48 hores a Doha

Doha ens va sorprendre molt gratament. Havíem previst fer una visita de 48 hores per fer una escala una mica més llarga abans de volar a Bali i no fer el viatge més pesat al nostre fill de 3 anys. I ens va agradar molt, molt més del que ens esperàvem. Així que si ens pregunteu si val la pena fer una aturada i sortir de l’aeroport de Doha us direm que sí i us intentem explicar per què.

Motius per fer una escala llarga a Doha

 • Té un soc (zoco) ordenat, net i polit, no gens laberíntic i sense venedors atabaladors (són molt educats i amables). I amb aire condicionat en molts trams.
 • Hi ha poc turisme. I això que trobareu gangues en hotels de luxe per fer una o dues nits aprofitant els transfers. La majoria d’allotjaments ofereixen taxi gratuït per recollir-vos i portar-vos a l’aeroport.
 • És una ciutat familywelcome. Les famílies tenen prioritat en molts restaurants per seure i aprofitar l’aire condicionat. Hi ha rampes i ascensors a tot arreu per anar amb cotxet i hi ha molts parcs infantils pels més petits. Tot està extremadament net.
 • És un xoc cultural bèstia. Tradicío musulmana versus luxe, opulència i molts despropòsits (edificis espectaculars, parcs d’atraccions dins de centres comercials)
 • Ciutat molt molt segura. Hi ha molta vigilància al carrer i els xeics es passegen pel soc amb armes a la vista
 • És possible visitar-la de manera econòmica. Els taxis són molt barats (2 euros els trajectes pel centre) i pots menjar en establiments tradicionals (falafels, durums, hamburgues) per 4 duros.
 • Fa molta calor a l’estiu (45º perfectament) però és temporada baixa i és una calor seca, no et fa suar. El cos et puja de temperatura, però pot arribar a ser suportable si corre una mica l’aire (encara que sigui aire calent). Res que no es pugui resoldre amb una bona hidratació i molta aigua. Us recomanem sabates amb sola ampla, perquè el terra crema!
 • És una ciutat petita i té poques cosetes per veure. Amb un dia i mig està tot vist
 • Amb una estada de només una nit es poden veure moltes coses. L’aeroport és a només 15 minuts del centre i el visat per visitar Doha és gratuït. Sortir de l’aeroport és molt fàcil i ràpid, sense cues ni per recollir maletes ni per passar controls d’immigració.
 • L’escala us permetrà adaptar-vos millor al canvi d’hora del destí on aneu. A Doha hi ha una hora de diferència respecte Catalunya.
 • Si teniu prous dies podeu fer un safari en 4×4 al desert
 • Els únics pros és que fumen en espais públics i de vegades hi ha un excés d’aire condicionat. No és una ciutat pensada per recórrer a peu (de fet els semàfors són eterns!) sinó en taxi.
 • Les platges on poder-se banyar són totes propietat dels hotels de luxe. Les públiques estan al nord de la ciutat, haureu d’anar fins a Katara Beach (és a prop de la urbanització Pearl)

On allotjar-se

Important, si feu una escala (stopover) amb Qatar Airways consulteu a la seva pàgina web les ofertes que tenen per estades de fins a 4 nits en hotels de 4 i 5 estrelles. Podreu dormir en hotels de luxe a partir de 20 euros.

Si podeu triar algun allotjament al voltant del soc Souq Waqif és el millor, ja que allà és on hi ha la majoria de coses per veure. La zona més financera i moderna, on hi ha els gratacels, no té gens d’encant, més enllà de bancs i centres comercials.

Souq Waqif

El soc de Doha és molt i molt bonic, una reconstrucció del que hi havia originalment. De dia hi ha poca gent, les botiguetes tradicionals estan obertes però poca gent passejant.

A la nit és quan hi ha més ambient, quan la calor afluixa.

És un soc ordenat, net i polit i gens atabalador. Hi ha botiguetes de menjar, de catifes, d’antiguitats, de teles i de productes per la llar, … i souvenirs, és clar. Hi ha trams en què hi ha aire condicionat amb sostre cobert, tot i que la majoria és descobert.

Hi ha agrupacions per oficis i per exemple trobareu el soc dels ocells, dels falcons i també dels camells! us els deixem assenyalats al mapa.

Hi ha també el soc d’or, una zona de luxe on venen joies d’or.

Museus per refugiar-vos de la calor

De dia una de les millors opcions per fer a Doha és visitar els museus. N’hi ha dos de principals:

 • Museu d’art Islàmic. L’edifici és espectacuilar, al corniche. L’entrada és pagant i no accepten carnet de premsa. Sí que es pot accedir al pati interior amb vistes a la ciutat financera i a la biblioteca. Hi ha importants mosaics i manuscrits islàmics. L’entrada val 12 euros.
 • El museu de la història de Qatar. És gratuït i a l’entrada et donaran una ampolla d’aigua. Només per això i l’aire condicionat val la pena fer-hi una volteta. Hi ha diferents edificis amb exposicions que expliquen l’origen del poble de Qatar.
 • Museu nacional de Qatar. És a l’altra banda del Corniche. No hi vam anar però té també un edifici espectacular obra de Jean Nouvel.

Passeig en barca tradicional

Just al costat del museu islàmic hi ha el port de les barques tradicionals. Ara les utilitzen sobretot per fer viatges turístics. Podeu pactar amb els nois que hi ha per allà el preu per fer una volta. Nosaltres per una barca per nosaltres sols (perquè no hi havia ningú més amb qui compartir-la) per anar fins a l’altre extrem de Doha (la ciutat financera) i tornar vam pagar uns 10 euros. I vam pagar en euros! No vam regatejar massa així que no sabem si podria ser més barat, en tot cas teníem 10 euros en bitllets i això és el que els hi vam donar. El viatge va durar 30 minuts i és una bona opció fer el trajecte coincidint amb la posta de sol.

El corniche

Després de les barques tradicionals podeu fer un passeig caminant pel passeig marítim que ells anomenen Corniche. Té 7 quilòmetres al llarg de la badia i té alguns punts xulos, com el monument a la perla del mar pèrsic ‘The pearl monument’, i alguns punts que us serviran per mirar la posta de sol.

Gran mesquita estatal

És l’única mesquita visitable i és espectacular. És l’anomenada Ibn Abd-al-Wahhab Mosque i és un edifici modern. Les visites ens van dir que són al matí, nosaltres hi vam anar a la tarda i ens vam colar una mica fins al pati interior.

Barri financer

És el barri dels gratacels on hi ha les seus dels principals bancs i companyies del país. Hi ha també un centre comercial enorme.

Centre comercial Villaggio

Una solució per combatre la calor és anar fins al Villagio Mall, un centre comercial situat a mitja horeta del centre. Nosaltres hi vam anar el dia que agafàvem l’avió, per evitar passar calor i agafar un vol tots suats. és el centre comercial que emula els canals de Venècia i té fins i tot un fals sostre blau cel. Hi trobareu totes les botigues occidentals més importants del món (H&M, Zara, Desigual, Nike, …).

I a més, un parc d’atraccions! Està bé perquè les entrades a les atraccions es paguen individualment, però hi ha fins i tot una nòria i una muntanya russa! piscines de boles, autos de xoc i moltes possibilitats per passar el temps!

De camí al centre comercial podreu veure els espectaculars estadis que estan construint pel mundial de futbol del 2022.

I per menjar et recomanem…

Asherg (Souq Waquif)

Us recomanem un restaurant barat per menjar al Souq Waquif a bon preu. És al centre neuràlgic del soc i s’hi mengen falafels i durums amb patates fregides.

Preu: 5 euros per persona

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *