Bèlgica: Bruges, Gant i Anvers (II)

La segona part de l’escapada a Bèlgica (teniu la primera part aquí) és per explorar les ciutats de Gant i Anvers. Són petitetes també i amb un dia cada una estan vistes, si no voleu fer una exploració en profunditat i entrar a tots els museus. Us expliquem què hi podem fer i veure a continuació.

Gant

Hi ha escassos 20 minuts en tren des de Bruges a Gant. És una ciutat que e spot visitar en un sol dia, així que us recomanem que torneu a dormir a Bruges si podeu, per veure la ciutat sense turistes.

De l’estació de tren al centre hi podreu arribar en tramvia o caminant (és una mitja horeta, així millor que agafeu transport públic).

A Gant hi ha diferents punts d’interès, per exemple la Korenmarkt, la plaça més important de la ciutat, o la Vrijdagmarkt, les catedrals i esglésies o el pont de Sant Miquel. Però vaja, que tot està al centre a tocar. Hi ha un altre lloc curiós que és l’antiga llotja de la carn que avui s’ha convertit en un mercat gastronòmic i una bona opció per anar a menjar. Hi podreu tastar el pernil salat que hi fan, però é suna espècie de fumat que no té el mateix gust que el nostre pernil ibèric. I no deixeu de menjar-vos un dels seus famosos gofres!

Gant: els canals

La gràcia que té Gant són els seus canals. N’hi ha dos, el de Graslei i el de Korenlei, i al voltant d’això s’hi organitza tota la vida social de la ciutat. A l’estiu sobretot és quan hi ha més ambient i és més bonic.

Gant: el castell

El castell dels comptes de Flandes és l’únic castell medieval que es conserva en aquesta zona. La visita costa uns 10 euros i inclou l’audioguia, així que està prou bé.

Gant: el carrer dels grafitis

Hi ha un carrer famós pel seu street art, el carrer Warregaren. és un carrer estret ple de grafittis, però tampoc n’hi ha per tant! En tot cas, com que és al centre si us agrada aquest tipus de pintures, n’hi trobareu moltíssimes.

Anvers

Anvers ja és una ciutat més gran que Bruges i Gant, la segona més gran després de Brussel·les. És a una hora i 40 minuts en tren de Bruges, i nosaltres el que vam fer és anar-hi a dormir una nit (en vam fer dues a Bruges i una a Anvers).

Si hi arribeu en tren el primer lloc on quedareu bocabadats és a l’estació, justament. I després, amb la quantitat de joieries de diamants que hi ha.

Al centre de la ciutat hi podreu visitar per exemple la casa museu de Rubens, la catedral, l’Ajuntament.

Anvers: la plaça major

És una passada de bonica, amb totes les cases dels gremis. L’Ajuntament, que té moltes banderes a la façana, és un edifici modernista. De nit és molt bonica.

Anvers: el castell

El castell de T Streen està a la vora del riu Escalda i el van construir els espanyols quan van conquerir els Països Baixos. Des d’aquí surten els vaixells turístics pel riu.

Anvers: la impremta més antiga del món

I si visiteu Anvers només durant un dia, el museu que us recomanem és el Plantin-Moretus. És una casa antiga del segle XVI i està protegida com a Patrimoni de la Humanitat de la UNesco. Aquí s’hi van començar a imprimir en massa els primers documents i ho podreu veure a la visita amb audioguia.

Des d’Anvers podreu anar directament a l’aeroport de Brussel·les Charleroi en tren! És perfecte!

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *