Costa Brava al maig i juny

Tamariu, Calella de Palafrugell, Begur i l’Escala són els 4 imprescindibles, per nosaltres, de la Costa Brava.  Això sí, al maig i al juny i prou. Juliol i agost ja és una altra cosa terrorífica. Així que si voleu viure un poblet de costa mediterrani tranquil, feu-ho entre setmana i abans de Sant Joan. Us recomanem hotels bonics i tranquils a cada un.

Tamariu

És una cala tranquila, amb restaurants, alguna botiguetes i hotels. Si hi ha poca gent és ideal perquè és de fàcil accés, té varietat de restaurants i a més és de sorra. Podeu fer un tram del camí de ronda, tant en direcció nord com sud, i trobareu altres caletes també xules.

IMG_1284

La clau és escapar-vos a primera hora del matí per gaudir d’aquesta caleta sense ningú.

L’hotel que us recomanem a Tamariu és l’Hotel Hostalillo. Relació qualitat-preu és el millor de la cala. És un hotel d’aquests de tota la vida, reformat, i a primera línia de mar. La platja és només baixant les escales. No té piscina però sí que una zona de solàrium i restaurant propi. L’esmorzar és molt complert i a l’estiu el serveixen a una terrassa amb vistes al mar. Genial.

Si podeu, no us estigueu de pagar una miqueta més per tenir una habitació amb vistes al mar i veure com surt el sol!

IMG_1242

Calella de Palafrugell

És el poble encantador de Catalunya. Cadaqués també ho és, però les platges de Calella de Palafrugell li donen mil voltes, amb aigua turquesa. Per tant, això suma punts!

DSC_4718
DCIM101GOPROGOPR0456.JPG

La veritat és que tant agradable és passejar pels carrerons blancs interiors com pel passeig que voreja el mar. No deixeu de travessar les voltes de la plaça Port Bo.

IMG_1542.jpg
DCIM101GOPROGOPR0984.JPG

A Calella us podem recomanar la paella del restaurant Can Palet i un sopar tocant al mar al restaurant Les Voltes.

I d’hotel, us recomanem un altre amb bona qualitat/preu: L’Hotel Garbí. Està ubicat una mica alçat darrere el centre de Calella i es pot anar perfectament caminant fins a la platja. La recompensa per pujar un parell de pujadetes és aquest: unes magnífiques vistes de la sortida del sol.

DSC_4746

La veritat és que és un hotel amb habitacions confortables, sense grans luxes, amb un bon esmorzar i una piscina prou gran, que inclou també un jacuzzi. Pels nens també hi ha zona de jocs infantils al jardí, un tancat amb oques i ocells i un tren en miniatura (que sembla que no funciona, però). Molt apte per anar-hi amb nens.

DCIM101GOPROG0300652.JPG

Begur

IMG_3954

De totes les cales que hi ha a Begur ens quedem, definitivament, amb Sa Tuna (és la foto de la portada). L’aparcament és de pagament (3 euros al dia) i hi ha un parell d’hotels i tres o quatre restaurants. La platgeta és de pedres però és molt i molt agradable. També podeu anar a donar un tomb al poble de Begur, que no toca a la platja. El centre històric és bonic i es pot pujar al castell.

Ara bé, si us hem de recomanar un arròs a Begur és a la cala d’Aiguablava (sempre està molt i molt plena de gent). El xiringuito Toc al Mar fan un arròs nolt bo. Reserveu!

IMG_3853.JPG

Cap Sa Sal

Aquest mes de juny hem descobert la millor piscina de Catalunya. És dins el complex d’apartaments Cap Sa Sal, un antic hotel de luxe dels anys 60 i 70. És una piscina de pedra gairebé infinita, amb vistes directes al Mediterrani.

DCIM102GOPROG0211410.JPG
P1160877

Quan els antics propietaris de l’hotel es van vendre el complex les 200 habitacions es van convertir en apartaments particulars. Alguns els podreu trobar com a apartaments turístics, nosaltres vam estar a un en concret que dóna a la banda nord del complex, directament a uns penya-segats i les Illes Medes. La vista és el millor d’aquest apartament, propietat del senyor Pedro que segurament us rebrà a la porta del complex. Si reserveu directament a la seva web és millor que fer-ho per Booking.

L’apartament en concret és justet per 4 persones, és petitet. Té un balcó amb molt bones vistes, això sí. El que més ens va captivar de les instal·lacions és que han conservat tot el mobiliari dels anys de la seva esplendor: butaques, sofàs, làmpades… Tot l’edifici té un aire retro i a la vegada fa una mica de por. S’hi ha aturat el temps. Mireu aquest vídeo per veure com era Cap Sa Sal a finals dels 60!

Un altre punt a favor de Cap Sa Sal, a banda de la piscina, és que té accés privat a la platja. No és que siguin platges, sinó accessos per escales a través de les roques fins a la platja i zones amb gandules a les roques que són una passada.

L’Escala

I l’últim poblet imprescindible de la Costa Brava és L’Escala. De tots potser és el poble més gran, però la costa que hi ha entre el nucli i Sant Pere Pescador, passant per Sant Martí d’Empúries, és molt bonic.

A l’Escala us recomanem l’Hostal Empúries (l’antic hostal Ampúrias) que amb la darrera reforma s’ha convertit en un hotel de luxe i spa.

IMG_8244

La veritat és que el lloc és ideal, davant del passeig marítim, i les habitacions que donen al mar són un encant. L’esmorzar és una passada. En aquest hotel s’hi va rodar la pel·lícula Menú degustació.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

4 pensaments sobre “Costa Brava al maig i juny

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *