La Toscana amb bebé (I)

És possible viatjar amb un bebé de pocs mesos? Amb això ens vam trobar nosaltres fa dos anys. En ple període d’estiu en Blai tenia tan sols 2 mesos de vida i quan a l’hovern planificàvem les vacances no sabíem si el nostre fill seria molt ploranet, si li agradaria dormir fora de casa, si necessitariem portar llet en pols i biberons o el podríem alimentar només de llet materna, … Així que vam decidir no complicar-nos massa la vida aquell estiu i buscar un viatge fàcil: vam carregar tot el nostre cotxe de coses per bebés (cotxet, banyera i fins i tot l’hamaca) i el vam posar dins un vaixell rumb a la Toscana.

[googlemaps https://www.google.com/maps/d/u/0/embed?mid=10OCmXFz8Xio7TchoDx3wP2ZT2xrnm9mL&w=640&h=480]

DCIM100GOPROGOPR0828.

portada lucca

Preparatius del viatge

Per arribar a la Toscana sense haver de fer una quilometrada en cotxe amb un bebé de 2 mesos vam recórrer a Grimaldi Lines. Inicialment haviem d’anar directament a Livorno (que és molt a prop de Lucca) però la companyia va cancel·lar el vaixell quan ja havíem comprat els bitllets i ens van enviar a Civitavecchia (a prop de Roma), per la qual cosa vam haver de conduir els 290 quilòmetres fins a Lucca. L’experiència al vaixell va ser positiva, però no repetiríem. Ens expliquem: és molt pràctic per arribar fins a Itàlia sense haver de passar-te 9 hores conduint però surt molt més car (el camarot amb cotxe anada i tornada ens va costar uns 600 euros, amb àpats inclosos). Vam dormir en un camarot amb bany inclòs i la veritat és que moure’s pel vaixell amb el cotxet és fàcil, però hem de dir que Grimaldi no deixa de ser una companyia cutrilla i l’ambient del vaixell no era massa agradable. A l’anada vam trobar molta gent (fins i tot famílies senceres) que dormien als passadissos  i a la tornada molts transportistes camioners que feien una mica de por. Si podeu, porteu-vos alguna cosa de menjar que el buffet bàsic no és massa bo. Per tant. per anar-hi amb nens molt petits està molt bé perquè viatges amb llibertat de moviments dins el vaixell però si teniu nens més grans, us recomanariem que feu la tongada en cotxe fent parades i nits a França (Niça, Mònaco, i Saint Tropez, per exemple).

Recomanacions per si opteu per agafar el vaixell de Grimaldi amb el vostre cotxe: agafeu un cotxet de bebé que sigui petitet, que els passadissos i sobretot el parquing on heu de deixar el cotxe són estrets. Prepareu una bossa petita amb les coses per passar la nit al vaixell amb només les coses necessàries, no us endueu totes les maletes al camarot que no hi cabreu. I agafeu alguna cosa d’abric, que tant a fora amb el vent com a dins amb l’aire condicionat, fa fresqueta! Al camarot nosaltres vam dormir amb el Blai al nostre llit individual, ell al cantó de la paret i la veritat és que vam dormir prou bé! No hi ha lloc per bressols…

Allotjament: Villa Chelli

Tenint en compte que viatjàvem amb un nadó de dos mesos, vam tenir molt clar que el que havíem de buscar era un apartament on poguèssim estar com a casa. Tenir cuina i menjador per dinar o sopar amb tranquil·litat si un dia en Blai tenia un mal dia, no haver de buscar sempre restaurant i fer una mica els horaris que ens convinguessin a nosaltres. I us recomanem els apartaments de Villa Chelli, que estan a 5 minuts del centre de Lucca. És un hotel que també té restaurants i 5 o 6 apartaments.

Clipboard02IMG_0621

Una casa preciosa típica de la Toscana, amb una piscina amb vistes espectaculars i molt tranquil. Als apartaments potser els hi falta un espai diàfan amb un sofà, ja que només tenia cuina amb taula i cadires, l’habitació i el labavo, però sí que és cert que la finca té molts espais comuns que es poden utilitzar amb sofàs als porxos, als jardins i a la piscina. També s’hi pot sopar, previa reserva, i ens va agradar molt. No us perdeu l’entrada a la finca, el típic camí de xiprers… ♥

Lucca

És una ciutat per viure-hi. Petita, emmurallada, sense massa turistes a diferència d’altres ciutats de la Toscana i on la gent va en bici i aquestes coses guais. De cafès i restaurants amb terrasses, de música al carrer, de botiguetes amb encant, de carrers sense cotxes amb prioritat per a vianants. És perfecta per visitar-la amb nens.

DCIM101GOPROG0572427.DCIM100GOPROG0030864.DCIM101GOPROGOPR2005.

Hi ha diversos punts d’interès, però principalment la plaça de l’Amfiteatre és preciosa, ovalada i plena de terrasses i restaurants. També hi ha l’Església de San Michele in Foro, la catedral de Sant Martí i diverses torres, la més curiosa potser és la torre Guinigi perquè té arbres a dalt de tot. També és molt recomanable un passeig per les muralles, ja que han convertit la part superior de les parets en un carril per anar-hi a peu, en bicicleta i veureu molta gent practicant-hi esport.

És una ciutat molt fàcil per aparcar. Als voltants de la muralla hi ha molt aparcament (de pagament) però és fàcil arribar des de qualsevol punt de la muralla al centre. Per tant és una bona opció tenir l’allotjament fora del nucli històric de Lucca.

Pisa

És a escassos 18 quilòmetres de Lucca, per tant és una bona opció per anar a passar la tarda. Pel nostre gust és una ciutat massa turística, depen de l’hora que hi aneu la zona de la torre inclinada de Pisa pot ser una bogeria!

Pisa té aeroport amb vols directes des de Barcelona, per tant és una altra manera d’arribar a aquesta zona fàcilment.

Clipboard02Clipboard03

La resta de la ciutat no està malament, hi ha una passejadeta maca entrela plaça del Duomo i el centre, fins arribar al riu. Però és molt més bonic Lucca.

Pistoia

Pistoia va ser per nosaltres un bon descobriment. És una ciutat petita, a mitja horeta de Lucca, molt tranquil·la, gens turística i amb una plaça del Duomo també molt bonica.

IMG_0067IMG_0006DCIM100GOPROG0271577.
Hi acostuma a haver mercat de fruita i verdura de productors locals al centre i val la pena.

Florencia

És una ciutat a qui tampoc li calen presentacions… però pel nostre gust, amb massa turistes. I pel que sembla, això passa a qualsevol època de l’any. Nosaltres vam anar-hi en cotxe (és a 1 horeta de Lucca), vam passejar una estona, vam dinar i vam tornar.

IMG_9836Clipboard01

Si no heu fet mai una visita en profunditat, us recomanem la pujada a la cúpula del Duomo (és de Brunelleschi), els museus i el Ponte Veccio. Una de les vistes panoràmiques de la ciutat més emblemàtiqueés des de la Piazzale Michelangelo. Si hi aneu en cotxe us recomanem aparcar prop de l’estació de tren.

3 poblets al voltant de Lucca:

1. Viareggio

A mitja horeta en cotxe de Lucca hi ha la platja i el poblet més emblemàtic de la zona és Viareggio. No és lleig però està explotat turísticament. Per exemple, per accedir a la platja s’ha de pagar, les platges són privades i a mans de clubs i restaurants que tenen omplerta tota la sorra d’hamaques i para-sols. Si hi aneu a última hora de la tarda està bé per colar-se i veure-hi la posta de sol. En aquesta part d’Itàlia, el son es pon sobre l’aigua (un fet que a Catalunya no podem veure mai).

2. Montecatini Alto

Montecatini és una ciutat termal a mitja horeta de Lucca. El principal atractiu, però, és agafar el telefèric o pujar en cotxe (nosaltres per logística vam fer això) fins a Montecatini Alto, un poblet molt petitet que té una plaça plena de terrasses i restaurants i amb vistes xules.

3. Barga i Castelnuovo di Garfagnana

Són dos poblets a 50 minuts de Lucca, al nord, molt bonics. Barga té una catedral, de Sant Cristòfol, mol bonica. Alerta que són carrers empedrats i de pujades i baixades. Castelnuovo di Garfagana és un poblet emmurallat, ple de palauets.

→En el proper post us parlarem d’altres poblets per descobrir a la Toscana!

 

Un pensament sobre “La Toscana amb bebé (I)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *