La Cerdanya a l’hivern (VI): els banys de Llo

Un dels millors plaers a la Cerdanya és un remull en aigues calentes sulfuroses. Hi ha diversos banys on ho podeu fer, però per nosaltres per instal·lacions, el millor són els Banys de Llo. Tres piscines exteriors, banys i dutxes recentment renovats i facilitats per anar-hi amb nadons, com canviadors. Un lloc fantàstic per anar en família si neva o plou!

3 piscines exteriors i 2 interiors

Els banys de Llo estan situats al poble de Llo, molt a prop de Sallagosa. Hi ha 3 piscines exteriors amb diferents propostes (hidromassatge, cascades d’aigua) i 2 d’interiors (amb hidromassatge, cascades d’aigua i musicoterapia). Totes les picisnes estan com a mínim a 35 graus, una aigua calenta que prové d’una font natural d’aigua sufurosa del massís del Puigmal.

Aquest tipus d’aigua és rica en sodi i sofre i té propietats beneficioses pels ronyons, pels dolors musculars, i millora la composició de la pell i els cabells. De fet, segur que notareu que us provocarà ganes d’orinar al cap de poca estona. Això vol dir que l’aigua us fa efecte!

Anar-hi a l’hivern és tot un luxe: podreu relaxar-vos a les piscines exteriors encara que estigui plovent o nevant. Encara que la temperatura sigui sota zero, sortir en banyador a l’exterior no és difícil. Primer escalfeu-vos el cos a la piscina d’aigua calenta interior (és a 37º) i això us protegirà del fred a l’exterior.

Als banys de Llo hi poden accedir nens, bebés de qualsevol edat i també dones embarassades.

A dins, les instal·lacions també tenen sauna, una sala de relaxació i hidromassatges. Cada dia, excepte diumenges, a les 10 del matí fan una classe d’aquagym gratuïta.

També tenen servei de massatges i tractaments corporals. Consulteu-los aquí.

Instal·lacions i serveis

Els vestuiaris dels banys de Llo estan recentment renovats. Primer trobareu compartiments individuals per canviar-vos de roba, una zona amb labavos i taquilles per deixar les coses (porteu 1 euro en monedes per guardar-ho) i dutxes també individualitzades. Tot el procés de canvi de roba i dutxes és en compartiments individuals però en un mateix espai d’homes i dones. També hi ha compartiments per famílies. Als vestidors també hi trobareu canviadors per a nadons i assecadors de cabell.

Cal potrar: banyador, xancles, tovallola i sabó. No cal portar gorro de bany.

Segur que sortireu amb gana: hi ha un servei de snak-bar, però allà mateix no hi ha restaurants. haureu d’anar a Sallagosa i us recomanem el Chez Planés.

Horaris i preus

Els banys de Llo estan oberts cada dia de 10 a 19:30h.

Preus:

Adults: 14 euros

Nens de 3 a 11 anys: 10 euros

Nens de 0 a 3 anys: gratuit

Promo familiar (2 adults + 2 nens): 44 euros

I ja que hi sou, no deixeu de fer una visita a l’església de Sant Fructuós de Llo, datada del segle XII

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

3 pensaments sobre “La Cerdanya a l’hivern (VI): els banys de Llo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *