Si bé és cert que Maldives és un país que s’ha popularitzat pels resorts i hotels d’insomni en illes paradisíaques, adreçades sobretot a parelles i llunes de mel, té una altra cara turística. És possible visitar illes que no siguin només hotels, allotjar-se en illes habitades per gent de Maldives i fer-ho a un preu molt molt més econòmic que l’oferta dels resorts. No és tan barat com el sud-est asiàtic però podeu dormir i menjar en restaurants i petits hotelets a preus molt raonables en illes amb platges brutals. Us expliquem com preparar un viatge per lliure a Maldives en família! En aquest vídeo t’expliquem els motius pels quals el considerem un super destí familiar!
Per què és una bona opció per anar-hi amb nens?
Després de la nostra experiència viatjant a Maldives amb un nen de 8 anys i una nena de 3, us podem dir que és un país ideal si el que busqueu és fer una vida slow a la platja, l’aigua del mar està calenteta cosa que els nens agraeixe, i podreu de gaudir fent snorkel o bussejar i veure fàcilment animals del mar en el seu hàbitat com peixos de mil colors, tortugues, taurons o dofins. És un país que només està format per illes (és el país més pla del món), i no hi busqueu ni museus, ni activitats d’oci especial per la canalla. Aquí és mar, mar i mar. Però són platges ideals per anar amb petits ja que podeu en podreu trobar amb ombra, menjar europeu a la majoria de restaurants (pasta i pizza i hamburgueses).
Però hi ha una cosa a tenir en compte molt important per viatjar a Maldives: és una destinació de platges paradisíaques en què no patireu jetlag. La diferència horària respecte Catalunya són només 3 hores, de manera que pràcticament no notareu el canvi. A més a més, és una destinació relativament a prop. S’hi pot arribar perfectament en 12 hores: un primer vol als Emirats Àrabs o Qatar de 6 hores i un segon vol de només 4 hores fins a Male. Per tant, no és un viatge tan pesat com altres països del sud est asiàtic com Tailàndia, Bali o Malàisia.
De fet, precisament per això, Maldives és un destí de platges paradisíaques en què es pot viatjar en una setmana de 7 dies de vacances, és viable anar-hi en una escapada curta perquè el trasllat fins allà no són llargs.
De fet, jo diria que Maldives és un dels països més fàcils i ràpids per arribar a una illa paradisíaca. Podeu trobar illes locals i resorts a 10 minuts de l’aeroport amb unes platges i corall brutal, sobretot si ho comparem amb le trajecte que s’ha de fer per arribar a les illes Perhentian de Malàisia (vol+taxi+vaixell) o les illes Gili d’Indonèsia.
Com arribar a les illes Maldives: vol a Male
La capital del Maldives és Male i l’aeroport de Velana està al costat i acull vols internacionals. Nosaltres vam combinar la visita a les Maldives amb 4 dies de turisme a Dubai, on vam fer escala amb un vol d’Emirates. Però també podeu combinar-ho amb un stopover de Qatar Airays a Doha, Istambul amb Turkish Airlines o a Abu Dhabi amb Etihad Airways. Si teniu temps, sapigueu que també hi ha companyies low cost que volen a Male, com ara Wizz Air des d’Abu Dhabi, FlyDubai des de Dubai, NeosAir des de Roma. A Europa, hi ha vols directes des de Londres, Roma, Milà, Zurich, París, Viena i Frankfurt.
Quants dies i quina època de l’any triem?
Arribar a una illa local de Maldives és relativament fàcil i prou ràpid. Però cal tenir en compte el temps en aquest país i que les comunicacions depenen sobretot de l’estat del mar. Per tant, un mínim de 5-7 dies si voleu explorar una illa relativament a prop de Male són necessaris.
La temporada alta a Maldives va de novembre a març i la temporada baixa és d’abril a octubre. Nosaltres hio vam estar en temporada baixa i els preus es noten. és temporada baixa perquè és època de pluges, però no vol dir que estigui tot el dia plovent, sinó que hi ha xàfegs i tempestes puntuals (que d’altra banda, agraireu una mica de fresca). Sí que és veritat que pots enganxar dies de núvol, però en algun moment del dia surt el sol. El temps és canviant. Durant la temporada alta hi ha menys humitat i acostuma afer bon temps.
Quina illa triem?
Una vegada hem comprat el vol a Male, tenim dues opcions: podem buscar un hotel resort en una illa o un hotel en una illa local.
- Illes hotels resorts: D’hotels resorts a Maldives n’hi ha moltíssims i els podeu trobar la majoria a Booking. Són grans cadenes d’hotels que tenen concessions d’ús d’illes senceres que han convertit en complexos de vacances amb habitacions, diversos restaurants i platges paradisíaques. Són illes exclusivament d´ús per als seus hostes, no s’hi pot anar a la platja si no s’hi està llotjat. I si s’hi està llotjat, heu de saber que no hi ha res més que els serveis de l’hotel: ni botigues, ni restaurants ni altres serveis. Per tant, és convenient agafar una pensió completa perquè no tindreu més opcions per menjar i si voleu anar a menjar a una altra illa haureu de pagar el transfer en barca que és molt car. Hi ha hotels resorts que són a tocar de l’aeroport, a 10 minuts en vaixell transfer i altres que són a 1 i 2 hores. Però sapigueu que si busqueu una opció a prop de l’aeroport, us recomanem el Malahini Kuda Bandos on vam estar nosaltres. Als resorts hi ha lleis pròpies: no hi ha restriccions pel que fa a l’alcohol ni a l’ús de banyadors i bikinis a les platges. Un allotjament en un resort rarament baixarà de 500 euros/nit incloent la mitja pensió. Les estades a les típiques villes sobre l’aigua costen a partir de 1.000 euros/nit. Nosaltres vam fer dues nits en un molt bé de preu a prop de l’aeroport.
- Illes locals: són illes habitades amb petits poblets amb serveis bàsics i que tenen també restaurants i petits hotelets regentats per gent de Maldives (una manera de diferenciar-les és mirar a Google Maps si tenen mesquita!). És una opció molt més econòmica i sense ser grans hotels amb grans infraestructures (normalment habitacions amb lavabo i aire condicionat i servei d’esmorzar) tenen tot el necessari per passar una estada en una illa amb platges que també estan molt bé i a preus raonables. L’únic que heu de tenir en compte és que són illes d’un país musulmà on apliquen la sharia: a les platges s’ha d’anar cobert fins els colzes i genolls excepte a les ‘Bikini’ o Tourist Beach’ en què sí que es permeten banyadors convencionals. I també cal tenir en compte que l’alcohol està prohibit i que per tant no trobareu ni cerveses ni cap tipus de beguda alcohòlica ni en hotel, ni restaurants ni supermercats. Per triar una illa local tingueu en compte 3 cosetes: que tingui una bona bikini beach (amb ombres, una mica cuidada i prou gran), rodejada d’un bon corall per fer snorkel i tenir en compte les distàncies respecte Male. Per exemple, per arribar a una illa local (però molt turística com Maafushi) es triga 30 minutets i per una com Rasdhoo on vam estar nosaltres, 70 minuts en speed boat. Però també hi ha illes locals ben a prop de l’aeroport, com Himmafushi. Nosaltres vam escollir l’illa de Rasdhoo perquè era un entremig: no estava massa lluny de la capital (una horeta en speed boat) i per tant és més provable trobar-hi menys turistes i té una de les bikini beach molt gran i amb ombra. Vam reservar l’hotel a través de Booking. Algunes illes locals recomanades: Fulidhoo, Kandoomaa Fushi
Com arribar a les illes de Maldives
Una vegada tingueu la reserva de l’allotjament feta, heu de tenir en compte com arribar a l’illa en qüestió. Sobretot perquè a Maldives no hi ha transport cada dia, potser arribeu en avió a una hora en què ja no hi ha vaixells i heu de planificar una nit a prop d el’aeroport (us recomanem fer-ho a Hulumale més que a la ciutat de Male, tots dos estan a 5 minuts en taxi de l’aeroport però Hulumalé és una barriada amb platja i amb infraestructura de restaurants i allotjaments).
Hi ha tres maneres d’arribar a les illes de Maldives:
- Ferris locals: és el mitjà de transport més lent però més econòmic. Són els ferris públics que uneixen les illes, però no surten tots els dies (per exemple, els divendres no n’hi ha). Poden costar 2 o 3 euros cada viatge, però triguen més del doble que els speed boats. Un altre inconvenient és que per agafar-los haureu d’anar a Malé ciutat ja que el port que hi ha al costat de l’aeroport és només per speed boats. Aquí podeu consultar les rutes que hi ha i els horaris.
- Speed boats: són vaixells més petitets (hi caben unes 20 persones) que uneixen diverses illes des del mateix aeroport de Male. És el més pràctic: just sortir per la porta de l’aeroport, trobareu el moll on s’agafen els speed boats. Són més cars (l’speed boat a Rasdhoo costa 50 dòlars per adult i trajecte, els nens no paguen) pero més ràpids que el ferri. Si hi ha mala mar, sobretot preneu biodramina que fa molts salts (disposen de bosses de plàstic a bord, hi estan molt acostumats). Tingueu present que acostumen a haver-hi dos viatges cada dia, un al matí i un a la tarda, així que en funció de l’hora que arribi el vostre vol el podreu agafar. Sortir de l’aeroport de Male (i passar els controls de passaport i recollir maletes) és relativament ràpid perquè és petit, i en mitja hora podeu ser fora de l’avió. Aquí podeu consultar les rutes i els horaris però el que us recomanem és que us poseu en contacte amb el vostre allotjament perquè us indiqui quin horari és el més ideal i us faci la reserva de l’speed boat. Ells també us informaran de si l’speed boat es cancel·la per mal temps. Una vegada arribeu a l’aeroport, veureu que just passar la porta d’arribada hi ha una sala molt gran amb els mostradors dels hotels, resorts i illes locals. Heu de buscar el mostrador del vostre hotel o bé, si aneu a una illa local, buscar l’operador que gestiona la ruta en speed boat fins allà. Per exemple, els allotjaments de Rasdhoo han d’adreçar-se al mostrador D11. Quan parleu amb el vostre allotjament us diran quin mostrador és. Allà el personal que hi hagi us informarà i us acompanyarà al moll per agafar l’speed boat. Nosaltres el pagament d el’speed boat el vam fer directament a l’allotjament quan vam arribar. La tornada a Male pacteu-la, de nou amb l’allotjament.
- Avionetes: una altra opció és arribar als resorts en avioneta. És una opció caríssima: estem parlant de 300 dòlars per persona i trajecte i segurament us cobraran també per número de maletes. Passada la porta d’arribada a l’aeroport també trobareu els 3 mostradors de les empreses que ofereixen aquest servei. Us carregaran les maletes i us portaran, en furgoneta, fins a la zona on s’enlairen les avionetes. La pista no està massa lluny de l’aeroport, a uns 5 minuts. Aquí podreu consultar quina allotjaments ofereixen aquest transfer.
Altres coses que cal tenir en compte
- Formulari d’immigració: per entrar i sortir de Maldives s’ha d’omplir aquest formulari gratuït i de manera online. El podeu omplir a partir de 96 hores abans de viatjar-hi. Nosaltres ho vam fer per a tots els membres de la família (un cada un) però crec que pels menors d’edat no cal. Et pregunten per quin mitjà arribes al país, quants dies t’hi estaràs, a quin allotjament i les típiques preguntes de si portes armes i coses prohibides. Et donaran un codi QR i te’l demanen quan passes el control d’aduanes a l’aeroport (però normalment només pregunten si ho has omplert, suposo que tenen manera de comprovar-ho). Atenció que per marxar del país també s’ha d’omplir.
- Diners: si viatgeu a un resort, ho podreu pagar tot en dòlars, amb targeta. Si viatgeu a una illa local, us recomanem que canvieu diners en arribar a l’aeroport, ja que tot i que es pot pagar a la majoria de llocs amb targeta, molts allotjaments apliquen una comissió pròpia per utilitzar aquest servei (a més de la comissió del banc). Per canviar diners a l’aeroport, no hi ha un lloc oficial de canvi. Pregunteu i us dirigiran a les persones que fan canvis de moneda (euros o dòlars) a rupies. I el canvi que ens van fer va ser prou bo, normalment consulten a Google i són legals. A les illes locals com Rasdhoo trobareu també caixers automàtics i podreu canviar diners també en moltes botiguetes.
- Internet al mòbil: quan arribeu a l’aeroport veureu que hi ha 2 companyies que ofereixen targetes sim turístiques (Or¡¡es diuen Ooredoo). Totes dues són per a un mes de durada i costen 40 dòlars. Però són targetes físoiques, això vol dir que heu de treure la vostra targeta sim del mòbil i posar la de Maldives. Preu per preu, i si no hi aneu més de 15 dies, us recomanem l’esim d’Holafly que val el mateix (49 euros + el 5% de descompte amb el codi ELMONENSESPERA) i que podreu activar només aribar i mantenir el vostre número original.
- Assegurança de viatge: no viatgeu mai a les Maldives sense una assegurança de viatge. A moltes illes locals com Maafushi o Rasdhoo hi ha petits centres hospitalaris on poden atendre casos d’urgència. Tenen ambulàncies en forma de vaixell i us poden traslladar a l’hospital de Male. A Rasdhoo hi ha també 2 farmàcies. Però l’atenció en aquests centres és de pagament pels turistes, així que amb una bona assegurança de viatge us assegureu que teniu cobertura si us passa alguna cosa. Nosaltres vam agafar l’assegurança Iati Mochilero (que té una cobertura sanitària de més diners que la Iati Família). Ens va costar 350 euros per a 15 dies per tots 4. Amb el nostre enllaç tindreu un 5% de descompte.
- Vacunes: no hi ha vacunes obligatòries per viatjar a Maldives i nosaltres no ens en vam posar cap d’específica ja que ja ens havíem vacunat en altres viatges. A partir dels 2 anys podeu posar la vacuna de la febre tifoidea (és bàsicament per evitar intoxicacions per menjar cru) però és optativa. Consulteu sempre a un Centre Internacional de Vacunació que els experts us diran què és el que m´s us convé pel vostre cas.
Pressupost del nostre viatge a Maldives juny 2024
- Vols: 3.500 euros (2 adults + 2 nens) amb escala llarga a Dubai amb la companyia Emirates
- Transfer i allotjament a l’illa de Rasdhoo 7 dies: 723 euros
- Despeses àpats a Rasdhoo: 260 euros
- Despeses excursions a Rasdhoo: 110 euros
- Transfer i allotjament 2 nits al resort Malahini Kuda Bandos: 1.200 euros
- Total 10 dies a Maldives: 5.793 euros
Si has arribat fins aquí també et pot interessar…