3 dies i mig a la República Dominicana

Resorts i pulsereta? Nosaltres no som gens de fer aquest tipus de vacances, però pensem que, escolta, de tant en tant, també va bé reposar a una gandula (i és un dir perquè amb un nen d’un any i mig no existeix massa el descans!). Doncs bé, ens postulem a favor d’aquest tipus de vacances amb uns quants condicionants: que sigui un bon hotel (no cutrillo ple de ‘quinquis’), que no estigui massificat, que siguin pocs dies i  que es pugui complementar amb altres visites. I això és el que hem fet 3 dies i mig a la República Dominicana.
Clipboard01

Viatge expres

El motiu pel qual vam escollir la República Dominicana és que l’aerolínia de baix cost d’Iberia, Level, ofereix des de fa uns mesos el vol Barcelona-Punta Cana directe (cosa molt important a tenir en compte per nosaltres ja que les connexions de vol són un rollo amb un bebé). Doncs bé, amb 9 hores (a l’anada) i 8 (de tornada) et plantes a una platja de palmeres amb caloreta en ple mes de gener.

ACTUALITZACIÓ MARÇ 2018: Level ha suspès el vol directe entre Barcelona i Punta Cana 🙁

DCIM103GOPROG0057857.
IMG_2314

La veritat és que ens va sorprendre positivament el vol de Level ja que ens esperavem un avió poc confortable per ser low cost. Doncs els seients són prou espaiosos i tots tenen pantalla amb servei de música, pel·lícules i sèries i USB per carregar el mòbil. Això sí, els auriculars si no te’ls portes de casa s’han de pagar (5 eurillos) i la manta i el coixí també (el kit de ‘confort’ val 12 euros). Level ofereix bitllets d’aquests que pagues en funció de quins serveis vols: si factures maleta, si tries seient, si vols menjar a bord. La veritat és que pensem que aquesta serà la manera de viatjar del futur. A vosaltres us agrada el menjar d’avió? perquè de vegades pagar més perquè et donin un panet amb mantega i una safata de carn estofada que no saps ben bé que és no val la pena. Estratègia que vam fer nosaltres aquesta vegada: havíem dinat prèviament i ens vam endur galetes, una bossa de patates i una amanida per al final del vol. Clar, ja comptàvem que arribaríem a les 6 de la tarda hora local i, per tant, ja tornariem a sopar. La veritat és que molts dels passatgers van optar per dur-se el seu propi menjar, alguns fins i tot amb entrepans! Si aquesta opció no us convenç, Level té una carta prou àmplia amb menjar a bord entre els quals un plat de macarrons a la bolonyesa per 9 euros que tenia millor pinta que els plats que servien als passatgers que havien contractat prèviament el menjar a bord.

P1140473

Pel que fa a les maletes, nosaltres només duiem l’equipatge de mà (total a la República Dominicana amb dos banyadors i una muda ja fas). Per no facturar, no ens vam endur ni el cotxet del Blai (que ja és més que autosuficient per caminar i vam pensar que si voldria fer migdiades, l’estiraríem a l’ombra d’una palmera).

P1140316.JPG

I pel que fa als seients, a criteri nostre no val la pena pagar per triar on vols seure prèviament. Si viatges amb nens tens embarcament preferent i un cop dalt l’avió, es tracta de caure bé i fer peneta als hostessos i hostesses perquè et canviin a un bon lloc. Només us direm que nosaltres vam fer el vol d’anada i de tornada en una fila de 4 seients per nosaltres sols, i això que anaven força plens els avions!

Arribada a Punta Cana

portada 9.jpg

L’aeroport de Punta Cana és un complex privat però la veritat és que és dels més xulos que hem vist mai. És un edifici obert amb el sostre estil ‘palapa’. Molt tropical tot. Però és un aeroport petit per tant aviat ets a la sortida. Per entrar a la República Dominicana s’ha de pagar una taxa de 10 euros per persona. I diem euros perquè no fa falta canviar diners, es pot pagar directament en euros en una oficineta amb la qual topes a la sortida i que té un noi  que va repartint els visats com si venés peix. Els bebés també paguen. Passat el control d’immigració, ja ets a la República Dominicana. Un taxi fins a l’hotel (que normalment són a 20 minuts de distància de l’aueroport) costa uns 20-30 dòlars. No patiu, que els taxtis també es poden pagar amb euros i de vegades et tornen canvi i tot!

P1140888

3 dies i mig només?

P1140710

Doncs sí, si sou una mica culs inquiets com nosaltres, amb 3 dies i mig ja has explorat tots els raconets de la platja de l’hotel i més enllà. És molt important fer el ‘més enllà’ de la platja de l’hotel, ja que hi trobareu segur platges solitàries sense ningú, cosa que és molt difícil trobar a la costa catalana, per exemple (o has de caminar molt o en dies no festius estranys). L’avantatge del Carib és que tenen platges molt àmplies encara sense explotar. Hi ha l’opció de fer diferents sortides, per exemple a illa Saona que ens la van recomanar molt, però era una sortida de tot un dia amb vaixell i pensàvem que no es respectaria les hores de son del Blai i que seria bastant pesat per ell. Ja hi tornarem. Una altra proposta de sortida és la capital, Santo Domingo, que està a gairebé 3 hores de Punta Cana. Sí que és cert que, a diferència de la Rivera Maia, la República Dominicana no té tants atractius culturals fora de les seves platges i els parcs naturals. A Rivera Maia, per exemple, és fàcil combinar una estada en un hotel de ‘pulsereta’ i fer sortides com anar a veure restes arqueològiques de temples maies o anar-te a banyar a ‘cenotes’ a tocar de l’hotel.

Al gener?

P1140528

Doncs sí. Si us atabala molt la xafogor enganxifosa del tròpic, llavors heu d’nar-hi a l’hivern. La temperatura és ideal, amb caloreta però fa sempre vent, que és de vegades fins i tot fresquet, i tot plegat fa que sigui molt agradable. L’aigua del mar no és un caldo, com us podríeu trobar al juliol i l’agost, sinó que està fresqueta com la del Mediterrani al nostre estiu. A més, a l’hivern la diferència horària respecte Catalunya és només de 5 hores, per tant no notareu tant el jetlag. L’altre avantatge de fer aquest viatge a l’hivern és que no hi ha mosquits, molt molestos en aquestes zones tropicals. Penseu que de novembre a abril és temporada seca i temporada alta per tant no us estranyi trobar-vos l’hotel ben ple! Ara bé, almenys com en el cas del nostre Catalonia, són complexos tant grans en extensió que no són gens agobiants pel que fa al nombre de gent.

I si hi aneu, paciència… allà tot funciona amb ritme dominicà…

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *