Sa Tuna (Begur)

Sa Tuna, a Begur, ha passat a ser la nostra cala preferida de la Costa Brava. I us ho proposem tant com a plan familiar com romàntic. Per famílies és el plan perfecte per instal·lar-te en un hotel davant la platja i passar el dia a la sorra i al capvespre fer una caminada pel camí de ronda. Per a parelles és la cala petita perfecta amb un hotel de només 5 habitacions, amb balconets que dónen al mar, i amb les taules de l’esmorzar a tocar de la sorra. Cuqui i tranquil.

La platja

Per arribar a Sa Tuna heu de passar Begur. La cala és a uns 10-15 minuts del poble, després d’una carretereta de corbes una mica emprenyadora. El parquing a la cala és reduït (la cala és reduïda) i es paguen 3 euros al dia per vehicle. Hi ha un senyor que s’encarrega de portar el control de l’aparcament i cobrar-vos. Si us allotgeu a l’hotel o apartaments, heu de pagar igual.

La platja és força ideal per nens ja que no és de sorra fina. és de pedres rodonetes però de mida més aviat petita, així que encara dona una mica d ejoc per fer castells de sorra. Porteu, això sí, xancles per caminar per la sorra que als peus és una mica molest. I si teniu cadira de platja estareu millor (si us allotgeu a l’hotel Sa Tuna, us n’ofereixen dues per habitació i no cal que les porteu).

A la platja hi ha una paret amb ombra, té dutxes i servei de socorrisme.

Pel que fa al bany, és una platja amb unes coves a les quals s’hi pot arribar nedant (si fa bona mar) i és ideal per fer kayac i paddle surf.

El camí de ronda

Des de Cala Sa Tuna podreu fer un tram del camí de ronda (els camins que voregen la costa). Si opteu anar cap al nord arribareu en uns 10 minuts a cala Aiguafreda i Cap Sa Sal. Aiguafreda no té platja de sorra però sí accés a l’aigua amb algunes escales.

I hi ha també una escala de pedra que serpenteja un dels penya-segats molt espectacular (i fotogènica).

Podeu arribar a Cap Sa Sal, un antic hotel de luxe dels anys 60 que ara són apartaments particulars i alguns apartaments turístics (nosaltres ens vam allotjar en un una vegada, tenen una piscina infinita al mar espectacular per la qual ja val la pena l’estada, i us en parlàvem en aquest post).

Aquest tram és molt apte per fer amb nens, en total són un quilòmetre i mig. No podreu fer-lo amb cotxet peruqè hi ha algun tram d’escales així que us recomanem motxilla portabebés. Però és un tram suau que es poden fer els nens sols a partir de 3 anys.

El tram de camí de ronda cap al sud és més complicat. La primera part és lleugera, s’han de pujar poquetes escales i el camí s’enfila cap a s’Eixugador. és on hi ha le smillors vistes de Sa Tuna, ja que podreu veure la platja sencera i totes les casetes blanques de la part nord.

És un tram que té dos miradors. El primer més fàcil i accessible és sobre la platja del Pescador i ala punta des Plom. Hi ha una petita tarima de fusta on podreu veure les vistes en aquest punt. Des d’aquesta tarima surten unes escales per arribar, si ho voleu, fins a la punta des Plom. Però aquest camí ja no és tan planer ni fàcil per fer amb nens.

L’altre mirador que hi ha és el de Sant Josep. Les vistes són molt molt recomanables però per pujar-hi (ja veureu que s’hi alça un monòlit al capdamunt) el camí és molt empinat i amb roques per grimpar. Si el feu amb nens, millor si sóngrandets (a partir de 6 anys aprox) i anar amb molt de compte!

El nucli

Sa Tuna té un nucli molt petitet però amb els serveis justos. Té tres restaurants on podreu dinar i sopar i una botigueta de souvenirs. Un dels avantatges és que el pas de vehicles està restringit així que per anar-hi amb nens és perfecte. En Blai en aquesta caleta va començar a practicar amb la seva nova bici. La resta d’habitatges són cases particulars de segones residències, apartaments turístics i un hotelet de estrelles (que us recomanem a continuació). Així que si hi aneu al maig o juny entre setmana, tindreu el plaer de tenir la platja per vosaltres.

L’hotel

L’hotel que us recomanem, el nou Hotel Sa Tuna, és l’únic que hi ha a la cala, renovat recentment i que forma part dels petits grans hotels de Catalunya.

Té només 5 habitacions (totes amb vistes i balcó al mar) una de les quals és per famílies (hi ha un llit doble i un sofà llit doble). Per tant és ideal tant per parelles com per famílies (encara que tindreu menys possibilitats per tenir l’habitació, reserveu amb molta antel·lació!).

L’habitació és molt cuqui i té un petit balconet amb taula i cadires davant la platja. A l’estiu veureu sortir el sol sobre el mar des del balcó…

L’esmorzar el serveixen a la terrassa del restaurant, si voleu a primera línia de mar! No és tipus buffet, us portaran una ració per cap de pa amb tomàquet, embotits, croissanets, melmelada i mantega i un bol de fruita. Suc de taronja natural i cafès/tès. Molt bo tot i quantitat suficient. Hi ha plats amb propostes infantils per 8-10 euros com ara croquetes, macarrons, nuggets de pollastre, …

I si voleu podeu dinar i sopar al mateix restaurant de l’hotel, que és d emolt bona qualitat. Nosaltres vam dinar una paella (una de les millors que hem menjat darrerament: línia fina d’arròs ben enganxadet).

A la nit vam fer un assortiment de tapes (no us perdeu les seves braves, els seus musclos amb allet, el montadito i les croquetes!). Tot boníssim!

En resum, nosaltres vam passar només 24 hores en aquesta cala i vam desconnectar tant que va ser com si hi haguèssim estat una setmana. Una escapada slow molt molt recomanable! és una molt bona idea de regal, per exemple… 😉

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

3 pensaments sobre “Sa Tuna (Begur)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *