Ruta 66 (10): Preguntes i respostes sobre la Ruta 66

En aquest pot us hem intentat resumir les preguntes prèvies que us podríeu fer si voleu recórrer la ruta 66. Quants dies es necessiten, quants quilòmetres es recorren, si s’ha de reservar o no hotel, quin pressupost es necessita i… i si teniu alguna pregunta més, ens podeu deixar un comentari i us el respondrem! 😉

-Quants dies es necessiten per fer la ruta 66?

En total hauríeu de comptar amb almenys 20 dies per anar de Chicago a Los Angeles. Només Chicago i Los Angeles requereixen dedicar-hi almenys 3 dies a cada ciutat, així que us quedaran uns 14-15 dies per fer la ruta per carretera. Amb menys dies (10-12) també es pot fer, però anant per feina. Penseu que són més de 3.500 quilòmetres i nosaltres hi incloem els desviaments a Monument Valley i Gran Canyó…

-És millor reservar hotels o improvisar allotjament sobre la marxa?

Sense dubte, reserveu només els hotels de Chicago (l’inici de la ruta) i després improviseu. Encara que sigui temporada alta, als Estats Units hi ha moltíssims motels de carretera, i en el més remot dels pobles en trobareu un (més o menys cutre). Però això us permetrà adaptar el viatge als vostres gustos, aturar-vos on vulgueu, dedicar-hi més o menys temps a algun lloc i fer el trajecte al vostre ritme. Rarament trobareu hotels i motels plens…. hi ha molta oferta perquè els nord-americans estan molt acostumats als viatges en carretera (és pràcticament l’única alternativa a l’avió ja que no tenen una xarxa potent de ferrocarril…).

A la major part dels motels podreu dormir per 30 euros la nit l’habitació doble, així que no és un pressupost gens desorbitat.

Només us recomanaríem que reservèssiu l’allotjament si voleu anar al Monument Valley i al Gran Canyó si voleu allotjar-vos en cabanes o hotel… la resta, motels de carretera que és el que és més autèntic.

Es passa sempre per l’antiga ruta 66?

No, el recorregut passa majoritàriament per la craretera interestatal 40 (és una autovia de dos o més carrils gratuïta). De fet arran de la construcció d’aquesta carretera, la mother road original va caure en la decadència i els pobles per on passava també. Ara bé, sí que podreu fer molts trams de la carretera original (i alguns ponts!) que s’han conservat i també en trobareu d’altres que el pas està barrat. Seguiu les instruccions del llibre ‘Mi sueño mi pasion’ que us recomanàvem al primer post!

-Val la pena fer-ho amb autocaravana?

Si teniu la possibilitat de fer-ho (pressupost econòmic) i us agrada aquest tipus de viatge, endavant! Feu números per si us surt més a compte, nosaltres ho vam descartar perquè no ens vam atrevir a conduir-ne una sobretot quan toca entrar a grans ciutats… ens veiem més còmodes amb el cotxe. Però Estats Units és un país preparadíssim per les autocaravanes (en són molt fans) i trobareu molts càmpings i campgrounds on fer nit.

-Quin pressupost es necessita per fer la ruta 66?

Tot dependrà del temps d’antel·lació amb què programeu el viatge i feu la reserva però compteu amb els seguents preus orientatius:

-Vols per persona:

  • Barcelona-Chicago (amb Norwegian): 200 euros
  • Los Angeles-Barcelona (amb Norwegian): 200 euros

-Lloguer de cotxe per 15 dies: 700-800 euros (llogar-lo a Chicago i deixar-lo a Los Angeles)

-Allotjaments 20 dies (per 2 persones): 700-800 euros

Total: a partir de 1.200 euros per persona

-Quines recomanacions hi ha per fer aquest viatge més econòmic?

Nosaltres vam endur-nos una tenda de campanya d’aquestes petites per a dues persones a la maleta de manera que la part del viatge a parcs naturals (Monument Valley, Gran Canyó, Page i Yosemite) vam fer nit a campgrounds (15-20 dòlars la nit aproximadament). Va ser una manera d’economitzar i també de tenir mñes contacte amb la natura.

-El preu de la gasolina és cara?

Una mica més barata que Catalunya. Penseu que als Estats Units tots els cotxes són automàtics i la conducció és molt fàcil. I alerta amb la velocitat que agafeu en les típiques crarteres reeeeeeeeectes que sempre hi ha algun sheriff que no té més feina que estar amagat controlant els cotxes que passen i endevinar-te la velocitat… com ens va passar a nosaltres. La veritat és que va ser una experiència afegida, que ens persegís i aturés un cotxe del Sheriff i ens multés… qualsevol li portava la contrària…

També podreu observar que a la mínima que us pareu al voral d’una carretera solitària (a fer fotos) se us pararan i acostaran molts vehicles desconeguts sospitosos… que us faran posar els pèls de punta… però que l’únic que voldran serà preguntar-vos si us cal un cop de mà! (hem vist masses pel·lícules…)

-Quin tram és el més imprescindible?

Per nosaltres, el tram que comprèn els Estats d’Oklahoma fins a Arizona és el tram més autèntic de la ruta 66 (Oklahoma, Texas, Nou Mèxic i Arizona). Són els trams del centre i l’oest dels Estats Units, on es passa dels extensos prats verds dels cowboys al desert dels indis. I on el rastre de la mother road es fa més kitch amb hotels i antigues gasolineres i museus plenes de records, cementiris de cotxes dels anys 50 abandonats i moltes hamburgueseries amb sofàs de cuir vermell. Sense dubte els primers estats d’Illinois i Missouri són els que podeu fer més ràpid i val la pena dedicar més temps a la part central del recorregut. Amb un sol dia es pot creuar un Estat.

És un viatge per fer amb nens?

Nosaltres el vam fer quan encara no teníem nens, però si en teniu que no els hi importi els viatges en cotxe… per què no? veuran molts cotxes antics, monuments kitsch com gegants, hot dog gegants i balenes gegants, gasolineres antigues cuquis, en Tow Matter de veritat, parcs naturals plens d’indis navajos, ciutats amb museus molt inetressants pels nens, …. la gràcia és que cada pocs quilòmetres hi ha alguna atracció per parar i això fa que el tram per carretera no sigui tan pesat. Potser haureu de fer la ruta amb més calma, amb un altre ritme, però, per què no? és un viatge que és ideal per fer amb nens i nnes grans o adolescents, per exemple.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *