Ruta 61 (1): Memphis

Beale Street és l’ànima de Memphis. De dia, però, és una ciutat deserta, amb un downtown molt reduït de restaurants, bars i bancs. Sense botigues, sense vida quotidiana (només us diré que per trobar un supermercat amb productes frescos vam haver d’agafar el cotxe i anar als afores…).
beale 22
Beale de nit
6
Abraçades a Beale Street

Tupelo, el lloc on va néixer Elvis Presley

Memphis va ser la primera part del nostre viatge per la ruta 61. Quan vam arribar en avió a Atlanta (vol directe des de Barcelona), vam llogar un cotxe i vam dormir pel camí. D’Atlanta a Memphis hi ha una mica més de 5 hores.

Vam parar a dinar justament a Tupelo (a una hora de Memphis), que ve de pas i és el lloc on va néixer Elvis Presley.  Es pot visitar la seva casa natal i una reproducció de l’església on va descobrir el seu amor pel gospel.

Memphis

Reserveu-vos almenys tres nits per descobrir Memphis. És una ciutat més aviat petita, estranya perquè té un centre històric ple de bancs, hotels i restaurants i cap botigueta de queviures i supermercat (vam haver d’agafar el cotxe per anar als afores i trobar-ne un!). Al centre ja veureu que tindreu la sensació que no és un lloc de residència, que no hi viu ningú. En canvi de nit és una ciutat amb un superambientàs.

DCIM101GOPROGOPR0112.

Beale Street

No perdeu Beale Street els dimecres d’abril a octubre, en què es concentren tota mena de motos espectaculars, la majoria Harley Davidson en el que s’anomena ‘Bikes on Beale’. Això converteix Beale Street en el gran carrer de Nord Amèrica: rock en directe, cervesa i gasolina.

2 bo
El comerç més antic de Beale Street
DCIM101GOPROG0240050.
Beale Street

Graceland

Més imprescindibles de Memphis: la mansió Graceland, la casa d’Elvis Presley (aneu-hi d’hora al matí que es fan cues llargues per entrar). Amb l’última reforma del museu, uns minibusos et porten des del centre de visitants a la mansió, on pots veure la tomba on reposa el Rei del Rock i meravellar-te de l’estil ‘kitsch’ amb què va decorar casa seva. Així que a banda de la seva mansió, podreu veure-hi tot el museu amb la seva col·lecció de vestits i cotxes de luxe. I si pagueu un extra, podreu entrar al seu avió.

img_3303
img_3365

Museu del Motel Lorraine

És indispensable també la visita el museu del Motel Lorraine, el museu dels Drets Civils, el lloc on va morir Martin Luter King. És una visita que es pot fer en un matí. Nosaltres vam anar caminant des del centre de la ciutat, però hi podeu anar en bus també.

Sun Studio

També és important la visita a Sun Studio, l’estudi de gravació on va néixer el rock (alerta que no està permesa la visita a menors de 5 anys però us podeu quedar al bar i botiga del vestíbul; això sí, si podeu fer la visita us deixen fer una fotografia amb el micròfon amb què grabava Elvis Presley) i la seu de la discogràfica Stax Records. Nosaltres vam fer les dues visites i hi vam arribar amb el nostre cotxe, ja que estan situades una mica als suburbis. També hi podreu arribar en bus.

DCIM101GOPROG0230037.
Sun Studios

I a banda d’altres visites musicals, com la fàbrica de guitarres Gibson, el FedEx Forum on juguen els Grizzlies de Memphis, el Peaboy Hotel on a la tarda treuen a passejar els ànecs (és un espectacle que tampoc val tant la pena, però és curiós)  o el museu del rock i del soul, no deixeu de fer un passeig pel River Walk, per la zona de Beale Street Landing, resseguint el riu Mississipí. Els dissabtes, d’abril a desembre, a la Main Street hi ha un Farmers Market que està molt bé!

QUINA PENA! Alerta els fans de l’NBA o dels Gasol perquè el FedEx Forum està tancat quan no hi ha temporada i la botiga dels Grizzlies també!!!!

RESTAURANTS INDISPENSABLES

Us recomanarem dues de les hamburgueseries més famoses de la ciutat. Indispensables:

Huey’s

Ambient fosc i parets plenes de bitllets de dòlars… tot molt autèntic. Està molt a prop del Peaboy Hotel.

Dyer’s Burgers

Just al carrer Beale, més cutrillo i senzill tot plegat però també molt autèntic.

Altres restaurants indispensables: en aquest cas són llocs de barbacoes, Central BBQ o Charlie Vergos’ Rendezvous.


Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *