Arieja (II)

Si us van agradar els poblets de la primera part de l’Arieja, els de la zona més a l’oest també us faran venir moltes ganes de visitar-los. Són Sent Gironç, Sent Lízer i també Tarascon (on hem inclòs la visita a les coves de Niaux) i el poblet termal d’Ax les Termes.

Sent Gironç

Clipboard01.jpg

És un poblet occità banyat pel riu Salat. De fet el pont vell que el creua és la principal atracció, juntament amb l’església. Està a uns 30 minuts de Foix i la carretera per arribar-hi és molt maca. A Sent Gironç hi ha força restaurants.

Sent Liser

Clipboard01

És a tocar de Sent Gironç, un poblet més recollit, empedrat i amb una catedral amb un claustre romànic molt bonic. Ara bé, a banda d’un petit cafè, aquí no hi ha restaurants, així que heu de fer parada a Sent Gironç per menjar.

Tarascon 

És a mig camí entre la Cerdanya i Foix. És un poblet petitet, amb algun restaurant i una torre amb un rellotge molt curiosa, al capdamunt d’un turonet amb un riu. És agradable perparar-hi a menjar alguna cosa.A Tarascon us recomanem algunes activitats per fer. Primer de tot les coves de Niaux, un poblet que hi ha al costat. Són unes coves amb unes pintures rupestres molt sorprenents. S’ha de reservar per fer-hi la visita, que es fa amb grups reduïts. El guia et duu amb una llanterna fins a les pintures, que s’il·luminen de cop quan arriba el grup. I això et deixa bocabadat, perquè no t’ho esperes. Les altres propostes són el parc de la prehistòria (una espècie de parc temàtic sobre dinosaures) i les coves de Lombrives (aquestes són les típiques plenes d’estalectites i estalecmites).

Ax les Termes

És el primer gran poble que trobem després de la Cerdanya. És un pobre d’esquí i agiües termals. Pero el més interesant és que hi ha un parell de piscines públiques amb aigua termal plena de gent que hi posa els peus. Fantàstic!

Si has arribat fins aquí, també et pot interessar….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *