Baiona i el país basc francès

Baiona és una de les ciutats més boniques del sud de França. Està a la llista de les nostres preferides. La veritat és que aquesta zona del país basc francès és encantadora, com ho són també Biarritz i Saint Jean de Luz. Aquestes dues ciutats les explorarem en algun altre post, perquè hi hem estat a la primavera. En aquesta ocasió descobrirem Baiona i els pobles d’interior del país basc francès.

Baiona

Baiona és una ciutat preciosa. Petita, tranquila, de carrers engalanats sempre. De flors, de porticons de colors, de parets de pedra i bigues de fusta. I és també una ciutat amb estil i el centre es pot recórrer tranquil·lament en un parell d’horetes.

És un imprescindible la catedral de Baiona i el seu claustre, que estan situades al capdamunt de la ciutat. Té molts carrerons plens de boutiques i si hi aneu al matí, feu una parada al mercat que hi podreu degustar tota mena de productes locals.

I si hi aneu amb nens i quan fa bon temps, us recomanem el parc La Poterne, que té més de 400 metres quadrats enmig de les antigues muralles.

Mercat de Nadal de Baiona

Si aneu a baiona per Nadal hi trobareu un petit mercat nadalenc amb una vintena de parades de productes de la zona, regals i per menjar. També hi ha uns cavallets i una nòria força gran. El més interessant, però, són les activitats gratuïtes paral·leles que hi fan, com tallers. Consulteu la seva agenda!

Kanbo (Cambo-les-bains)

Ja endinsant-nos cap a l’interior del país bas francès, la primera parada que vam decidir fer és a Kanbo, per un motiu històric. En aquest poble el 4 de maig de 2018 es va signar la dissolució d’ETA. De fet l’acte d’escenificació e sva fer a la Vil·la d’Aranga, un museu (dedicat a Edmond Rostand, autor del Cyrano de Bergerac) que a l’estiu es pot visitar (nosaltres el vam trobar tancat).

A banda d’això, Kanbo es un poble nonic, turístic que té un balneari especialitzat en tractament de malalties reumàtiques i respiratòries. Hi trobareu algunes botiguetes, serveis bàsics i restaurants. és per fer una passejada ràpida.

Bastida (La Bastide Clairence)

Bastida és un altre dels pobles de l’interior del País Basc francès, que és a la llista dels pobles més bonics de França. És un poble minúscul, un sol carrer que té la particularitat que fa pujada i les cases (d’estil típicament basc) s’adapten a aquesta inclinació. És bonic, hi ha molts tallers artesans, una placeta, amb un abeurador i al capdamunt hi ha una església força bonica.

Ara bé, nosaltres el vam trobar desert. Teníem la intenció de dinar a Bastida i no vam trobar cap restaurant obert, ni botiga… així que si hi aneu, tingueu en compte que potser no hi ha de res!

Tots els dimarts al matí de 9h a 13h fan un mercat de productes locals. Diuen que en aquest poble hi ha una de les pistes de pilota basca més boniques, nosaltres ho vam trobar tancat.

Altres llocs d’interès al país basc francès

La zona del país basc francès és realment una preciositat, si teniu l’oportunitat no us perdeu una visita als pobles costaners de Saint Jean de Luz o Biarritz. Nosaltres ja hi havíem estat i vam optar aquesta vegada per endinsar-nos cap a l’interior. Per qüestió de temps no vam poder fer més activitats a la zona, però us deixem un recull de propostes per fer amb nens a la zona:

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *