Bucarest

Ruta a Romania en 5 dies: la ciutat de Bucarest

Si esteu decidits a visitar Romania, no us quedeu només a la capital, Bucarest. No és la típica ciutat amb molta oferta cultural i interès turístic, precisament el més interessant del país, segons la nostra opinió, és la zona de Transilvània i el nord. És a dir, no aneu a Romania si no és per fer una ruta en cotxe pel centre del país. I si esteu deicidits a fer-ho,  comenceu per Bucarest que si no, després us semblarà lletjota en comparació la resta de poblets de Transilvània. No és que Bucarest sigui horrorós, però cau a trossos i és una ciutat que encara respira comunisme. I això la fa interessant, és clar, però amb un dia i mig està vista. Un dels motius per anar-hi és les Termes de Bucarest.

El centre històric

DCIM100GOPROGOPR2110.

És la zona al sud de la plaça Universitat i és de carrers de vianants i amb botigues i restaurants. Tot i això, hi ha moltes cases deixades a punt de caure a terra. De mica en mica es va reformant però encara hi ha rastre de la decadència dels anys de comunisme, un dels comunismes més durs d’Europa. Al centre entreu a les diferents esglésies, la majoria ortodoxes, i si és el cas i coincidiu amb horaris, quedeu-vos a una missa ortodoxa que és molt peculiar. Sobretot per les formes, ja que es recullen els fidels de peu al voltant del bisbe i les ofrenes amb ciris que fan a l’exterior. La veritat és que els romanesos són molt devots, tot i ser un país laic.

Hi ha una activitat que us recomanem fer moltíssim i és el free tour. Nosaltres el vam fer de tarda, amb una noia, i en castellà i ens va portar durant 2 hores pel centre de la ciutat explicant-nos el passat comunista del país (passant pels edificis més emblemàtics) i l’època pre-comunista. El recorregut va començar prop de l’antic edifici del Partit Comunista i va acabar a l’actual catedral de Bucarest (en un turó alçada) amb vistes a l’edifici del Parlament. Vam pagar 8 euros per persona. Us detallem els free tours que podeu contractar.

Una alrta visita imprescindible per fer és als afores de la ciutat, la casa de Ceaucescu, el dictador que van executar el 1989 (les imatges estan penjades a Youtube!).

Palau del Parlament

Clipboard01.jpg

És el segon edifici més gran del món després del Pentàgon. El va fer construir als anys vuitanta el dictador Ceaucescu i té més de 3.000 habitacions i 9 pisos de profunditat. Es pot visitar per dins

Antiga seu del Comité Central del Partit Comunista

El seu dictador Ceaucescu, va acabar sortint per potes després d’una revolta popular. Si us agrada aprofundir sobre aquest episodi històric, també heu de visitar, almenys per fora, l’edifici del partit comunista romanès (que avui és el Ministeri d’Interior) des d’on Ceaucescu va fer el seu darrer discurs, la balconada en des d’on va veure que havia perdut absolutament el suport del seu poble i de l’exèrcit el 1989. Al final, va fugir des del sostre en helicòpter.

Mercat d’Obor

Clipboard01

Bucarest té un aire encara de corrupció i por que hereta dels seus anys de comunisme. Ens va venir de gust  fer una immersió completa a aquesta època i per això vam visitar un barri al nord de la ciutat, el mercat d’Obor. Per arribar-hi vam agafar el tramvia 21 des del centre (un tramvia cutríssim) i vam fer un trajecte d’uns 30 minuts fins la plaça d’Obor. I flipes. Els edificis d’habitatges gegants en blocs de ciment gris tant típics de l’època comunista…

El mercat és un gran edifici ple de paradetes on venen des de menjar fins a objectes de tot tipus. No hi deixen fer fotos, la veritat és que en general els romanesos són uns antipàtics.

On menjar i dormir

Nosaltres ens vam allotjar a l’hotel Relax Comfort Suites, que té un nom molt pompós però és normalet tirant a cutre. Baratet i ben situat, això sí. Està a una de les principals avingudes de la ciutat, molt a prop del centre.

Finalment, a Bucarest us fem una recomanació per menjar plats típics de Transilvània. És l’Old Kitchen que no està al centre, però la veritat és que fan cuina típica romanesa molt bona. és a una casa antiga reformada, en un barri una mica…. nosaltres hi vam anar en taxi i us ho recomanem.

Altres restaurants imprescindibles:

  • Caru cu bere: al centre, en un dels carrers peatonals. És una antiga taverna autèntica i fan plats típics de la cuiona romanesa i molt, molt abundants. El típic garró de porc i sopes en un bol que és un panet. Fan menú diari entre setmana al migdia i s’ha de demanar (i insistir) perquè si us veuen turistes no us els oferiran.
  • Hanu’ Berarilor : també és un imrpescindible de la cuina típica romanesa. Està a prop de l’edifici del Parlament, al centre, i té moltíssims salons. Una miqueta més car que l’altre però és una casa més espaiosa.

Les Termes de Bucarest

Un dels motius principals per anar a Bucarest són les Therme Bucaresti, un dels spas termals més grans d’Europa. Estan als afores de la ciutat i les instal·lacions la veritat és que són una passada i s’hi menja super bé. Ara bé, eviteu si podeu anar-hi en cap de setmana, que hi ha moltíssima gent i perd una mica l’encant. Hi ha tres tipus de zones i es paga en funció de a quantes zones vols estar: The Palm, la piscina central que té accés també a les piscines exteriors (totes les piscines tenen el seu bar a l’aigua) amb gandules, llits balinesos i a l’estiu una de les platges artificials més grans d’Europa. L’altra zona és el parc aquàtic (Galaxy) amb tobogans gegants (prou suaus) una piscina exteior, una interior amb onades, i dues piscines més petites per canalla petita. També té bars i restaurants a l’interior. I finalment la zona superior (The Elysium) en què hi ha les saunes i el restaurant a la carta (us recomanem el plat de pop a la brasa i el risotto).

La logística per visitar les termes és la següent. Cal reservar entrada i portar banyador, xancles i tovallola (les xancles i la tovallola o barnús també els pots llogar allà). A la caixa d’entrada et donen una pulsera, en aquesta pulsera hi ha un número i l’has de buscar a la teva taquilla per deixar les coses. La pulsera tanca la taquilla i elt dona accés. I no només això: amb aquesta pulsera vas pagant tot el que consumeixes a bars i restaurants.l A la sortida passes la pulsera per la caixa i pagues tot el que has consumit. Hi ha opcions per fer-se massatges (alerta, cal ser puntual a primera hora del matí al mostrador dels massatges que hi ha a l’espai Elysium per demanar hora, ja que no es pot reservar ni online ni per avançat) i tractaments corporals amb fang o exfoliacions.

Important: a dins les piscines no es poden entrar ni mìbils ni càmeres per fer fotos (només les persones autoritzades i acreditades) i ja es preocupen prou de fer-ne el control.

La idea de les termes és poder passar tot el dia a dins: hi ha fins a 4 restaurants de temàtica diferent i bars també. Els restaurants hi ha des de pastissets i propostes per esmorzar i berenar (a la zona de parc aquàtic hi ha una creperia i gelateria) fins a hamburgueses, plats de la cuina romanesa, pasta i menjar asiàtic.

Castell de Peles a Sinaia

Després de dos dies a Bucarest, més o menys ja està tot vist, així que vam començar la nostra ruta cap a Transilvània. Vam anar a l’aeroport a llogar el cotxe i com tot una mica en aquest país, ens vam trobar que no hi havia oficina física. Ens estava esperant una noia (molt amable, això sí) amb un paperet i ens va dur directament al cotxe i vam fer tot els papers tancats a dins el cotxe. Tot una mica molt mafiós… però la veritat és que no vam tenir cap problema i vam tornar el cotxe deixant les claus en una bústia.

DCIM100GOPROGOPR2307.

Doncs bé, Sinaia és un poble de muntanya a gairebé dues hores al nord de Bucarest. El poble en sí no té cap més atractiu que restaurants on parar a dinar. En canvi, s’hi poden fer dues visites interessants,  una és el monestir de monjos de Sinaia, la visita és gratuïta i es pot veure l’església i algunes estances del monestir.

Seguint el camí, s’arriba al castell de Peles. Si sou fans dels castells com nosaltres, aquest i el de Bran són imprescindibles. És un castell construït a finals del segle XIX per la monarquia romanesa i va ser el primer edifici d’Europa en tenir electricitat i ascensor. La veritat és que la visita està molt bé, és amb audioguia i una part de les estances és amb visita comentada en anglès. En aquets castell, per exemple, Romania va decidir en una reunió que es mantindria neutral a la Primera Guerra Mundial.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Abans d'enviar el formulari, dóna un cop d'ull a la informació bàsica sobre protecció de dades aquí.

La titularidad de este sitio web, www.elmonensespera.com, la ostenta: NORMA LEVRERO SUBIRANA

NIF: 52166399F Dirección: Moll 13A Teléfono de contacto: 687999081 Email de contacto: elmonensespera@gmail.com

Desplaça cap amunt
Resum de la privadesa
El Món ens Espera

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.

Galetes estrictament necessàries

Les galetes estrictament necessàries han d'activar-se sempre perquè puguem desar les preferències per a la configuració de galetes.

Si desactiveu aquesta galeta no podrem desar les preferències. Això vol dir que quan visiteu aquest web, haureu d'activar o desactivar les galetes de nou.

Galetes de tercers

Aquest lloc web utilitza Google Analytics per recopilar informació anònima com el nombre de visitants del lloc i les pàgines més visitades.

El mantenir aquesta galeta habilitada ens ajuda a millorar el lloc web.