Els millors restaurants a la Cerdanya

Ens heu preguntat moltes vegades quins són els millors restaurants a la Cerdanya. No us hem fet un rànquing segons el nostre parè, però sí que us hem agrupat els nostres preferits segons necessitats: per si voleu fer un bon tiberi i no us importa el preu, per si hi aneu amb nens, per si voleu una bona relació qualitat preu, … d’entrada tingueu en compte que a la Cerdanya es menja bé a qualsevol lloc!

Els més imprescindibles

La Calèche (Llívia)

És el nostre top dels tops dels tops a la Cerdanya i més enllà. És un restaurant petit al carrer sota l’església de Llívia, amb 6 o 7 taules i amb un decoració a l’estil alpí. Fan tapes elaborades per compartir, però tapes elaboradíssimes, com costella de xai cuita durant 40 hores o el caneló  de rostit amb salsa de bolets i trufa que es menja amb cullera. Reserveu taula, sempre. Us atendrà molt amablement en Pep que us explicarà com han fet els plats. Preu per parella: 80 euros aprox.

La Formatgeria de Llívia (Llívia)

És un dels grans restaurants de la Cerdanya. Són molt emblemàtiques les fondues de formatge, que pots sucar amb pastanaga, poma i tomàquets cherry. Les carns també són una molt bona opció. A l’estiu al migdia hi ha terrassa exterior. Tenen un punt d evenda dels seus famossos iogurts també.

Hípica de Prats i Sansor (Prats i Sansor)

És un clàssic a la Cerdanya, el millor trinxat de la comarca i molt econòmic. No us estranyeu si no trobeu indicacions per arribar-hi ni cap cartell que anuncii que hi ha un restaurant. És un lloc tant emblemàtic que funciona pel boca-orella. I, és clar, no oblideu reservar taula! És una restaurant familiar, que només ofereix 3 o 4 primers i 3 o 4 segons. No us portaran carta, us cantaran els plats oralment i no oblideu de demanar el trinxat! De segon l’oferta és de carns a la brasa i de postre, el més típic és la crema catalana i el valencià. Tot plegat per 15-20 euros per cap. Atenció a les racions que són molt grans. Si no sou de menjar massa, demaneu racions per menys persones de les que sou.

Das 1219 (Das)

És un restaurant pijet i tirant a carot, però és molt bo. És un restaurant per celebracions especials. Fan menú entre setmana d’uns 25 euros. Us recomanem l’arròs de muntanya.

La borda del ceretà (als afores de Puigcerdà)

Aquí hi hem menjat un dels millors arrossos de muntanya de la Cerdanya. En diuen ‘arrossos a la llauna’ i el serveixen en les mateixes planxes on el cuinen. Brutal! Tenen txuletón. La sala és un antic paller, petitona i molt acollidora. De postres tasteu les bombetes de xocolata calenta d’en Pitu! Plats a partir de 10 euros (60 euros dinar 3 persones)

Ca la Núria (Puigcerdà i Bellver de Cerdanya): Tenen 2 establiments, un al centre de Puigcerdà i l’altre al centre de Bellver (on van començar). Cuina tradicional amb un toc de modernitat. Fan menú diari. El restaurant de Puigcerdà té una decoració i presentació moderna, el de Bellver té un caire més tradicional.

Taverna del call (Puigcerdà): un clàssic que no falla a Puigcerdà. Cuina tradicional de muntanya molt recomanable. També fan menú diari.

Els que tenen millor qualitat preu

Estació de Queixans (Queixans)

Relació qualitat preu, és el millor que hem trobat fins ara. Entre setmana tenen un menú d’11 euros i el cap de setmana de 18. És cuina tradicional catalana i de la Cerdanya i brasa. El restaurant és un lloc entranyable ja que és l’antiga estació de tren de Queixans, que ja no s’utilitza, però en canvi sí que de tant en tant passen els trens (per sort per ells, la línia Barcelona-Puigcerdà no és la més transitada…). Feu cas al top 10 de plats que tenen penjats a la seva pissarra, que encertareu segur!

Chez Planés (Sallagosa)

És un restaurant fantàstic al poblet francès de Sallagosa, molt recomanat per fer-hi raclettes i fondues. És un restaurant tradicional, que també és hotel, amb molt bona cuina i decoració de muntanya. Als migdies entre setmana tenen una fòrmula de ‘plat du jur’ que val molt la pena (13 euros) i els caps de setmana un menú de 16 euros. Parlen català!

El bistrot de Llívia (Llívia)

Menú tancat de 15-20 euros. Boníssim el magret d’ànec i la tatin de poma. Un restaurant petit a la carretera de Llívia molt acollidor.

IMG_4017.jpg

Antic bar Can Marcel·lí (Llívia)

Plats tradicionals de la cuina catalana, molt bons. Menú entre setmana de 15 euros.

IMG_2533

Els millors per anar amb nens

Cal Padrí (Alp)

Menú de 13 euros boníssim al centre d’Alp. A l’estiu tenen una terrassa molt i molt agradable, amb música ambient, i amb espai i jocs pels nen

Hípica Mas Rodonell (Llívia)

Com a restaurant li posarem un correcte, el menjar és bo però no és el millor que podem menjar a la Cerdanya. En canvi el que sí que està molt bé són les instal·lacions, molt pensades pel turisme familiar. Els nens i nenes hi podran fer rutes a cavalls i ponis, saltar en llits elàstics, anar en karts… es poden pagar les activitats per separat (3-5 euros) o optar per un menú infantil al restaurant per 17 euros que inclou una hora de monitoratge i activitats pels nens i nenes.

Els Torrents (Santa Eugènia de Nerellà)

Regentat per les entranyables germanes que van guanyar el programa ‘Joc de cartes’ de restaurants a la fresca a la Cerdanya. Si us pregunteu si són tal com es van veure al programa: sí. ‘Què us ve de gust, guapos?’, us preguntaran quan us asseieu a taula. El seu plat estrella són les galtes de porc, que fan plorar. També heu de provar el pollastre al forn i l’arròs de muntanya. No patiu que no passareu gana, ja veureu que us acabareu enduent alguna cosa en una safateta… si no sou de menjar massa, una amanida de primer i algun plat de carn de segon és ideal. Alerta que no tenen obert entre setmana, només divendres, dissabtes i diumenges i festius. Truqueu per reservar! El restaurant Els Torrents és també un hotel i una hípica. Als nens els agradarà veure i tocar els cavalls i els burros.

Els que tenen més caliu d’hivern

Cal rei de Talló (Bellver)

És un hotel just al nucli de Talló, al costat de l’església. Té una molt bona terrassa d’estiu. Fan menú d’arròs de muntanya boníssim i inclou amanida. Proveu també els bunyols de xocolata (la seva especialitat). Preu: 22,90 (menú arròs entre setmana) / 24,90 (menú cap de setmana)

Cal Rita Porta (Llívia)

A Llívia teniu molta oferta de restaurants, però Cal Rita Porta és un clàssic que fa molt temps que funciona. És al centre del poble i ofereixen un menú de 19,90 euros per persona que està super super bé. Inclou carn a la llosa i a la brasa i té sis plats per triar de primer i sis de segon. A més a l’hivern un podeu refugiar a dins l’antiga pallissa, un edifici alt de biges de fusta molt acollidor. Per a l’estiu, hi ha una petita terrassa tranquila Preu: menú 19,90

Cal Cofa (Llívia)

Molt mítics els seus cargols. Carns molt bones i també molt recomanable la tarda tatin i la de formatge. No fan menú ni té terrassa.

Refugi Niu de l’Àliga (La Molina)

Menjar amb vistes, vistasses, els millors del Pirineus. El refugi té un menjador amb finestres àmplies i vistes a la Tosa d’Alp. La gràcia d’aquest restaurant és que és a més de 2.500 metres d’alçada i que hi podeu pujar, esquieu o no, amb el telecabina de la Molina. El menjar és correcte, no té la qualitat de molts establiments de la Cerdanya, però és bo. Una escudella amb pilota o una carna la planxa sempre senta bé amb les vistes del refugi. Ofereixen menú de 17 euros o plats de la carta per 6-12 euros, com amanides, macarrons, lasanyes, carns a la brasa. Si voleu també podeu menjar un entrepà (fred o calent) a la barra o a l’exterior del refugi a la terrassa.

Les millors terrasses d’estiu

El refugi de la Feixa (Ger)

Es troba a 2.160 metres, a 3km de l’estació d’esquí de fons Guils Fontanera. És una molt bona opció per anar-hi amb nens, ja que mentre mengem, poden campar lliurement al voltant del refugi sense perills. El menú costa 25 euros els adults i 16 els nens i inclou 3 primers per compartir (taula d’embotits de la Cerdanya, taula de formatges de la Cerdanya i amanida) i el segon és a escollir entre un arròs de muntanya o ceps o una hamburguesa de vedella ecològica. A l’estiu només fan l’arròs amb ceps i nosaltres us podem dir que és boníssim! També ofereixen menjar vegà i vegetarià.

El tupí de la Cerdanya (Bor)

A la carta hi trobareu creps, amanides, alguna coseta de carn i fondues i raclettes. Us recomanem la coca de verdures i el cabrit arrebossat (cabrit justament de Montmelús!). Hi ha una petita agrobotiga amb melmelades, patés, mel, i conserves casolanes. A l’hivern el menjador interior és molt cuqui. Preu: 15 euros/pax

Els millors per menjar ràpid o picar alguna cosa

La Creperia d’Alp

Són les creps més famoses de la Cerdanya. Un negoci conduit per dones al centre d’Alp, just davant l’església, on podreu menjar creps dolces i salades de bona qualitat. Us recomanem especialment les vegelats i la de kebab. El local és petit, 4 tauletes, però a l’estiu hi ha terrassa a l’exterior (petiteta també). Així que el millor és… reservar! Preu: creps per 8-9 euros

Food Troc (Llívia)

Hamburgueses espectaculars. També són molt bones les patates braves. És especialment agradable la terrassa a l’estiu, a la plaça Major. Obren a partir de les 19h. Preu correcte.

La pizzeria Fabián Martín (Puigcerdà)

És la pizzeria del famós pizzero Fabián Martín, campió del món d’acrobàcies amb la massa de pizza. Més enllà d’això, la veritat és que les seves pizzes són excel·lents. Fa uns anys va tancar la pizzeria que tenia a Llívia (on ell va começar) i va obrir aquesta al centre de Puigcerdà (a més d’una altra a Barcelona). Però si hi aneu, el veureu sovint al mostrador i servint a Puigcerdà. Heu de provar la pizza de fua, l’especialitat. Val una mica més de 20 euros, però de veritat que veureu les estrelles. I també els seus tiramissú. En fa un de núvol de sucre que és brutal!

La Caixeta (Puigcerdà)

Especialitat en plats per compartir i empanadilles argentines. Tasteu sobretot les empanades argentines, els bagels, les mini burguers i el provolone. La decoració és vintage, amb taules i cadires antigues. A l’estiu hi ha terrassa a la plaça.

Boh (Bellver)

Al centre de Bellver, ofereixen hamburgueses de qualitat amb carns de vedella, poltre, xai i conill. Carn de la Cerdanya i productes de proximitat. El local és petit, cal reservar! Plats de 12 euros amb hamburguesa + patates + amanida

Salioli (Puigcerdà)

Tapes elaborades amb productes del Pirineu. Per sortir de la típica carn a la brasa i els arrossos està bé. Comparteix espai i estil de cuina amb La borda del Ceretà, als afores de Puigcerdà. Plats a partir de 6-8 euros, amb especialitats com la carn, les braves o el foie.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Un pensament sobre “Els millors restaurants a la Cerdanya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *