D’illes locals n’hi ha moltíssimes on fer-hi una estada, al voltant de 200. La més popular turísticament parlant és Maafushi, que és a només 30 minuts en speed boat de Male. Però si us allunyeu una miqueta més trobareu illes molt autèntiques, amb menys turisme i molt més tranquil·les. Nosaltres vam escollir la de Rasdhoo perquè complia tots els nostres requisits: una illa local petiteta, amb una “bikini beach” gran i amb ombres, amb un bon corall per fer snorkel i poc massificada turísticament. Vam estar-hi una setmana sencera abans de fer les dues darreres nits a un resort a prop de Male.
Com arribar a l’illa de Rasdhoo
Hi ha 2 maneres d’arribar a l’illa de Rasdhoo des de Male:
- Speed boats. N’hi ha 2 de diaris que surten del moll de l’aeroport de Male: a les 10:30h i a les 16:30h. De tornada de Rasdhoo a Male normalment són a les 7:30h del matí i a les 13:30h. Triga 70 minuts (l’speed boat continua el trajecte fins a l’illa d’Ukulas) i costa 50 dòlars per adult (nens fins a 12 anys gratis). Nosaltres vam fer la reserva i vam pagar a través del nostre allotjament Quicksand Rasdhoo. Si hi ha mala mar, preneu biodramina que el trajecte mareja. Tenen bosses de plàstic per si vomiteu però no hi ha lavabo.
- Ferris públics: no surten tots els dies, només els diumenges i els dimecres a les 11h del matí de Rasdhoo a Male. S’agafen des del port de male ciutat (no a l’aeroport) i triguen 3-4 hores. Són molt econonòmics (3-4 euros per persona).
Allotjament a l’illa de Rasdhoo
Una de les coses que més ens va agradar de Rasdhoo és que no hi ha masses allotjaments turístics. Els petits hotelets estan considerats Guests Houses i no són grans construccions de pisos sinó allotjaments amb 5-10 habitacions com a màxim. Hi ha un parell d’allotjaments que són més de luxe (sense ser de luxe) i cap de les opcions en aquesta illa té piscina. Us expliquem el que vam triar nosaltres:
Estada a l’hotel Quicksand Rasdhoo
Nosaltres vam escollir un dels allotjaments intermitjos a l’illa: ni dels més cars ni dels més econòmics. El que ens va agradar del Quickand Rasdhoo és que està a tocar del millor punt de la bikini beach (sense estar a primera línia de mar), però cada dia anàvem caminant a la platja per un carrer bonic (300 metres). Al Quicksand hi ha habitacions en un edifici de dues plantes amb balcons i el que anomenen ‘villes‘ que són habitacions de planta baixa amb una mica de terrassa compartida (molt còmode anant amb nens, ja que teniem una mica de pati tancat per jugar). Vam estar en una habitació triple amb un llit doble i un llit individual, labavo complet amb dutxa i aire condicionat. Hi ha servei gratuït d’aigua i nevera a l’habitació. I una altra cosa super important: hi ha rentadora d’ús per tothom i gratuïta! nosaltres portàvem les tires de detergent Natulim (teniu descompte amb el nostre codi NORMALS) però allà també hi havia ampolla de detergent.
L’estada inclou l’esmorzar (és tipus bufet i hi ha torrades de pa, síndria, ous durs, mantega i melmelada i alguna cosa calenta cada dia diferent, com ara salsitxes de pollastre, mongetes amb salsa, ous fregits, truita, etc). Hi ha suc i el cafè que tenen és dels solubles (no tots els allotjaments i restaurants tenen cafè de màquina, el cafè és un valor preuat!). Tenen servei de dinar i sopar si voleu però s’ha d’encarregar (no ho vam provar).
Si us allotgeu al Quicksand Rasdhoo heu de saber que tenen servei de tovalloles de platja pels hostes gratuïtes i que si voleu no cal que porteu ni escarpins ni màscades de snorkel que també n’hi ha de gratuïtes (això sí, mida adults, no per nens). Allà també us poden gestionar les excursions en vaixell, tot i que nosaltres ho vam fer a través de les altres empreses que fan aquest servei a l’illa.
L’estada al Quicksand Rasdhoo per una setmana sencera (7 nits) ens va costar 742 euros (200 euros de l’speed boat + 542 de l’allotjament amb esmorzar) i vam fer la reserva a través de Booking. A través del xat de Booking justament vam poder contactar amb ells per explicar-los a quina hora arribàvem i ens van gestionar l’speed boat. També ens van gestionar ells la primera nit que no vam poder arribar a Rasdhoo perqUè hi havia mala mar i ens van buscar una alternativa a Hulumalé i l’speed boat de l’endemà). Per cert, ens van venir a buscar al port quan vam arribar amb una moto amb remolc, en nquè hi anàvem nosaltres i les maletes. Super divertit!
Altres allotjaments a Rasdhoo
- Shallow Lagoon Rasdhoo: és l’allotjament de més luxe a dins de l’illa. Té habitacions familiars amb balcó, molt ben decorades, i, per nosaltres, el millor restaurant de l’illa. No està a peu de platja tampoc. Reserva el Shallow Lagoon aquí
- White Coral Rasdhoo: també és un edifici nou, amb habitacions modernes i còmodes. El preu pica més. Reserva’l aquí
- Brickwood Veli: opció a peu de platja i amb haboitacions màxim de 3 persones. Reserva’l aquí
- The Palm Ray Rasdhoo: és un hotelet nou. Reserva’l aquí
- Palm Residence: tenen bona relació qualitat preu i molta experiència. Reserva’l aquí
- Summer Vibes Beach Front: és una opció molt més modesta però a peu de platja (tot i que no és el tros de platja més bonic de Rasdhoo). Reserva’l aquí
Com és l’illa de Rasdhoo
Rasdhoo és una illa petita, que es pot recórrer caminant de punt a apunta en 10-15 minutets. Els carrers no estan asfaltats i la gent sempre va descalça: el més comú és que als restaurants i establiments a l’aire lliure hi pugueu anar descalços, ja que el terra és sorra de la platja. És una illa sense vehicles (més enllà d’una furgoneta de cosntrucció i l’ambulància) i en canvi és plena de motos elèctriques. Hi ha una mesquita que fa la crida a l’oració cada dia i petits negocis com restaurants i botiguetes.
Restaurants a l’illa de Rasdhoo
A rasdhoo hi ha força restaurants i podreu trobar tant plats de Maldives i l’Índia, com de Tailàndia i també més europea, com hamburgueses, pizzes o pasta. Recordeu sempre insistir que no us preparin els plats picants perquè, per defecte, la majoria de vegades ho són, fins i tot una pizza! Us recomanem els 3 millors restaurants de l’illa:
- Shallow Lagoon Restaurant: és el restaurant de l’hotel i la millor relació qualitat-preu. Els àpats ens costaven 15 euros per 4 plats (2 adults i 2 nens). Hi podeu menjar arròs fregit, nasi goreng, fideus, plats de Maldives (picants tots) o també pizzes, plats de pasta, hamburgueses amb pa (alerta que la carn és especiada!) i bikinis. Hi fan també sucs de fruita naturals i tenen cervesa sense alcohol.
- Water Front Restaurant: aquest va ser el restaurant on vam dinar cada dia. A peu de platja, just al costat del nostre allotjament i al millor punt de la Bikini Beach de Rasdhoo. Està bé peruqè si mengeu aquí, podreu fer servir les gandules, els gronxadors i la dutxa d’aigua dolça que tenen a la platja. És una mica més car que la resta, però val la pena pagar per la seva localització. Aquí podeu menjar tant arròs fregit, fideus, pasta i pizzes com plats de peix fresc a la planxa (12 euros amb arròs i aamanida). Alerta que són lents servint, nosaltres fèiem la comanda una hora abans de l’hora que volíem menjar! No us perdeu el seu milkshake de galetes Oreo!
- Lemon Drop: és un restaurant una mica més sofisticat, està a una terrassa xula alçada enmig del poblet de Rasdhoo. El lloc é smolt agradable i podru menjar de tot també: des de pizzes a plats asiàtics. Preu per a 4 persones un sopar: 30 euros.
La bikini beach de Rasdhoo
Un dels motius pels quals vam triar l’illa local de Rasdhoo és que té una bikini o tourist beach molt gran, gairebé la meitat de l’illa. Platja ben cuidada i prou neta, amb moltes moltes ombres i amb un accés a l’escull de corall des de la mateixa platja i des d’on es pot fer un snorkel molt bo, veient tortugues, taurons i tota mena de peixos de colors.
Nosaltres vam instal·lar-nos gairebé cada dia a la zona del Waterfront Restaurant. Com que menjàvem cada dia allà, feiem servir les gandules que hi tenen pels clients (amb coixins i super còmodes). A més hi tenen dos gronxadors i una xarxa sobre els arbres per descansar molt xules. A la tourist beach hi ha gandules públiques (encara que algunes trencades) però es poden fer servir per tothom (són de plàstic).
Recordeu que a les tourist beach es poden portar banyadors de tota mena, però que fora d’aquestes platges, s’ha d’anar cobert fins als colzes i fins als genolls.
Activitats per fer a Rasdhoo
A Rasdhoo no hi ha més activitats per fer que no estiguin vinculades al mar i al futbol. Hi ha un camp de futbol enorme amb gespa artificial que sempre està obert i a les tardes, vespres i nits, la gent del poble hi va a fer partidets (els homes del poble, les dones no juguen a futbol). És com el gran esdeveniment de l’illa: les dones es posen a animar i a seguir el partit en massa. Quan cau el sol, també és molt comú que la gent vagi cap als molls a pescar i fer petar la xerrada. I, és clar, hi ha una mesquita així que cada vespre quan sona la crida a l’oració les botiguetes tanquen i tothom va a resar.
A banda d’això, us direm les tres excursions imprescindibles que es poden fer a l’illa:
- Excursió en vaixell i snorkel a Madivaru Corner: és una illeta petita i deshabitada que hi ha a 5 minuts en barca des del port de Rasdhoo. A nosaltres ens va costar 40 dòlars (20 dòlars per adult, nens gratis) i vam estar-hi dues hores. Ens van deixar a un dels accessos a l’illeta, que hi ha un parell de taules de pícnic a l’ombra, i al cap de dues horetes ens va venir a buscar la barca. Vam poder fer snorkel al voltant de l’illa. Important no us deixeu els escarpins! Nosaltres vam aprofitar que hi havia marea baixa pEr anar caminant des d’allà fins al sandbank.
- Sandbank de Madivaru Corner: és dels sandbanks públics que hi ha per la zona. Una llengua de sorra solitària enmig del mar i al costat de l’illeta de Madivaru Corner. Hi vam anar tots quatre caminant, es triguen menys de 5 minuts, ja que l’aigua cobria tant poc que fins i tot l’Elna caminava sola. També hi podeu arribar si feu una excursió en kayac des de Rasdhoo. En aquest vídeo veureu imatges espectaculars
- Excursió en barca per veure dofins: aquesta excursió és una passada i us recomanem que la feu en vaixells petitets. Nosaltres la vam fer nosaltres 4 sols i teníem els dofins gairebé a tocar. Vam sortur a les 16:30h del port de Rasdhoo i fins les 18:30h vam estar dinant voltes a l’atoló buscant els dofins, i els vam trobar. Ens van seguir, van fer salts davant nostre i els vam veure de molt a propet, sense invasions i amb molt respecte. Ho dic peruqè també van arribar vaixells grans dels resorts del voltant… A banda de veure els dosfins, veus la posta de sol sobre el mar i és una passada. Ens va costar 90 sòlars (45 dòlars per adult) i els nens gratuïts. La vam contractar a l’Ocean Breeze i en algun altre lloc ens cobraven pels nens, en aquest no. En aquest vídeo us ensenyem els dofins que vam veure.
- Taurons al port: alguns dies al vespre quan els pescadors tornen al port. fan el triatge del peix allà mateix. Això ja és un espectacle per si mateix, però és que com que estan acostumats a tirar les restes a l’aigua, els taurons ja ho saben i van fins allà per menjar-se’ls. És fàcil que veieu grups de 7 o 8 taurons i mantes barallant-se a les escales del shark point!
Diners a Rasdhoo: pagaments amb targeta
A Rasdhoo es pot pagar amb targeta a tot arreu: allotjaments, restaurants, botiguetes i centres de busseig snorkel. El que passa és que sobretot restaurants i botiguetes apliquen una comissió pòpia del 3%. Per tant, us recomanem que porteu monedes en rúpies descanviades de l’aeroport (en aquest post us expliquem com fer el canvi de moneda allà) i així feu servir la targeta només pels pagaments d’allotjaments i excursions més grans. Nosaltres vam canviar 350€ en metàl•lic a l’aeroport per una setmana a Rasdhoo. I amb això vam pagar tots els àpats i supermercat. L’allotjament i excursions els vam pagar amb targeta. Allà hi ha un banc, caixer i a qualsevol botigueta us poden canviar euros per rúpies.
Serveis que hi ha a l’illa de Rasdhoo
L’illa de Rasdhoo és una illa local que està molt bé i té molts serveis bàsics:
- Un petit hospital: dona cobertura a totes les illes d’aquest atoló i hi ha servei d¡urgpencies i una càmera hiperbàrica (això és important per la gent que fa busseig). També tenen una petita furgoneta ambulància i una barca ambuilància.
- 2 o 3 petits supermercats i botigues de souvenirs (hi podreu comprar sabó, crema solar, antimosquits, iogurts, galetes, patates, fruita, begudes, pasta, cereals, Nutella, …)
- 2 farmàcies: i obren moltes hores, no patiu
- Parc infantil: no és punter i molt nou però és gran i fa el seu servei
- Escola: estava en obres, l’estaven ampliant i tot!
Si has arribat fins aquí també et pot interessar…