Arieja (I)

Som molt fans de França així que sempre que podem ens hi escapem. Us animem a visitar la zona d’Arieja, que està al nord de la Cerdanya Francesa. És el departament que limita al nord de Catalunya i Andorra, abans d’arribar a Tolosa.  Per arribar-hi calculeu que està a una hora i mitja més o menys de la Cerdanya, passant pel túnel de Pimorent. L’Arieja està plena de poblets petits amb molt d’encant, típicament francesos.
Foix
IMG_0871

És una petita ciutat occitana que fa molts anys va ser capital del comptat de Foix. El seu principal atractiu és el castell situat coronant un turó. Us recomanem molt que el visiteu, s’ha de pujar una pujadeta des del centre històric i l’entrada és molt assequible, 3 o 4 euros. es poden veure diferents sales i les vistes valen la pena. El castell va ser construit entre els segles XII i XV i era dels comptes de Foix.

La ciutat en si té un centre històric medieval de carrers estrets, empedrats i cases de fusta. També té un porxada forjada molt bonica. Hi ha diversos restaurants per menjar i botigues.


 

Mirepoix

És un poblet a mitja hora al nord est de Foix. En occità es coneix com a Mirapeis. El principal atractiu és la plaça del mercat, una plaça rodejada de cases de fusta de colors amb porxades.

IMG_1617

L’església és també molt bonica. Sens subte si heu de menjar per la zona trieu algun dels bistrots amb terrassa que hi ha a la plaça perquè és molt agradable. Al matí sota la seva porxada forjada hi fan mercat de productes de la zona. Alerta que els caps de setmana és un poble molt concorregut per turistes!


Camon

A un quart d’hora de Mirepoix podem continuar la ruta fins a aquest poblet, envoltat de valls i vies verdes per fer en bicicleta. Està considerat un dels poblets més bonics de França (de fet, és l’únic de l’Arieja que té aquesta consideració). Hi ha una abadia que és un restaurant i un hotel privat. De totes maneres, val la pena donar-hi una volteta.

IMG_1582

Al maig, quan floreixen els rosers, és especialment recomanable visitar-lo. Totes les cases tenen rosers a la façana i de fet estan indicades amb un cartellet la varietat que són. Fora d’això, en aquest poble no hi ha res més, ni restaurants, ni bars ni botiguetes.

Si has arribat fins aquí, també et pot interessar….

4 pensaments sobre “Arieja (I)

  1. M’encanten tots aquests pobles!!! Nosaltres ja hem anat dues vegades a la zona, a una casa rural a Tarascon sur Ariege. Justament, no si hi heu estat, però aquest poble és curiós, amb una petita torre dalt d’un turó, amb un crist pintant que fa una mica de iuiu. Ah!! I si us plau, no se si ho heu fet, però si no, les grutes de la zona són un ‘must’!!! I el riu subterrani !

    David N.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *