Fuerteventura

Fuerteventura: el més imprescindible al nord de l’illa

Què podeu fer si viatgeu amb nens a l’illa de Fuerteventura? en squest post us expliquem una excursió fàcil per fer al cràter d’un volcà, la visita a un dels pobles més bonics de l’illa i la visita a un dels molins més ben cosnervats.

Posts sobre Fuerteventura

Excursió al volcà Calderon Hondo

Al nord de Fuerteventura es van formar, fa 50mil anys, quan 7 boques de lava van esclatar en fila direcció a Lanzarote. Pujar al volcà Calderon Hondo és una de les millors i més fàcils excursions per fer a Fuerteventura i un dels cràters més accessibles de les illes Canàries.

És una caminada d’uns 40 minuts recomanada per fer amb nens, al nord de l’illa, que es pot fer des de dos punts diferents. Si opteu per caminar des de Lajares, en una pujada suau, seran uns 6km (3km anar i 3 km tonar). Però hi ha un aparcament pràcticament a les faldes del volcà, al qual s’hi arriba per una pista forestal sense complicacions, que us permetrà arribar-hi en una caminada de poc més d’1km. Us deixem els dos punts assenyalats al mapa.

Nosaltres vam fer la caminada des de Lajares que és l’excursió més popular. Podeu deixar el vehicle a l’inici del camí, on hi ha un petit aparcament i un aparcament per a camells (aquí fan voltes en camell per les faldes del volcà). El camí és ample, senyalitzat, i la pendent és lleugera. Seguiu sempre el camí de la dreta, que és el més llarg (perquè va vorejant la falda del volcà) però és el que té menys pendent. Una vegada estigueu a l’altra banda del volcà, veureu que el caminet s’estreny i s’enfila fins al cràter. Queda només el darrer esforç per coronar-lo. Durant el camí trobareu altres desviacions per pujar al crpater per una via més directa, però més recta.

Dalt del cràter hi ha una petita plataforma per veure les vistes. És possible donar-hi la volta caminant, però nosaltres ho vam descartar peruqè feia molt de vent i el camí no és estable.

Alerta durant la pujada i fixeu-vos aviam si trobe algun dels esquirolets que viuen al volcà i que van arribar aquí als anys 50. Estan considerats una plaga invasora, perquè no hi ha depredadors i la població no para de crèixer.

El mirador de Guise i Ayose i Betancuria

Un dels miradors més espectaculars de Fuerteventura on copsar la terra àrida i plantar cara al vent és el de Guise y Ayose, de camí al poble de Betancuria. Les dues escultures representen dos reis ‘majos’ que governaven l’illa abans de l’arribada dels conquistadors. Guise i Ayose van acabar capturats i obligats a batejar-se. Avui, aquesta atalaia separa el nord del sud de l’illa, i de la vall de Betancuria.

Betancuria està considerat el poble més bonic de Fuerteventura i un dels més bonics de l’estat espanyol, també, és el típic poblet de casetes blanques i roques volcàniques. Té un caire molt colonial. De fet, eel va fundar el 1404 el conquistador francès Jean de Bethancourt.

Té una plaça bonica amb una de les esglésies més grans de l’illa. És un poblet interior, el menys poblat de Fuerteventura, amb poc més de 700 habitants. No hi ha massa cosa més que la plaça, botiguetes d’artesania, restaurants i un museu d’arqueologia.

I per menjar et recomanem…

Fuerteventura

La sombra

És un restaurant al centre de Betancuria amb una terrassa molt tropical. Seureu entre palmeres i sobre taules i bancs de fusta. Tene trona, així que és ideal per anar-hi amb nens. Proveu l’assortiment de quesos majoreres, que el serveixen amb papas arrugadas i mojo picón, la combinació perfecta de plat típic de l’illa. Costa 9,90 euros.

El molí de Tefía

El molí de Tefía és un dels més ben cosnervats de Fuerteventura i es pot visitar. El trobareu de camí a Betancuria. Té panells informatius a l’exterior amb informació de la seva construcció i funcionament. Els molins es van començar a construir a l’illla al segle XVIII per moldre el gra que cultivaven.

Altres activitats per fer a Fuerteventura

-Visita en ferri a l’illa de Lobos

-Tour en buggy per Fuerteventura

Anar a veure dofins amb una lanxa

Tour en 4×4 per la península de Jandía

Excursió en quad pel sud de l’illa

-Passeig en vaixell de vela

-Passeig en vaixell amb el fons de vidre

-El parc d’animals Oasis Park

Acompanya-ho amb un conte

Els volcans, de Patrícia Geis. Editorial Combel

Un llibre pop up per explicar les parts i com es crea un volcà als més petits. Amb les diferents propostes de solapes i pop ups, descobriran l’origen, els tipus de volcans, com funcionen els terratrèmols i les plaques tectòniques i la lava. És molt pensat per petita infància i els primers cursos de primària.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Abans d'enviar el formulari, dóna un cop d'ull a la informació bàsica sobre protecció de dades aquí.

La titularidad de este sitio web, www.elmonensespera.com, la ostenta: NORMA LEVRERO SUBIRANA

NIF: 52166399F Dirección: Moll 13A Teléfono de contacto: 687999081 Email de contacto: elmonensespera@gmail.com

Desplaça cap amunt
Resum de la privadesa
El Món ens Espera

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.

Galetes estrictament necessàries

Les galetes estrictament necessàries han d'activar-se sempre perquè puguem desar les preferències per a la configuració de galetes.

Si desactiveu aquesta galeta no podrem desar les preferències. Això vol dir que quan visiteu aquest web, haureu d'activar o desactivar les galetes de nou.

Galetes de tercers

Aquest lloc web utilitza Google Analytics per recopilar informació anònima com el nombre de visitants del lloc i les pàgines més visitades.

El mantenir aquesta galeta habilitada ens ajuda a millorar el lloc web.