Vallter2000 amb nens

Si busqueu una estació d’esquí facileta perquè aprenguin a esquiar nens i nenes us recomanem Vallter2000, al Ripollès. Pistes àmplies i cintes transportadores a les pistes de debutants, una de les quals, a cobert, són dos dels aspectes que més hem valorat. I hi ha una bona oferta d’activitats alternatives: hi ha una pista de trineu que es pot utilitzar sense forfet d’esquí i excursions amb raquetes de neu. 

Estació ideal per començar a esquiar

Per aprendre a esquiar primer fa falta un bon instructor/a i  però també que també les instal·lacions siguin adequades. A Vallter2000 hi ha pistes que aporten sensació d’amplitud i seguretat.

Hi ha 3 pistes verdes de debutants de diferents llargades. Pla de Morens II és la més curta, d’uns 250 metres, però té una cinta transportadora a cobert en forma de túnel que afegeix una mica d’emoció a l’experiència. Pla de Morens I i Volta Morens són les més llargues i s’hi accedeix amb el telearrossegador. No a totes les estacions d’esquí trobareu més d’un quilòmetre de pistes verdes!

Un mirador al mar a 2.500 metres

Un dels atractius de Vallter2000 és el seu mirador, a Les Marmotes. S’hi arriba amb el telecadira Jordi Pujol o el telearrossegador. Hi ha una cafeteria on fan entrepans. El que hi ha són unes vistes fantàstiques a la vall del Ter i el Freser, amb muntanyes emblemàtiques com el Gra de Fajol, el Gra de Fajol petit i el Canigó, a l’altre extrem. I al fons de tot, si fa un dia clar, s’hi veu el mar i el Golf de Roses.

En aquesta zona les pistes són molt àmplies i sense dificultat si aneu amb nens que ja dominen una miqueta l’esquí. De totes maneres, des d’aquesta latitud, podreu baixar fins a l’estació per pistes blaves prou fàcils. També hi ha l’opció de fer-ho per pistes vermelles i un parell de negres. 

La pista de Vallter és petita i per això el preu del forfet és més baix que en altres llocs, a partir de 25 euros. També hi ha packs familiars

A més els caps de setmana i festius funciona el miniclub Esquirol amb tallers com per exemple de fang, pintura o circ, destinat a nens de 3 a 8 anys. És una opció de cangur si voleu esquiar sense la canalla. 

Pista de trineus sense forfet d’esquí

Si esquiar no us convenç, a Vallter2000 trobareu una de les pistes de trineus més espaioses del Pirineu català. Hi ha dues cintes transportadores exclusivament per trineus. El forfet costa 12 euros (per a majors de 6 anys) i 9 euros per als menors de 6 (encara que en aquest forfet inclou gratuïtament l’adult acompanyant, és una espècie de 2×1 nen petit + adult).

A l’estació hi ha servei de lloguer de trineus però només els podreu llogar amb un forfet de trineu, és a dir, no els podreu llogar i anar per lliure a una altra pista.

Setcases i Llanars

De camí a Vallter2000 hi ha dos dels poblets més bonics de la Vall de Camprodon. Setcases és el més pintoresc, amb carrers i cases de pedra. Hi ha l’església de Sant Miquel (dels segles XVII-XVIII), amb un retaule barroc que va sobreviure a la crema dels anarquistes del 1936. És l’únic que es conserva a la Vall de Camprodon.

A Llanars hi ha l’església romànica de Sant Esteve.

I per menjar et recomanem…

Restaurant hotel Grèvol

El restaurant de l’hotel Grèvol ofrereix cuina d’autor del xef Ignasi Bergonyó. Hi ha menú gastronòmic (37/pax), menú degustació (60/pax) i carta. Us recomanem el magret d’ànec i el costellar de xai. I de postres, unes delícies de llimona!

Preu: plats a partir de 10 euros

A més tenen menú infantil amb una carta que va una mica més enllà dels típics macarrons a la bolonyesa. La proposta per als nens per exemple inclou amanida de tomàquet, salmó curat, bistec de vedella, costelles de xai o sopa d’escudella. Hi ha trones disponibles.

Si has arribat fins aquí, també et pot interessar….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *