5 coses per fer amb nens una tarda d’estiu

Com ja vam fer a l’hivern hem fet un recull de propostes per fer amb nens i nenes a l’estiu. Són propostes al Baix Llobregat i a Barcelona i n’hi ha tant d’interior com exterior.

1.Mirador del semàfor al Delta del Llobregat

Una excursió xula per fer a peu o en bicicleta a tocar de Barcelona és al mirador del Semàfor del Prat de Llobregat.

L’excursió es pot fer tant en bicicleta com a peu o cotxets per bebés, ja que és un camí recte i pla fins a la platja.

Es comença aparcant el cotxe a l’aparcament de la Bunyola. hi podeu arribar pel camí que va del Prat de Llobregat fins a la platja i quan arribeu al mirador dels avions, trencar a mà esquerre. És un aparcament molt ampli que és també ua àrea d’estada per autocaravanes amb serveis i jocs infantils.

Des d’aquí haureu de caminar poc més de 2 quilòmetres fins la platja. Nosaltres vam fer el recorregut a peu i en Blai, de 3 anys, el va fer amb la seva moto. Va aguantar ell solet els 4 quilòmetres de camí, anada i tornada. Però també ho podeu fer amb cotxet o millor encara, en bicicleta.

El camí va paral·lel al canal de la Bunyola, un dels canals del delta del Llobregat. Hi podreu veure ànecs, tortugues i els avions de ben a prop.

Quan arribeu a tocar del mar, el primer que trobareu és el mirador de la Bunyola, un mirador de fusta amb escales de cargol.

La platja en aquesta zona no és apta pel bany i no és, ni tant sols, accessible.

La segona parada és a l’antiga caserna dels Carrabiners, un edifici històric en runes però visitable. Data del segle XIX i es va construir per tal de controlar el contraban, els pirates i vigilar la costa.

En queda l’edifici principal, sense sostres, i les dues naus adjacents.

I l’última parada és a l’edifici del Semàfor, que té una espectacular entrada en forma de passarel·la sobre la vegetació del delta, que passa per l’interior de l’edifici i s’enfila fins al seu capdamunt.

L’edifici del Semàfor es va construir l’any 1887 per tal de regular el trànsit marítim. La seva funció era la de comunicar mitjançant l’ús de banderes amb el castell de Montjuïc per avisar de possibles incidències o naufragis.

2.Temple budista del Garraf

Us proposem passar una tarda de pau i silenci al temple budista del Garraf. Està situat al Palau Novella (una antiga casa d’indians), dins el municipi d’Olivella, a uns 20 minuts de la la C-32 a Castelldefels. És l’únic monestir budista tibetà Sakya Tashi Ling de Catalunya.

Doncs bé, si hi aneu en cap de setmana (dissabtes, diumenges i festius) ofereixen visites guiades (6 euros per persona) dins el monestir al matí i a la tarda en horaris concrets (11h, 12h, 13h, 15h, 16h i 17h) però el millor és que reserveu al correu garraf@monjesbudistas.org. Si no, també podeu passejar pels seus voltants i sobretot l’stupa (la columna) típica dels monestirs budistes.

Fa un temps al voltant del palau vuitcentista Novella, que va ser construit per l’indià que va tornar de Cuba Pere Domènech i Grau, hi havia uns jardins romàntics amb un petit estany amb ànecs i peixos. Avui aquesta zona està malauradament abandonada…

Per la carretera fins al monestir trobareu diferemnts miradors al Parc natural del Garraf i al mar. Al voltant de la masia de la Pleta, on hi ha les oficines del Parc, hi ha un bon mirador i també al voltant del castellet del Garraf.

3. Catalunya en miniatura

La veritat és que tot i ser un parc per rememorar la Catalunya de Jordi Pujol nosaltres ens ho vam passar super bé. Les maquetes estan prou ben conservades i tot i que n’hi ha de caducades (l’aeroport del Prat és la terminal antiga, hi ha la rotativa del Grupo Zeta o com a estació d’esquí es recrea Port del Compte) fa molta gràcia rememorar el nostre país vist des dels anys 90…

I pels nens el fet d’ecendre el botó per posar en funcionament trens, avions, telefèrics i cotxes els té molt entretinguts! Jo no recordava que les maquetes fossin en moviment…

L’entrada val 11 euros per persona i podeu trobar descomptes al web de Turisme Baix Llobregat o un 15% de descompte si les compreu online al seu web.

A banda de l’entrada, podeu comprar per 2 euros per persona tiquets per pujar al trenet que dóna la volta a tota la instal·lació.

A més tingueu en compte que els caps de setmana podeu fer circuits d’aventua sobre els arbres, amb tirolines i ponts de mico. Els circuits d’aventura són a partir de 4 anys.

Per dinar a la zona us recomanem Can Balasch, la masia que és just al davant, i de la qual us en parlàvem en aquest post.

4. Expo ‘Miralls’ al Cosmocaixa

Per un matí o una tarda de molta calor, el Museu Cosmocaixa sempre és un bon refugi. Fins al 31 de gener de 2020 hi ha una exposició molt xula sobre miralls, molt divulgativa i experimental. Per arribar a entendre la complexitat del món dels miralls és una expo recomanada per nens i nenes grans però és d’aquelles expos que es pot tocar tot i molt visual amb miralls així que als més petits també els agradarà.

A més el Cosmocaixa ha renovat tota l’exposició permanent de l’Univers que també està pleeeena plena de botons i coses per tocar.

5. Claustre del monestir de Pedralbes

De juny a setembre els dimarts i els divendres el claustre del monestir de Pedralbes obre gratuïtament durant l’hora màgica (de 18h a 21h). És lloc extraordinari de pau i tranquil·litat dins la ciutat: l’enrenou i la pressa del món queden portes enfora.

Hi fan moltes altres activitats, com visites i tallers per exemple de plantes remeieres, cursos de meditació, vespres musicals i tallers també en família.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

3 pensaments sobre “5 coses per fer amb nens una tarda d’estiu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *