‘Roadtrip’ al Priorat

Una escapada de tardor prop de casa. El Priorat veu en aquesta època de l’any com les fulles de les vinyes es tornen grogues i taronges i deixen el seu paisatge, si pot ser, encara més fantàstic. Us proposem un recorregut per la comarca en cotxe, parades per menjar i un hotel amb molt encant per dormir.
DCIM103GOPROG3558220.

Porrera

Porrera és un poblet molt agradable, marcat pel pas del riu Cortiella (hi ha un pont de pedra preciós), la plaça Catalunya i els nombrosos cellers i cooperatives dedicades al vi. 

P1220047
P1220028
P1220006

És la primera parada per fer el vermut. Us proposem que feu parada al celler Vinum Priorat (està just al centre, a la plaça de Catalunya). A banda de fer un tast de vermut, podreu comprar productes de la zona, com olis, vins, vermuts, formatges i conserves.

Carreteres entre vinyes

Clipboard03

Hi ha diverses rutes per carreteres secundàries per creuar camps de vinyes. Nosaltres us recomanem per exemple la ruta entre Porrera i Torroja del Priorat, tot seguit fins a Escaladei, Paboleda i acabarem a Venta d’en Pubill. Si teniu més temps, per exemple us proposem anar de Gratallops a la Vilella Baixa o de Bellmunt a Masroig. 

P1220078
P1220096
P1220129
P1220139

Us deixem més info amb rutes en cotxe aquí

Gratallops

Aturada per dinar a Gratallops. Aquí també tindreu opció per fer visites a cellers, com a Porrera. Per dinar us recomanem el menú del restaurant El celler de Gratallops. La carta és senzilla: escollir un dels dos primers i un dels dos segons. Cuina mediterrània amb un toc de complexitat.

Falset

Capital de comarca. Hi trobareu el museu Castell del Vi i sobretot no deixeu de visitar el celler de la cooperativa, obra de l’arquitecte modernista Cèsar Martinell. Hi fan visites guiades.

celler

A Falset us proposem dormir-hi. I que ho feu a l’hotel Lotus Priorat, un petit hotel en una casa del centre del poble del 1799 i habitacions decorades per colors. us recomanem sopar-hi, tenen una oferta de tapes (els divendres amb música en directe) que té molt bona fama.

IMG_7402

La Cartoixa d’Escaladei

Enfilarem una de les carreteres més emblemàtiques del Priorat. De Falset a Escaladei, passant per la Vilella Baixa, resseguint els peus de les muntanyes de la serra del Montsant.

DCIM103GOPROGOPR8232.

Fem parada a Escaladei, on podreu fer tastos de vins i olis als Cellers d’Escaladei, i tot seguit visita obligada a la Cartoixa (preu 3,50 euros), la primera cartoixa de la península ibèrica. Està en runes, però encara es poden visitar els  exteriors dels tres claustres, l’església, el refrectori i una cel·la de monjo reconstruïda. Durant molts anys es van dedicar al conreu de les vinyes, l’origen doncs, del llegat vitivinícola d’aquesta comarca.

DCIM103GOPROGOPR8160.
DCIM103GOPROGOPR8161.
DCIM103GOPROGOPR8159.

Cornudella de Montsant

Parem per dinar a Cornudella de Montsant. Primer ens aturem al celler cooperatiu, d’estil modernista i també obra de l’arquitect Cèsar Martinell. Hi podrem comprar olis i vins que s’etiqueten amb el nom Codolar.

P1220143

Us recomanem que dineu a la Fonda el Recó, cuina catalana tradicional a molt bon preu.

Finalment a Cornudella us recomanem que pugeu (es pot fer en cotxe per un camí sense asfaltar) fins a l’ermita de Sant Joan de Codolar.

codolar

Siurana

Culminarem el nostre recorregut per carretera al Priorat al preciós poble de Siurana. Si podeu anar-hi entre setmana, sense ningú, ho agraireu.

P1220215
P1220274

Per arribar-hi passareu pel barranc i la singlera de l’Escopinyà. Fixeu-vs en les seves imponents parets i busqueu-hi els escaladors. Aquest és un punt internacionalment conegut pels amants de l’escalada. 

P1220147
P1220150

Passegeu tranquil·lament pels carrerons de pedra de Siurana, situat al capdamunt d’una singlera. Hi ha un hotel que us recomanem molt.

P1220169

A Siurana haurau d’aparcar als afores i arribar al nucli a peu. Si aneu amb nens, heu de tenir molt de compte perquè als penya.segats no hi ha barreres de seguretat. Si teniu nens molt petits, el cotxet no us serà còmode perquè hi ha molts desnivells. Us recomanem motxilla portabebés. 

P1220240

Passegeu fins a l’església de Santa Maria, les restes de l’antic castell àrab i no oblideu treure el cap pel Sant de la Reina Mora, una balconada sobre la singlera on s’hi explica la llegenda d’Abdelazia, filla del Valí de Siurana, que en arribar les tropes cristianes va preferir saltar a l’abisme del cingle amb el seu cavall que caure en mans enemigues. Busqueu-hi la marca de la ferradura al precipici!

DCIM103GOPROG3598252.
DCIM103GOPROGOPR8260.

A Siurana, us fem l’altra recomanació per fer una aturada per menjar: el Restaurant Siurana. Cuina catalana on hem menjat un dels millors cargols, una de les millors escudelles i un dels millors xais a la brasa que hem tastat mai. No fan menú. 

Un pensament sobre “‘Roadtrip’ al Priorat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *