Ruta 66 (VII): Horseshoe Bend i Antelope Canyon

El Horseshoe Bend és, després del Monument Valley, el segon millor lloc del món. Seguim desviats de la ruta 66 i seguim recomanant-vos que ho feu, que abandoneu per uns dies l’asfalt per explorar la terra vermella de l’oest.

Page

Page és el lloc on fer parada per visitar aquesta zona al Glen Canyon National Area. És una ciutat que no té res, però aquí s’hi poden fer excursions i activitats molt xules. Nosaltres hi vam fer dues nits, però dóna per més si teniu temps. Aquí hi trobareu molts càmpings i que estan molt bé. Parcel·les que inclouen taula i bancs de fusta a molt bon preu. Nosaltres vam optar per fer dues nits de tenda de campanya i no portavem res més que això. Però no patiu perquè si aneu a un Wallmart podreu comprar menjar preparat per fer els àpats al costat de la vostra tenda de campanya sense haver de portar fogons ni plats ni coberts.

El càmping on vam estar molt bé (tenia piscina coberta i tot) és el
Page Lake Powell Campground. Penseu que també podeu anar-hi sense tenda de campanya i allotjar-vos en bungalows o fer glamping en unes carretes típiques de l’oest convertides en confortables llocs per dormir.

Horseshoe Bend

El horseshoe bend és un meandre que fa el riu Colorado molt a prop de Page (a uns 6 quilòmetres). Aneu-hi a la tarda i amb calma, porteu-vos alguna cosa per beure i menjar mentre veieu com es pon el sol en aquest lloc tant meravellós. A nosaltres ens va agradar molt més que el massificat Gran Canyó del Colorado…

Per arribar-hi haureu d’aparcar el cotxe a l’aparcament indicat
Horseshoe Bend Overlook. Des d’allà haureu de caminar aproximadament un quilòmetre fins a arribar al meandre en un camí de sorra molt fàcil. és gratuït.

No hi aneu al matí que es veu que tota l’ombra del penya-segat es projecta sobre el riu i no queda lluït, A partir del migdia i a primera hora de la tarda és el millor moment. Nosaltres vam anar-hi per veure com anava queient el sol…

Antelope Canyon

El Canyó de l’Antílop és un altre dels llocs imprescindibles a Arizona, una de les rareses naturals més espectaculars del planeta. Forma part del parc natural dels navahos i per visitar-lo ho haureu de fer sí o sí amb visita guiada, no es pot fer per lliure.

La manera més fàcil és contractant un dels múltiples tours que organitzen les agències, a qualsevol lloc, fins i tot al càmping ho podreu contractar. Et venen a buscar amb tot terreny i et porten fins les l’inici del canó i fas la visita (una hora aprox). I et tornen al lloc on t’han recollit. Tot el que té de fàcil ho té de poc autèntic… aneu a l’hora que hi aneu segur que hi ha gent… i haureu de seguir les instruccions del guia i no us deixarà sols en cap moment… tot plegat no et deixa respirar submergir-te massa en el lloc, com sí que passa al Horseshoe Bend. Sereu un ramat d’ovelles a dins un canyó espectacular, però un ramat d’ovelles.

Hi ha dos canyons que es poden visitar, l’upper i el lower. El més espectacular és l’Upper Antelope Canyon. Al migdia és quan es poden veure els raigs del sol colar-se entre les roques vermelles… però també és quan hi ha més gent visitant-lo…

A més les entrades són molt cares i si hi voleu anar al migdia per veure els raigs de sol, l’entrada encara és més cara… Estem parlant d’uns 40 euros per persona.

La nostra recomanació és que tan bon punt arribeu a Page reserveu ja quin dia voleu fer el tour a l’Antelope Canyon per no quedar-vos sense entrades.

El llac Powell

A la zona el que també podreu fer són excursions al voltant del llac Powell (un llac artificial construit arran de la construcció de la impressionant presa). Els nord-americans hi van a navegar i pescar i està ple de resorts al seu voltant amb tota mena de luxes.

Però hi podeu anar primer, a veure l’espectacular presa del Glen Canyon (hi fan també visites guiades) o a caminar pels voltants a descobrir nous punts de vista i miradors.

A nosaltres una cosa que ens va quedar pendent per la propera vegada que hi tornem (hi tornarem segur!) és fer una escursió en barca per tot el canó de Glen, des de la part baixa de la presa fins al Horsesshoe Ben. El podreu veure des d’una altra perspectiva, des de baix, i a més banyar-vos en algun tram!

I si teniu pensat visitar aquesta zona i ho planifiqueu amb mooolta antel·lació, proveu d’aconseguir un dels 10 passis diaris online que sorteigen a un altre parc natural de la zona espectacular: The Waves.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Un pensament sobre “Ruta 66 (VII): Horseshoe Bend i Antelope Canyon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *