Ruta 61 (4): Nottoway Plantation

No podíem fer una ruta pel Mississipí sense viure l’experiència de dormir a una antiga plantació. N’hi ha moltes que es poden visitar, però en vam buscar alguna que no estigués massificada per turistes. I la vam trobar: la Nottoway Plantation.
2

Quart dia de ruta 61

Era el nostre quart dia de la nostra ruta 61 i vam marxar de Natchez al matí. Abans de dinar ja havíem arribat a la Nottoway Plantation (hi ha 2 hores en cotxe, unes 114 milles). Pel camí hi ha un poble bonic que es diu St. Francisville que té una de les plantacions més xules (on fan recreacions i tot). La plantació es diu Myrtles Plantation. Nosaltres no vam parar perquè duiem en Blai dormint…

DCIM101GOPROG0740864.

La Nottoway Plantation

És una casa del 1850, d’una família rica de Virgínia dedicada al cultiu de sucre. Si bé no és la més representativa del període de l’esclavisme, ja que les cases dels esclaus no estaven situades a la mateixa finca, sí que és la més gran del sud de Louisiana. La Nottoway ha sobreviscut a la Guerra Civil americana,  a diversos propietaris i anys de decadència i malbaratament i ara és un palau blanc lluny del pas habitual de turistes que des de Nova Orleans volen visitar plantacions.

DCIM101GOPROG0550578.

És una mansió que voreja el riu Mississipí, amb un gran jardí d’arbres gegants i un petit llac amb tortugues. El desig del seu propietari, John Hampden Randolph, era no només construir la millor mansió del riu Mississipí, sinó que es veiés a simple vista que era la millor.

Una casa espectacular, admirada per tots els que la veuen, ja fos des d’un vaixell de riu a Mississipi o des d’un cotxe de cavalls a la Great River Road. El 2006 una família australiana la va comprar, restaurar i convertir-la en un hotel històric i amb estances visitables.

2

DORMIR EN UNA CASETA AMB UN PORXO DE FUSTA

La Nottoway Plantation ofereix la possibilitat de dormir en cottages al voltant dels jardins de la mansió, cada un dels quals té el seu porxo de fusta amb dos balancins i un ventilador. Un dels nostres desitjos era veure-hi pondre’s el sol, tranquilament, mentre menjàvem una pizza. I així ho vam fer. Sense dubte, els 100 dòlars millor invertits del nostre viatge!

10
DCIM101GOPROG0780907.
11

MÉS LUXE!Si opteu i podeu permetre-us més luxes, l’hotel ofereix la possibilitat de dormir a les suites de la família Randolph (si no estan ocupades, es poden visitar) i disposar d’un balcó amb columnes majestuoses i vistes al jardí. L’hotel també té restaurant, l’esmorzar del qual, boníssim!

DCIM101GOPROG0810935.
12

Altres plantacions de Louisiana

Hi ha diverses antigues plantacions de sucre i cotó que es poden visitar a Louisiana. Nosaltres vam passar per la més visitada, Oak Alley Plantation, on el que més val la pena és la fotografia dels roures de 300 anys d’antiguitat que hi han a l’entrada.  També s’hi pot menjar i dormir però és el típic tour que s’ofereix des de Nova Orleans i sempre està plena de turistes.

P1050548
La majestuosa entrada a Oak Alley Plantation

També podeu visitar:

Laura Plantation

Houmas House

San Francisco Plantation

St Joseph Plantation

Evergreen Plantation

Bocage Plantation

Whitney Plantation

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

7 pensaments sobre “Ruta 61 (4): Nottoway Plantation

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *