A 1 hora de Barcelona (1): Mura, el pantà de Santa Fe del Montseny i l’ermita de Sant Ramon

Si teniu fills petitets i malgrat us agrada fer sortides no voleu cansar-los massa al cotxe, us seran tan útils com a nosaltres propostes per fer excursions a una hora de Barcelona. Arribar al matí, donar una volteta, dinar i tornar. Aquesta és la filosofia d’aquest post.

Mura (el Bages)

P1110660

A una hora de Barcelona hi ha un poblet medieval amagat al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, abans d’arribar a Manresa. La carretereta entre El Pont de Vilomara i Mura és de corves i pràcticament un sol sentit, però el trajecte val la pena. El poble està preparat per les visites, té molt aparcament habilitat, un parell o tres de restaurants i hostals (reserveu taula!) i cases rurals. S’hi han rodat nombroses pel·lícules i sèries.

Però si el visiteu entre principis de desembre (a partir del pont de la Immaculada) i fins després de Reis, hi trobareu un al·licient afegit que als nens els encantarà: els tions. Els veïns disfracen els tions i els reparteixen pels carrers del poble.

portada

Aquest any n’hi havia una seixantena, i al centre d’informació de Mura faciliten una guia i un paper per poder votar i triar el que més agrada als visitants. Aquest any n’hi havia una seixantena i de temàtiques diferents: anant en bici, escaladors, l’estàtua de la Llibertat, l’aviador….

Santa Fe del Montseny (Vallès Oriental)

Què us hem de dir els vallesans sobre el Montseny… la nostra muntanya. Doncs bé, una sortida fàcil per fer amb nens (bàsicament perquè no és una caminada de pujades i baixades) és el recorregut al voltant del pantà de Santa Fe. La carretera entre Sant Celoni, Campins, Mosqueroles i Santa Fe és una passada de maca i quan arribeu trobareu força lloc per aparcar al voltant del restaurant i el centre d’informació. Alerta perquè el cap de setmana la Diputació ha habilitat busos llençadora per evitar-hi aglomaracions… 

P1100056

Una vegada heu aparcat, podeu fer el recorregut fàcil que duu fins a l’embassament. Està senyalitzat i és un camí molt bonic entre una fageda que a la tardor és precionsa. Si podeu, aneu-hi el novembre, que els volors grocs i taronges són una passada. Després de caminar teniu un parell d’opcions per dinar allà mateix, el restaurant L’Avet blau i el restaurant de Santa Fe.

Sant Ramon (Baix Llobregat)

P1110480

Aquesta sortida és a mooolt menys d’una hora de Barcelona. És a vint minuts. Es tracta d’una de les vistes de Barcelona i la seva àrea metropolitana més  xules i més desconegudes. Entre els pobles de Sant Boi de Llobregat i Viladecans hi ha una muntanyeta, el Montbaig, que té una ermita al seu capdamunt. És una sortida a peu i en bicicleta molt coneguda entre els baixllobregatins. Doncs bé, si voleu una panoràmica de Barcelona podeu pujar-hi (els caps de setmana de 13h a 18h podeu fer-ho en cotxe). Si no, es pot deixar el vehicle just a vint minutets a peu fins al capdamunt tant a Viladecans com a Sant Boi. 

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

9 pensaments sobre “A 1 hora de Barcelona (1): Mura, el pantà de Santa Fe del Montseny i l’ermita de Sant Ramon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *