La Cerdanya a l’estiu (I): Niu de l’Àliga, Prat de Cadí, piscines d’Err i campanar de Puigcerdà

La Cerdanya és una comarca preciosa amb coses per fer tant a l’hivern com a l’estiu. No és exclusivament zona de neu, amb el bon temps les estacions d’esquí aprofiten les seves instal·lacions i ofereixen moltes activitats per fer en família. De fet n’hi ha tantes que tenim teca per uns quants posts! En aquest us proposem un parell d’excursions a peu fàcils, una selecció de les millors piscines i un parell d’activitats per si fa mal temps.
DCIM100GOPROGOPR3472.

Niu de l’Àliga

Aquesta és una de les excursions més xules que es poden fer a l’estiu en família. Heu d’anar a l’estació d’esquí de la Molina i agafar el telecabina que puja a Alp 2.500. El forfet val 11 euros els adults, 2 euros els nens de 0-6 anys i 7 euros els nens de 7-16 anys. No es poden pujar cotxets de bebés, així que heu d’agafar motxilla. És una excursió que nosaltres fem cada estiu amb en Blai, la primera vegada que va pujar fins a Alp 2.500 només tenia 2 mesos!

DCIM100GOPROG0103355.
DCIM101GOPROG0500406.
P1070447

Des de la temporada 2019-2020 el telecabina arriba fins al refugi Niu de l’Àliga. A el refugi hi ha un restaurant, a 2.537 metres d’altitud i unes vistes espectaculars a La Cerdanya, el Ripollès i el Berguedà.

Prat de Cadí

Aquesta excursió és fàcil però més llarga. És una caminada que surt des del poble d’Estana (podeu deixar el cotxe a l’aparcament que hi ha al final del poble, l’aparcament del coll de Pallers) i ja veureu que el camí a Prat de Cadí està indicat. Es ben bé una hora de pujada (en total uns 7 quilòmetres d’anada i tornada) i una hora de baixada.

DCIM100GOPRO
IMG_1108

Però l’esforç val molt molt moltíssima la pena. Prat de Cadí és un extens prat a més de 1.800 metres d’altitud i als peus del Cadí Moixeró. Tindreu les parets de la cara nord del Cadí sobre vostre, és impressionant. Alerta perquè de vegades està molt ple de gent…

Piscines d’Err

Si busqueu un lloc per remullar-vos sense passar fred la solució són les piscines del poble d’Err. És un petit parc aquàtic i als nens els encantarà. Té dues piscines grans, amb aigua escalfada entre 28-30 graus, una de les quals té un tobogan gegant.

DCIM104GOPROGOPR5584.JPG
DCIM105GOPROG1385741.JPG

Hi ha una altra piscina amb onades, una petita amb un tobogan petit i una altra per a nens amb diferents surtidors.  L’entrada val 9 euros els adults, els nens paguen a partir dels 4 anys i hi ha restaurant. Tot i que també hi ha una esplanada amb gespa molt gran i es poden fer pícnics.

Piscina de l’Aeròdrom de la Cerdanya

És la piscina amb les millors vistes de la Cerdanya. Està dins el complex de l’aeròdrom d’Alp, al costat de la pista d’enlairament. Forma part del complex del restaurant La Sidreira. Tot i que l’aigua no està calenta, està a temperatura de muntanya, té una piscina de poca fondària per a nens petits que està molt bé. L’entrada val 5 euros i inclou una consumició al bar. Podeu optar per dinar el menú de la Sidreria (us es el recomanàvem en aquest post) o a l’agost també fan menús de pollastre a l’ast amb amanida i patates fregides per 20 euros.

Clipboard01
DCIM102GOPROGOPR6878.JPG

Al costat de l’aparcament del restaurant hi ha gronxadors i a l’agost trobareu inflables, circuit de karts i llits elàstics pels nens (1 hora val 5 euros).

Campanar de Puigcerdà

Una visita molt ràpida que també val molt la pena és pujar al mirador del campanar de Santa Maria de Puigcerdà. L’entrada val 1,5 euros els adults i els nens fins a 12 anys entren gratis. S’han de pujar unes quantes escales, però les vistes valen mooolt la pena!

DCIM100GOPRO
DCIM100GOPRO
IMG_9391

Llac de Matamala

El llac de Matamala, al costat de Les Angles, a l’estiu es transforma en una platja pública i un espai de jocs lúdics molt variats. S’hi poden fer des de sortides en vaixell de vela o patinets aquàtics, a excursions en bicicleta (es poden llogar) o a cavall.

P1170693
P1170837

També hi ha un petit parc aquàtic inflable al mig de l’aigua, llits elàstics i circuits infables amb boles de colors. Múltiples activitats per a nens i nenes i passar un dia en família! L’aparcament al llac val 2 euros el dia i la primera hora és gratuïta.

RECOMANACIONS DE RESTAURANTS: 

Cal Cofa (Llívia): Molt mítics els seus cargols. Carns molt bones i també molt recomanable la tarda tatin. No fan menú ni té terrassa.

Food Troc (Llívia): Hamburgueses espectaculars. També són molt bones les patates braves. És especialment agradable la terrassa a l’estiu, a la plaça Major. Obren a partir de les 19h. Preu correcte.

La Formatgeria de Llívia (Llívia): És un dels grans restaurants de la Cerdanya. Són molt emblemàtiques les fondues de formatge, que pots sucar amb pastanaga, poma i tomàquets cherry. Les carns també són una molt bona opció. A l’estiu al migdia hi ha terrassa exterior. Tenen un punt d evenda dels seus famossos iogurts també.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

16 pensaments sobre “La Cerdanya a l’estiu (I): Niu de l’Àliga, Prat de Cadí, piscines d’Err i campanar de Puigcerdà

  1. Gràcies per tota la info!! Recomanes algun allotjament tipus apartament a la zona de la Cerdanya que estigui bé de preu? Gràcies de nou!!

    1. Hola Cristina! moltes gràcies per seguir-nos, ens engresca molt que el blog sigui útil. Aviam, no et puc ajudar massa perquè nosaltres quan anem a la Cerdanya ens allotgem a casa la meva germana, però et puc orientar una mica segons els establiments que coneixem. Té molt bona fama, sobretot si aneu amb nens, el complex Cerdanya Ecoresort a Prullans (que té tant hotel, com apartaments com càmping amb bungalows). Si busqueu altres càmpings, hi ha el de Bellver (La Solana del Segre), el de Queixans i l’Stel de Puigcerdà. D’apartaments també estan molt bé (molt cèntrics) els de Les Corts de Llívia.

      Espero que et sigui útil!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *