Ruta 66 (I): Chicago

La Ruta 66 és, des de fa molts anys, el nostre millor viatge. Fins ara no hi ha hagut cap altre lloc al món on hàgim flipat tant, on hàgim vist coses tant diferents cada dia, on hàgim rigut tant amb la gent i on hàgim al·lucinat tant amb els paisatges. La ruta 66 és un viatge a un decorat de pel·lícules real, autèntic i això fa estimular moltíssim la fantasia d’allò que estàs vivint. Us deixem el mapa complert de la ruta que vam fer i en aquest primer post us explicarem la primera etapa, la meravellosa ciutat de Chicago, que juntament amb Nova York, és la més bonica i màgica dels Estats Units.

Preparatius bàsics per fer la Ruta 66

Si us animeu a preparar un viatge per fer la Ruta 66 el primer que heu de fer indiscutiblement és comprar-vos la guia ‘Ruta 66: Mi sueño, mi pasion’ de Víctor Muntané. Lonely Planet ha tret darrerament també una guia sobre la ruta 66, però nosaltres us recomanem la del Víctor Muntané perquè, no només per ser la primera, sinó perquè realment l’home és un enamorat d’aquesta ruta (té una empresa amb la qual organitzen viatges en Harley Davidson per la ruta 66) sinó perquè l’ha fet tantes vegades que la coneix millor que ningú i explica moltes experiències personals amb personatges típics de la ruta i els llocs més mítics per fer-hi parada.

IMG_5380

La segona recomanació que us faríem és en general no reservar prèviament cap allotjament. Si un avantatge té Estats Units és que a qualsevol racó de la ruta hi trobareu motels de carretera més o menys aptes però segur que molt autèntics i barats. Aquesta és la gràcia del viatge i us permetrà improvitzar sobre la marxa. Nosaltres, a més, vam dur-nos a la maleta una petita tenda de campanya (i vam comprar dos matalassos inflables al Walmart) i al darrer tram de la ruta (Arizona, Califòrnia) vam optar per fer acampada en campgrounds i parcs naturals. Ja veureu per què.

Per últim, sapigueu que ara ho teniu molt més fàcil que quan nosaltres vam fer el viatge fa 4 anys ja que ja hi ha vols directes Barcelona-Chicago i Los Angeles-Chicago, que nosaltres per arribar a Chicago i a San Francisco (ja veureu que nosaltres no vam fer la ruta fins a Los Ángeles) vam haver de fer escala.

Quants dies es necessiten per fer la ruta?

Després de fer-la, us diríem que quants més dies tingueu, molt millor. Nosaltres hi vam dedicar 3 dies a Chicago, 8 a fer tota la ruta fins a Califòrnia (sense arribar a Santa Mónica) i 3 dies més a San Francisco. La primer part del trajecte de la ruta la vam fer ràpid sense masses parades, així que per anar tranquils, almenys 10 dies recorrent la Mother Road són necessaris.

Chicago

Juntament amb Nova York, Chicago és una de les millors ciutats dels Estats Units. Té la peculiaritat que el metro no és soterrat (almenys al centre) i serpenteja els gratacels en unes vies alçades d’acer i fusta. A més és la ciutat del jazz i el blues, l’inici de la ruta 61 i de la música en directe. La ciutat de la raça afroamericana i dels grans llacs. Mínim us recomanem que hi estigueu 3 nits i que agafeu un hotel a o a prop de la Magnificient Mile, que és el carrer principal més cèntric.

DCIM101GOPRO
DCIM101GOPRO

Els gratacels i les tabernes

Chicago està construiïda per capes: al cel, el vent (és una ciutat molt ventosa) i els gratacels; a mitja alçada, els raïls del metro i sota terra, una xarxa de carrers que permeten recórrer la ciutat. És una ciutat referent en el món de l’arquitectura, una d eles meques dels arquitectes.

I sota terra hi ha també les tabernes. Una de les més antigues és Billy Goat Tavern.

Milenium Park

Al Milenium Park hi ha dues parades obligades: un és el ‘bean’, la mongeta gegant que oficialment es diu Cloud Gate i que us donarà infinitat de joc per fer fotografies de l’skyline de la ciutat.

IMG_3335
IMG_3343
IMG_3333

L’altra parada obligada és a les fonts de Crown de l’artista català Jaume Plensa que també donen molt de joc. Són projeccions de cares animades que deixen anar intermitentment raigs d’aigua al terra. Molt interactiu tot plegat.

Les torres Willis

Fins a la inauguració de la nova torre del World Trade Center les torres Willis eren l’edifici més alt dels Estats Units (442 metres d’alçada i 108 pisos) i durant molts anys van ser les més altes del món. El Burj Kalifa ara li dobla gairebé l’alçada… però en fi, el que és més guai de la visita és que l’observatori Sky Deck té una prova per a atrevits: una sortida de vidre al buit. És un parell d epetits balconets que posen a prova el vertígen de tothom.

DCIM101GOPRO
IMG_3360

Aneu-hi a primera hora (podeu comprar els tiquiets el dia abans) i així us assegurareu que no hi ha cua i massa gent…

Una platja al llac

Una de les coses més bones que té aquesta ciutat és que viu abocada al llac Michigan, que més que un llac, té aparença de mar. Bona part de la costa del nord de la ciutat, més amunt de la Magnificient Mile, a l’estiu la vora del llac és una platja de sorra (i alerta que a l’hivern es glaça!). Una passejada per la vora del llac fins al Navy Pier és una activitat top!

Altres experiències recomanades a Chigaco: que agafeu un taxi water (és un baixell que funciona com a taxi) i feu un recorregut low cost entre els gratacels de la ciutat… si us agrada l’art hi ha diversos museus, però nosaltres ens vam decantar pel Field museus peruqè hi ha un esquelet de dinosaure gegant.

La pizza Chicago

No podeu marxar de Chicago sense tastar la pizza Chicago. És una pizza molt gruixuda, a l’estil d’una ‘quiche’ que porta salsa de tomàquet i salsitxa. Nosaltres la vam tastar a Giordano’s, excel·lent!

IMG_3354

El barri d’Ernest Hemingway

Una altra ruta obligada és al barri d’Oak Park, un barri residencial molt característic que a més hi ha la casa on va néixer l’escriptor Ernest Heminguay. A la casa hi ha un museu petitet per visitar-la per dins. També és el bressol de l’arquitecte Frank Lloyd.

S’hi arriba en metro i és una passejada molt agradable per un barri residencial típicament americà. També ve de pas si voleu fer parada a l’estadi dels Chicago Bulls.

Navy Pier

També indispensable a Chicago: una passejada pel Navy Pier. A la tarda, quan es faci fosc, pugeu a la nòria que tindreu unes vistes molt maques de l’skyline. També hi ha bars i restaurants per menjar i molt ambient.

DCIM101GOPRO
IMG_3404

Inici ruta 66

Chicago és l’inici de la ruta 66 així que el que no us podeu perdre de cap manera és l’inici del recorregut, on hi ha una senyal de trànsit que així ho indica. És a la confluència entre el carrer 55E Jacson Blvd, gairebé tocant al carrer Michigan.

DCIM101GOPRO

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

3 pensaments sobre “Ruta 66 (I): Chicago

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *