Aitona i Penelles (Lleida)

Sortida a les comarques de Lleida. El març és el mes quan floreixen els arbres fruiters a les terres de Ponent i Aitona és el poblet que ha agafat més fama amb això del fruiturisme. L’altre parada és a Penelles, el poble dels grafitis a les parets. Al maig s’hi celebra el festival GarGar però durant tot l’any podeu passejar-vos per aquest petit nucli buscant els dibuixos a les seves parets.

Aitona

Cap a principis de març els presseguers dels camps que envolten Aitona esclaten de color rosa i és un espectacle gratuït especacular. Últimament s’ha posat de moda el fruiturisme i de fet en aquest municipi l’han sabut explotar amb visites guiades, sortides en quads i vols en globus. Però també ho podeu fer pel vostre compte. Sempre tenint molta cura de l’entorn i de la feina dels pagesos, és clar!

Aquest any la floració ha estat més aviat del normal, així que a partir del 20 de març els arbres ja no estaven en la seva esplendor màxima… nosaltres us recomanaríem que esperèssiu fins a última hora l’any que ve per fer l’escapada quan faci un dia serè i la floració estigui al màxim.

Però no només els presseguers roses. A aquesta època també floreixen els perers, amb flor blanca, i els cireres, també amb flor blanca.

Una de les vistes més impressionants dels camps de presseguers és des de l’ermita de Sant Joan de Carratalà. S’hi pot arribar en cotxe i està indicat com arribar-hi al sud del poble.

I a Aitona no us perdeu tampoc una visita al pantà d’Utxesa, on podreu fer avistament d’aus.

Dormir a Cal Marsal (Aitona)

Pe dormir a Aitona no trobareu més oferta que un apartament (que podreu trobar tant a Airbnb i Booking). És una antiga casa de poble reformada de la família de la Mari Carmen, molt trempada. La casa és cèntrica, petita però confortable.

Penelles el poble dels grafitis

Penelles és el poble pintat de l’Urgell. Hi viuen només 500 veïns, té un petit forn, una carnisseria, un bar, un cinema i més de 200 grafitis a les parets dels seus carrers. S’ha convertit en un referent de l’street art a Catalunya, un museu a l’aire lliure que ha fet d’aquest petit municipi un centre d’atracció del turisme interessat en els grafitis.

La raó de tot és que s’hi celera des de fa tres anys el festival GarGar que impulsa l’ajuntament i uns empresaris de disseny locals. Cada any s’hi afegeixen una trentena de dibuixos més.

La veritat és que jugar amb els nens a trobar els dubuixos entre les parets dels carrers és molt divertit, un repte per ells i una manera de passejar diferent per un poble rural.

Dinar al Castell del Remei

El Castell del Remei és un complex als afores de Penelles (a escassos 8 minuts en cotxe) on hi ha tant una bodega visitable, una botiga de vins i un restaurant. El menjar al restaurant és molt bo, tenen un menú entre setmana de 14 euros molt complert i no us heu de perdre, si us agraden, els cargols!

A més hi ha un petit zoològic de zones humides, un estany i un antic molí ple d’oques, ànecs i cogonyes (quan n’és l’època).

Si has arribat fins aquí, també et pot interessar….

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s