La Ribera d’Ebre en flor

A principis de març, que és un mes força avorridot pel que fa al temps (sobretot si no sou d’esquiar), hi ha diverses comarques del sud de Catalunya que comencen a esclatar de color quan floreixen els presseguers, els cirerers i els ametllers. A banda d’aportar-nos alegria perquè vol dir que el bon temps s’acosta, és un espectacle visual que val la pena veure. Els cirerers en flor, per exemple, tenen molta fama al Japó, doncs a casa nostra també!
DSC_2283

Darrerament ha agafat molt protagonisme el floriturisme a la zona de les comarques de Lleida, encapçalades per Aitona. Si busqueu un lloc amb menys instagramers per metre quadrat (sobretot els caps de setmana) la Ribera d’Ebre també esclata de color!

La floració

Hi ha divers camps al voltant del pole de Benissanet per veure presseguers florits. Recomanem per example passer als voltants cementiri municipal, que és una plana molt agradable. Els voltants del camí de la Sènia, que duu fins a la riba de l’Ebre, també està plena de camps de presseguers.

DSC_2275
DSC_2321

Hi ha també altres zones a la comarca on contemplar els presseguers, per exemple el tram de la N-240 entre Móra d’Ebre i Benissanet. La pàgina web de turisme de la Ribera d’Ebre té activada una pàgina web on s’expliquen molt bé rutes a peu, en cotxe i en bicicleta que es poden fer durant el mes de març, amb paquets que també inclouen, per exemple, altres activitats culturals. Com a punts destacats amb les millors vistes dels camps de presseguers destaquen la Cubeta de Móra (entre els pobles de Benissanet, Miravet i Móra d’Ebre), la Ribera Nord (entre Vinebre, Ascó i Flix) i les Faldes de Llaberia (entre Tivissa i la Serra d’Almos).

Benissanet

Benissanet és un agradable poblet de la Ribera d’Ebre on nosaltres vam fer estada. El seu principal atractiu és la plaça Catalunya, on hi ha el refugi de la Guerra Civil. És un refugi que es pot visitar prèviament concertant cita (es pot fer tant entre setmana com els caps de setmana) i la visita dura una mitja horeta. Es tracta d’un refugi que van construir les dones del municipi a les nits, durant la Batalla de l’Ebre, i els soldats republicans. La particularitat d’aquest refugi és que no es va descobrir fins l’any 2008, que uns anglesos van comprar una de les cases de la plaça i van trobar una de les sales que havien construït. Fins llavors, no havia existit cap document que acredités l’existència del refugi, només es coneixia per la memòria oral.

Mas Taniet

DSC_2919

Us recomanem molt un hotel rural familiar a Benissanet per fer estada a la comarca. Mas Taniet és una casa pairal antiga als afores del poble amb només 8 habitacions i unes vistes fantàstiques als camps florits de presseguers. A més tenen diversos animals de granja, com un cavall, gallines, cabretes i un parell de porcs, cosa que al nostre nen d’un any i mig li va encantar.

Miravet

Visita obligada a la Ribera d’Ebre és Miravet. Primer baixeu fins al pas de la barca a la riba del riu Ebre per contemplar les vistes del poble i el castell. Després, enfileu-vos pels carrers empedrats del poble fins a l’església, on hi ha un mirador al riu i tot seguit acabeu d’enfilar el turó fins al castell templer. L’entrada val 3,50 euros i es pot fer per lliure o una visita guiada prèviament concertada.

DSC_2808

Si has arribat fins aquí, també et pot interessar….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *