park.
Snowshill
La joia d’aquest poblet és l’església i la cabina de telèfon que hi té al costat. És preciosa, com ho són també les casetes que l’envolten i el pub d’aquest petit nucli.
A banda d’això no hi ha res més en aquest minipoble de dos carrers. Però als afores, si hi aneu a l’estiu, podreu veure fantàstics camps de labanda (molt fotografiables) i un jardí molt bonic a Snowshill Manor.
Chipping Campden
Aquest és un poble dels més grans que hi ha a ala zona. Botigues i restaurants. És molt bonic, en la mateixa línia, però haureu de parar especial atenció a les cases que trobareu als afores, més aviat al’entrada pel sud, on hi ha les típiques cases amb el sostre fet d’herba.
Hi ha alguna botigueta i supermercat, sobretot antiquaris i botigues dedicades ala decoració. A Chipping Campden hi ha un jardí recomanat, si us fa bon temps: Hidcote Manor Garden.
I us recomanem que feu parada al pub Lygon Arms, un dels més antics, i que proveu un carrot cake. Són els reis del carrot cake!
Gloucesthire Washinse steam
A mig camí entre Chipping Campden i Winchcombe hi trobareu una estació de tren on s’hi ha parat el temps. Si teniu temps i l’oportunitat, compreu bitllets peruqè una locomotora de vapor us portarà, com a principis de segle XX, a fer un tomb pels Cotswols sobre rails! Nosaltres vam fer-hi parada obligatria perquè en Blai és molt fan dels trens, però entre setmana no estava en funcionament.
Broadway
Broadway és un altre poblet encantador en el qual no vam parar. Pe`ro tenia molt bona pinta, amb molt ambient.
El més rellevant és que als afores hi ha una famosa torre molt mítica als Cotswolds. Té unes vistes molt xules.
Winchcombe
Winchcombe va passar a ser un dels nostres pobles preferits. Té un carrer emblemàtic, en forma de corva, que dóna un efecte molt bonic a la línia de cases de pedra antiga.
Una de les coses que no ens va donar temps de visitar és el castell de Sudeley, i això que som molt fans dels castells! S’hi pot arribar caminant des del centre mateix.
A Winchcombe npsaltres vam fer parada per dinar i us recomanem el pub The Lion Inn. Fantàstica decoració i menú per dinar.
Gloucester
Gloucester és l’únca gran ciutat que vam visitar als Cotswolds. I la vam escollir únicament perquè aquí hi va néixer l’escriptora Beatrix Potter, autora del conegut conillet Petter Rabbit. En un petit carrer que va a parar a la catedral, hi ha la seva casa natal, ara convertida en un petit museu i botiga.
És encantador, preciós i cuqui. Si sou fans del Petter Rabbit no us el podeu perdre!
L’altre motiu per fer parada a Gloucester és la catedral. Té un claustre cobert que és una meravella.
Cotswolds Farm Park
L’última parada que és impriescindible als Cotswolds si hi aneu amb nens és al Cotswolds Farm Park. Quina enveja d’instal·lacions pensades pels nens petits! és una molt bona opció si enganxeu un dia de pluja, ja que moltes de les activitats es poden fer sota cobert, tot i que és una granja pensada per gaudir a l’aire lliure. Hi ha restaurant (amb menjar orgànic de producció pròpia) i botiga. L’entrada són uns 10 euros els adults i uns 8 els nens.
Les primeres instal·lacions que trobareu són sota cobert i els nens i nenes podran conduir tractors impulsats per bateries elèctriques, per pedals i patinets en diferents circuits. També hi ha una sala molt àmplia coberta amb sorra i gronxadors i tobogans.
En dos pavellons diferents, hi ha els animals que són cries. A banda de poder veure, per exemple, com surt un pollet de l’ou, en aquestes sales els monitors donen la possibilitat als nens d’agafar amb la mà els pollets i els conills, i acariciar-los. En unes hores puntuals, al matí i al migdia, els nens també poden donar el biberó de llet a les ovelles que són cries. Les instal·lacions estan super ben pensades, totes tenen fonts per rentar-se les mans amb sabó i hi ha també unes petites graderies on fan les explicacions més tècniques als nens.
A més, també podreu comprar llana natural!
A l’exterior es pot fer un recorregut a peu per diferents tanques en què hi ha altres animals de granja en llibertat, com vaques, cavalls, ponis, porcs, ovelles o gallines i ànecs.
I a mig fer d’aquest recorregut, anireu trobant tant taules per fer pícnic, uns llits elàstics gegants que no vam poder provar peruqè havia plogut i diferents gronxadors. Pels més bebés, hi ha una sala coberta amb jocs de psicomotricitat i un bosc sensorial.
El colofó que ens vam trobar va ser un camp ple de carbasses a punt per celebrar Halloween. De veritat que va ser una experiència fantàstica!
Altres llocs per visitar
Ens van quedar pendents diferents poblets per visitar, que de ben segur els guardem apuntadets per la propera visita als Cotswolds. Un d’ells és Painswick, on hi ha el Rococó Garden i Lackok (on hi ha l’abadia on es va gravar Harry Potter).
–Cotswolds I: Castle Combe, Tetbury i Bibury
–Cotswolds II: Lower Slaughter, Stow the Wold, Burton on the Water, Chipping Norton i la granja Fairytale farm.
Si has arribat fins aquí també et pot interessar…
2 thoughts on “Els Cotswolds amb nens: visita a Snowshill, Chipping Campden i la Farm Park”