La Cerdanya a l’hivern: camí dels enamorats a Puigcerdà i la farmàcia de Llívia

Fem una segona tongada de propostes per fer a la Cerdanya aquesta vegada canviant d’estació: a l’hivern. Sobretot perquè la neu influirà molt a l’hora de programar activitats i perquè podrem degustar, per exemple, el trinxat a la majoria de restaurants. Deixem de banda l’opció esquí, que seria una recomanació pròpia per un post per si sol. Per tant ens centrarem en excursions fàcils per fer a peu, passejades i algun raconet per relaxar-nos.
DCIM104GOPROG0469187.

Puigcerdà i el camí dels enamorats i Rigolisa

DSC_1644

Parada número 1 a la Cerdanya nevada: l’estany gelat de Puigcerdà. És molt habitual que passi bona part de l’hivern glaçat, la gràcia és trobar-lo a més a més tot blanc cobert de neu. Us recomanem que hi doneu una volta sencera, per veure (si no està del tot glaçat) els reflexes de les cases majestuoses d’estiueig al seu voltant i les muntanyes nevades al fons. Entretenir-se a veure els ànecs és una altra de les coses que hi podeu fer. Puigcerdà és una capital de comarca molt agradable per passejar-hi, sobretot si està nevada, fer bones compres i parar-hi a menjar. A la plaça de l’Ajuntament hi ha un mirador on s’hi contempla tot el Cadí.

Doncs bé, partint de la zona de l’estany, anant direcció al nou Hospital Transfronterer hi ha una petita excursió circular molt fàcil de fer. És un itinerari assenyalat amb pilones (trobareu diverses senyals on hi posa ‘Itinerari saludable’) que ressegueix primer el curs de la sèquia que abasteix l’estany, fins a l’ermita de Rigolisa i torna per l’anomenat ‘camí dels enamorats’. En total són uns dos quilòmetres pels afores de Puigcerdà des d’on hi ha unes vistes fantàstiques a banda i banda de la vall de la Cerdanya.


Banys de Llo

DCIM100GOPRO

Si us agraden els banys termals però no els que estan massificats com Caldea, el vostre lloc és al poblet de Llo, que està just passat Sallegosa ja a la Cerdanya francesa. Hi ha uns banys d’aigua calenta sulfurosa amb un parell de piscines a l’exterior. La nostra recomanació és que hi aneu quan està nevant, ja que la sensació d’estar-se banyant amb aigua calenteta mentre neva és sensacional.

Les instal·lacions compten amb una altra piscina interior amb musicoteràpia i altres tipus de serveis, com ara sauna i bany turc. Hi ha vestuaris i dutxes. Lleginu-ne més en aquest post.


Camí circular a Llívia

P1120385

Una excursió circular també molt fàcil de fer als voltants de Llívia. Forma part dels circuits inclusius Sumant Capacitats.  Se surt en direcció a Gorguja pel camí del Pla de les Forques, al costat del parc de Sant Guillem, i tornes a Llívia pel camí Concellabre. En total són uns 3 quilòmetres entre camps que a l’hivern estan nevats i amb bestiar pasturant i a l’estiu són camps de cereals. Les vistes a banda i banda de la vall valen la pena. Part del camí és asfaltat però l’altra meitat no, és camí de terra i pedres, però apte pels cotxets. De tornada, feu parada al parc de Sant Guillem per reposar!


Formiguera i Els Angles

IMG_6563

Una proposta per visitar dos poblets de la Cerdanya francesa amb encant. El primer és Els Angles, que a banda de la seva pista d’esquí i els apartaments turístics, té una bonica església romànica. També la té el poblet de Formiguera, que acull també una pista d’esquí. És un poblet més petitet amb 4 botiguetes i restaurants, però molt agradable per passejar-hi i parar-hi a menjar. Us recomanem el restaurant Picheyre, s’hi menja molt bé. Entre Els Angles i Formiguera hi ha el llac de Matamala, que si està nevat, el podreu contemplar com una extensíssima plana emblanquinada.


Farmàcia de Llívia

IMG_7743

Activitats pensades per si plou o neva i no teniu ganes d’esquiar. La farmàcia de Llívia presumeix de ser, juntament amb la de Cardedeu, una de les més antigues d’Europa ja que es remunta a l’època medieval. Està al Museu de Llívia, l’entrada val 3 o 4 euros. Al Museu hi trobareu la història de la vila i de la nissaga de farmacèutics que va tenir. Finalment podreu veure el mostrador de la farmàcia pràcticament igual que la va deixar la família Esteve. El més important és la col·lecció de pots en què es guardaven antigament els remeis farmacèutics.


RECOMANACIONS DE RESTAURANTS

La Calèche (Llívia): és el nostre top dels tops dels tops a la Cerdanya i més enllà. És un restaurant petit al carrer sota l’església de Llívia, amb 6 o 7 taules i amb un decoració a l’estil alpí. Fan tapes elaborades per compartir, però tapes elaboradíssimes, com costella de xai cuita durant 40 hores o el caneló  de rostit amb salsa de bolets i trufa que es menja amb cullera. Reserveu taula, sempre. Us atendrà molt amablement en Pep que us explicarà com han fet els plats. Preu per parella: 80 euros aprox.

Estació de Queixans (Queixans): relació qualitat preu, és el millor que hem trobat fins ara. Entre setmana tenen un menú d’11 euros i el cap de setmana de 18 ( a l’estiu, de 20). És cuina tradicional catalana i de la Cerdanya i de segon, carn a la brasa. El restaurant és un lloc entranyable ja que és l’antiga estació de tren de Queixans, que ja no s’utilitza, però en canvi sí que de tant en tant passen els trens (per sort per ells, la línia Barcelona-Puigcerdà no és la més transitada…). Feu cas al top 10 de plats que tenen penjats a la seva pissarra, que encertareu segur! A l’estiu instal·len totes les taules a l’exterior protegides del sol i la pluja. Hi ha espai de joc pels nens (un petit pati de gespa amb gallines) i alguns dies fan concerts vermut. Les nits s’il·luminen amb llumetes i és molt agradable.

Els Torrents (Santa Eugènia de Nerellà): regentat per les entranyables germanes que van guanyar el programa ‘Joc de cartes’ de restaurants a la fresca a la Cerdanya. Si us pregunteu si són tal com es van veure al programa: sí. ‘Què us ve de gust, guapos?’, us preguntaran quan us asseieu a taula. El seu plat estrella són les galtes de porc, que fan plorar. També heu de provar el pollastre al forn i l’arròs de muntanya. No patiu que no passareu gana, ja veureu que us acabareu enduent alguna cosa en una safateta… si no sou de menjar massa, una amanida de primer i algun plat de carn de segon és ideal. Alerta que no tenen obert entre setmana, només divendres, dissabtes i diumenges i festius. Truqueu per reservar! El restaurant Els Torrents és també un hotel i una hípica. Als nens els agradarà veure i tocar els cavalls i els burros.

Das 1219 (Das): És un restaurant pijet i tirant a carot, però és molt bo. És un restaurant per celebracions especials. Fan menú entre setmana d’uns 25 euros. Us recomanem l’arròs de muntanya.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

15 pensaments sobre “La Cerdanya a l’hivern: camí dels enamorats a Puigcerdà i la farmàcia de Llívia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *