La Cerdanya a l’estiu (I)

La Cerdanya és una comarca preciosa amb coses per fer tant a l’hivern com a l’estiu. No és exclusivament zona de neu, amb el bon temps les estacions d’esquí aprofiten les seves instal·lacions i ofereixen moltes activitats per fer en família. De fet n’hi ha tantes que tenim teca per uns quants posts! En aquest us proposem un parell d’excursions a peu fàcils, una selecció de les millors piscines i un parell d’activitats per si fa mal temps.
DCIM100GOPROGOPR3472.

Niu de l’Àliga

Aquesta és una de les excursions més xules que es poden fer a l’estiu en família. Heu d’anar a l’estació d’esquí de la Molina i agafar el telecabina que puja a Alp 2.500. El forfet val 11 euros els adults, 2 euros els nens de 0-6 anys i 7 euros els nens de 7-16 anys. No es poden pujar cotxets de bebés, així que heu d’agafar motxilla. És una excursió que nosaltres fem cada estiu amb en Blai, la primera vegada que va pujar fins a Alp 2.500 només tenia 2 mesos!

DCIM100GOPROG0103355.
DCIM101GOPROG0500406.
P1070447

Les vistes des d’Alp 2.500 ja són una passada, però us recomanem que acabeu de pujar fins dalt el refugi Niu de l’Àliga, que són uns 20 minutets de pujada caminant. A el refugi hi ha un restaurant, a 2.537 metres d’altitud i unes vistes espectaculars a La Cerdanya, el Ripollès i el Berguedà. Per cert, no deixeu de consultar totes les activitats d’estiu que tenen a la Molina que n’hi ha per donar i vendre: segways, tobogans, piscina, baixada en bicicleta, tirolines, …

Prat de Cadí

Aquesta excursió és fàcil però més llarga. És una caminada que surt des del poble d’Estana (podeu deixar el cotxe a l’aparcament que hi ha al final del poble, l’aparcament del coll de Pallers) i ja veureu que el camí a Prat de Cadí està indicat. Es ben bé una hora de pujada (en total uns 7 quilòmetres d’anada i tornada) i una hora de baixada.

DCIM100GOPRO
IMG_1108

Però l’esforç val molt molt moltíssima la pena. Prat de Cadí és un extens prat a més de 1.800 metres d’altitud i als peus del Cadí Moixeró. Tindreu les parets de la cara nord del Cadí sobre vostre, és impressionant. Alerta perquè de vegades està molt ple de gent…

Piscines d’Err

Si busqueu un lloc per remullar-vos sense passar fred la solució són les piscines del poble d’Err. És un petit parc aquàtic i als nens els encantarà. Té dues piscines grans, amb aigua escalfada entre 28-30 graus, una de les quals té un tobogan gegant.

DCIM104GOPROGOPR5584.JPG
DCIM105GOPROG1385741.JPG

Hi ha una altra piscina amb onades, una petita amb un tobogan petit i una altra per a nens amb diferents surtidors.  L’entrada val 9 euros els adults, els nens paguen a partir dels 4 anys i hi ha restaurant. Tot i que també hi ha una esplanada amb gespa molt gran i es poden fer pícnics.

Piscina de l’Aeròdrom de la Cerdanya

És la piscina amb les millors vistes de la Cerdanya. Està dins el complex de l’aeròdrom d’Alp, al costat de la pista d’enlairament. Forma part del complex del restaurant La Sidreira. Tot i que l’aigua no està calenta, està a temperatura de muntanya, té una piscina de poca fondària per a nens petits que està molt bé. L’entrada val 5 euros i inclou una consumició al bar. Podeu optar per dinar el menú de la Sidreria (us es el recomanàvem en aquest post) o a l’agost també fan menús de pollastre a l’ast amb amanida i patates fregides per 20 euros.

Clipboard01
DCIM102GOPROGOPR6878.JPG

Al costat de l’aparcament del restaurant hi ha gronxadors i a l’agost trobareu inflables, circuit de karts i llits elàstics pels nens (1 hora val 5 euros).

Campanar de Puigcerdà

Una visita molt ràpida que també val molt la pena és pujar al mirador del campanar de Santa Maria de Puigcerdà. L’entrada val 1,5 euros els adults i els nens fins a 12 anys entren gratis. S’han de pujar unes quantes escales, però les vistes valen mooolt la pena!

DCIM100GOPRO
DCIM100GOPRO
IMG_9391

Llac de Matamala

El llac de Matamala, al costat de Les Angles, a l’estiu es transforma en una platja pública i un espai de jocs lúdics molt variats. S’hi poden fer des de sortides en vaixell de vela o patinets aquàtics, a excursions en bicicleta (es poden llogar) o a cavall.

P1170693
P1170837

També hi ha un petit parc aquàtic inflable al mig de l’aigua, llits elàstics i circuits infables amb boles de colors. Múltiples activitats per a nens i nenes i passar un dia en família! L’aparcament al llac val 2 euros el dia i la primera hora és gratuïta.

RECOMANACIONS DE RESTAURANTS: 

Cal Cofa (Llívia): Molt mítics els seus cargols. Carns molt bones i també molt recomanable la tarda tatin. No fan menú ni té terrassa.

Food Troc (Llívia): Hamburgueses espectaculars. També són molt bones les patates braves. És especialment agradable la terrassa a l’estiu, a la plaça Major. Obren a partir de les 19h. Preu correcte.

La Formatgeria de Llívia (Llívia): És un dels grans restaurants de la Cerdanya. Són molt emblemàtiques les fondues de formatge, que pots sucar amb pastanaga, poma i tomàquets cherry. Les carns també són una molt bona opció. A l’estiu al migdia hi ha terrassa exterior. Tenen un punt d evenda dels seus famossos iogurts també.

Si has arribat fins aquí, també et pot interessar….

Anuncis

6 pensaments sobre “La Cerdanya a l’estiu (I)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s