Renània (Alemanya)

Proposta d’escapada de dos dies al nord de la regió de Renània, una zona sobretot vinícola situada prop de Bonn.  Nosaltres vam llogar cotxe a Bonn i vam recórrer durant dos dies aquesta zona que conté llocs històrics de la Segona Guerra Mundial, un castell de contes de fades i poblets amb encant.

Primera parada: Remagen

DCIM103GOPRO

Sortint de Bonn la primera parada és a mitja horeta, el poblet de Remagen. Aquí hi trobarem, a banda d’un poblet molt bonic, les restes d’un pont sobre el riu Rin que va ser punt estratègic durant la Segona Guerra Mundial. Resulta que els americans van aconseguir, una mica per sorpresa, creuar-lo l’any 1945 i avançar terreny cap al nord d’Alemanya. Hitler havia intentat enderrocar-lo prèviament almenys un parell de vegades, sense èxit, i les facilitats que van trobar els contraris per creuar el Rin el va fer enfadar tant que va ordenar matar els 4 oficials a qui havia confiat la responsabilitat de fer enderrocar el pont. Un pont que, al final, va acabar caient sol 10 dies després a causa dels desperfectes que li havien fet. Avui doncs, no hi ha pont, però es conserven les dues torres que el presidien a banda i banda, amb una bandera alemanya i nord-americana per recordar la batalleta que, per cert, té pel·lícula pròpia. I si us ha agradat la historieta, visiteu-lo, que té un petit museu.


Segona parada: castell d’Eltz

IMG_6556

A uns 50 minuts des de Remagen, ja entrats a l’interior de la regió, hi ha un castell que per mi és el més bonic que hem vist (i som bastant fans dels castells). Perquè està en un lloc inòspid i solitari, al fons d’una vall, envoltat de boscos frondosos i de silenci. El castell d’Eltz només es pot visitar per dins a la primavera i a l’estiu, normalment a partir de finals de març. De manera que si hi aneu a la tardor i teniu la sort que no està ple de turistes (i fins i tot esteu allà sols sense ningú com ens vam trobar nosaltres) encara us endinsareu més a l’atmòsfera medieval de cavallers i princeses. Hi ha un aparcament pel cotxe i a continuació has d’arribar al castell caminant per un camí circular entre un bosc molt bonic, sobretot amb els colors de la tardor.


Tercera parada: Cochem

IMG_1012

A mitja horeta en cotxe des del castell d’Eltz, hi ha un poblet anomenat Cochem envoltat de vinyes. És una zona de vins que està molt acostumada al turisme, però sense massificacions. El poblet està coronat per un castell feudal molt bonic que es pot visitar per dins. També és recoamable un passeig per la riba del riu Mosel·la i visitar la plaça del mercat. En aquesta zona hi ha molts carrils bici per fer excursions, quan fa bon temps!

Per cert! és zona de bons vins així que busqueu una petita bodega i proveu-ne algun amb el caliu d’una espelma!

I us recomanem un hotel petit i bonic a la riba del riu Rin de tornada a Bonn: al poblet de Bad Breising, l’hotel Vater Rhein.

Si has arribat fins aquí, també et pot interessar….

3 pensaments sobre “Renània (Alemanya)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *