Bèlgica: Bruges, Gant i Anvers (I)

Aquesta és una proposta d’escapada curta (ponts o caps de setmana) i amb bitllets bé de preu. Són tres ciutats coquetones que es poden visitar utilitzant el tren com a mitjà de transport. Els vols Barcelona-Brussel·les estan gairebé regalats i des del mateix aeroport podreu arribar directe en tren fins a Bruges, sense passar per la capital. És una escapada de 3-4 dies perfecta per fer a qualsevol època de l’any: a la tardor són tres ciutats precioses, a l’estiu hi ha molt ambient al carrer i les terrasses i a l’hivern vestides de Nadal…

Com arribar-hi i altres recomanacions

La primera recomanació que us fem i és la més important és que si voleu gaudir bé de Bruges, és que us hi allotgeu i que eviteu visitar-la durant el dia. És una ciutat molt molt molt turística (rep més turistes que Barcelona!) i és més aviat petita, així que segons quina època d el’any pot arribar a ser molt agobiant. La clau, doncs, és fer-hi nit i descobrir la ciutat a última hora de la tarda i a primeríssima hora del matí, abans que arribin en massa els autocars de turistes i els trens plens de visitants. Al final del post us recomanem un hotel prou bé de preu!

Per arribar a Bruges podeu agafar un tren directament a l’aeroport de Charleroi de Brussel·les. Bèlgica és un país com cal i els trens són còmodes i puntuals. De fet és el millor mitjà de transport per visitar el país, ja que d’aparcaments al centre de les tres ciutats coquetes són cars i escassos (n’hi ha de perifèrics).

A més hi ha una opció perfecta pensada per recórrer Bèlgica en tren. Tenen una mena de T-10 (en diuen Rail Pass) que dóna dret a fer 10 viatges (i inclou persones diferents, així que si sou parella o grup la pot fer servir tots els membres). És una targeta en què s’han d’anar apuntant els trajectes amb boli (porteu boli!) i us la demanarà el revisor (si passa). La nostra recomanació és que ho apunteu quan el veieu venir. La targeta val 83 euros (nosaltres amb aquests diners vam anar de l’aeroport de Brussel·les a Bruges, de Bruges a Gant, de Gant a Anvers i d’Anvers a Brussel·les de nou).

Bruges: casetes boniques

Si uns cosa hi ha a Bruges són les cases boniques d’estil de Flandes i palaus i esglésies. Us deixem assenyalades al mapa del capdamunt els llocs imprescindibles on veure les més importants:

Beatori de Bruges (Begijnhof) i els seus voltants: hi trobareu aquestes casestes blanques, declarades Patrimoni de la Humanitat. Són de l’època medieval i les van constuir destinades a les dones que havien quedat orfes o vídues.

Plaça del mercat (Grote Markt): és la plaça principal, al desembre hi trobareu el mercat de Nadal. Hi ha les típiques cases flamqneques i la torre i campanar Belfort.

Plaça Burg: després de la plaça del mercat, la més important de Bruges. Hi ha l’Ajuntament

Bruges: canals i parcs

Bruges és considerada la ‘Venècia del nord’ pels seus canals. Es poden fer recorreguts en barca turística, però el millor és perdre’s pels carrerons i descobrir racons cuquis que n’hi ha molts. Us n’assenyalem alguns:

Passeig de Dijver: és el canal més important i el passeig que va del Groeninge Museum fins a al moll del Rosari és el tram més bonic, sobretot a la tardor quan les fulles estan ataronjades.

Moll del Rosari: és un dels punts més fotografiats de Bruges. Aneu-hi de dia i de nit, que és molt bonic il·luminat. És un dels racons més coneguts del canal Dijver.

El labrador del Coté Canal: al B&B Coté Canal hi veureu sempre un labrador que reposa ala finestra. És una institució, una atracció turística més d’aquesta ciutat.

Parc Minnewater: és el parc romàntic de Bruges, amb un llac ple de cignes. Voreja l’antic hospital i el castell de Faile.

Bruges: cervesa

A Bèlgica hi ha molta tradició cervesera, així que no marxeu sense tastar-ne de diferents gustos i textures. Amb mango i coco, per exemple! un bon lloc per fer-ho a Bruges és al Museu de la Cervesa, al rovell de l’ou, que té un bar amb molts tiradors i una terrasseta que dóna als canals que està molt bé.

Bruges: molins

Si voleu fugir una mica de la massa turística, acosteu-vos als molins de Kruisvest, situats al nord de la ciutat. S’hi pot arribar caminant, sense problemes. Una altra alternativa és llogar unes bicis i anar fins a Damme, un poblet al costat de Bruges, seguint el curs del riu.

I per dormir et recomanem…

Ibis Budget Centrum Station

Perfecte per fer estada a Bruges sense gastar-se un dineral. Habitacions funcionals, però situació perfecta per arribar i fer excursions en tren, ja que està al costat de l’estació.

Preu: 60 euros la nit

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

4 pensaments sobre “Bèlgica: Bruges, Gant i Anvers (I)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *