A 1 hora de Barcelona (2): Museu del ferrocarril de Vilanova i la Geltrú, la colònia Güell, Montserrat i Reus

Aquest és un altre post amb propostes de coses per fer a menys d’una hora de Barcelona. Ideals per fer amb nens si teniu una tarda, un matí o no els voleu cansar massa al cotxe. Aquesta vegada us proposem Vilanova i la Geltrú, la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló, Montserrat i Reus. Si no vau veure el primer recull de propostes, recupereu-lo aquí!

Museu del Ferrocarril a Vilanova i la Geltrú

La primera parada és a una estació de trens. És l’antiga estació de trens de Vilanova i la Geltrú que conserva locomotores de principis de segle XX. Si teniu nens tan fans pels trens com el nostre, aquets museu és perfecte per ells. De fet és un museu molt apte per anar amb bebés, ja que té un pati gegant ple de locomotores velles per on poden córrer i pujar als vagons. Hi ha algunes locomotores que tenen espais remodelats per poder entrar als vagons. L’entrada al museu val 6 euros els adults (l’entrada és gratuïta pels menors de 6 anys i fan descompte amb el cranet de la biblioteca) i et dóna dret a entrar dues vegades durant un mes (el mes a partir del dia que has comprat l’entrada). A més el primer diumenge de cada mes encenen una de les locomotores, la Mataró.

Un altre punt a favor d’aquets museu és la sala de jocs que tenen a l’entrada. Hi ha un munt de mauqetes de trens de totes les mides i modalitats perque s’entretinguin una estona!

Propostes de restaurants per menjar a Vilanova i la Geltrú:

La Sal (peix i paelles al passeig marítim)

La llotja (peix i paelles al passeig marítim)

La patum (peix i paelles al passeig marítim)

Pepa Jaleo (tapes al passeig marítim)

Colònia Guell

Una matí de sol. Aprofiteu-lo per passejar entre aquesta colònia modernista al costat de Barcelona, entre Sant Boi i Santa Coloma de Cervelló. És un poble tranquil entre moltes ciutats. La plaça, els balcons florits, les persianes, les terrasses de cafè. I una altra joia Gaudí. Es pot fer un recorregut a peu per veure els edificis més emblemàtics, que bàsicemant estan a tres carrers. La casa del mestre, la casa del secretari, la casa del metge, l’antiga escola, Can Soler de la Torre, Ca l’Espinal (la més important), … Després feu un cafè o un vermut a alguna terrassa, especialment les de la plaça Joan Güell, i compreu-hi el pa al forn…

DSC_3112

I per acabar el passeig tranquil, pugeu fins al centre d’interpretació de la colònia Güell, un petit museu (entrada val 7 euros per persona) que dóna accés, també, a la Cripta de la Colònia Güell, feta per Gaudí, i que és Patrimoni de la Unesco.

A més, els dissabtes al matí a la plaça Anselm Clavé fan el mercat de pagès, on podreu comprar fruita i verdura directament als pagesos del parc Agrari del Delta del llobregat.

Per menjar, hi ha tres o quatre restaurants que estan molt bé i al migdia entre setmana fan menús. Nosaltres vam provar el de l’Ateneu que, a banda de menjar molt bé, l’edifici val la pena que el respireu, sobretot per dins!

DSC_3197

Montserrat

No li calen massa presentacions a Montserrat. Si hi aneu en cotxe us recomanem pujar per la banda de Collbató, que té unes vistes espectaculars. Però si voleu afegir-li una mica més d’aventura pels més petits, opteu pel cremallera o l’aeri que els hi encantarà. No oblideu saludar a la Moreneta!

I ara desvetllarem un dels secrets més ben guardats dels nostres companys de feina del cap de setmana, però us recomanarem un lloc on a l’hivern fan menú calçotada entre setmana per 12 euros! és el restaurant El Casot, de Marganell, a 10 minuts del monestir de Montserrat.

Reus

Reus és una ciutat bonica i agradable per passejar. Té un centre comercial ple de botigues i carrers al pas de vehicles i un punt central: la plaça del Mercadal.Aquí contempleu-hi la Casa Navàs i entreu al Gaudí Centre d’Interpretació (des de la terrassa del pis de dalt hi ha unes vistes de la Prioral molt xules). Aneu-hi a fer un vermut per exemple al Vermut Rofés (el menú aquí per dinar està molt bé), al Museu del Vermut (també s’hi menja molt bé) o a la Casa Coder. I després, emporteu-vos una ampolla de vermut comprada en algun dels seus colmados!

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

2 pensaments sobre “A 1 hora de Barcelona (2): Museu del ferrocarril de Vilanova i la Geltrú, la colònia Güell, Montserrat i Reus

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *