El castell dels castells: Neuschwanstein

Hi ha una fita en el món de la fantasia que és veure cara a cara el gran castell que ha inspirat els castells de tots els contes. El pare de tots, el castell que és més castell. És Neuschwanstein i el senyor Disney s’hi va inspirar per als seus dibuixos. Per culpa d’això, quan ara a tots ens ve al cap la imatge d’un castell és aquest. El castell perfecte perd una mica de gràcia per contemporani (Lluís II de Baviera, el rei boig, el va inaugurar el 1884) però es mereix una visita del dret i del revés, des de dins i des del pont penjant Mary. Us expliquem com visitar-lo des de Munic.

COP D’ULL RÀPID


  • És un viatge que heu de fer si… obvi, us agraden els castells
  • No hi aneu si no… us agrada conduir o anar en autobús i tren
  • És ideal per nens i nenes que… estiguin fascinats pel castell de Disney
  • El millor moment per anar-hi és… o a la tardor (paisatge ataronjat) o a l’hivern (el castell nevat). Eviteu si podeu les aglomeracions de l’estiu
  • Aneu-hi com a mínim… amb 1 dia està vist
  • S’hi arriba… des de Munic (vol directe des de Barcelona) és una hora i mitja de trajecte en cotxe i des d’Innsbruck gairebé 2 hores. Des de Munic també podeu anar en tren o autobús fins a Füssen i des d’allà arribar al castell en un shuttle bus

Com arribar al castell de Neuschwanstein

La manera més ràpid i fàcil d’arribar-hi és llogar un cotxe a Munic (a la mateixa estació de tren hi ha oficines de lloguer). S’hi arriba en un trajecte d’una hora i mitja (la meitat per autopista i l’altra meitat travessant una bonica zona rural de Baviera).

Des de Munic, també podeu fer el trajecte en tren fins a Fussen, una ciutat que és a 10 minuts escassos del castell i des d’allà arribar al castell en shutlle bus o taxi. Una altra opció és un autobús directe des de Munic fins a Fussen o una excursió organitzada des d’allà.

Per últim, també queda a prop Innsbruck, Àustria. És a una hora i 40 minuts en cotxe de la ciutat austríaca. La combinació en transport públic des d’aquí és més complicada.

Visita a Neuschwanstein

Imprescindible si voleu visitar el castell: comprar les entrades online. En vacances d’hivern o estiu pot ser que us trobeu que totes les hores estiguin plenes, així que no està de més reservar-ho amb antel·lació (2 dies abans mínim). Ho podeu fer aquí. També es poden comprar físicament al centre de visitants que hi ha a l’entrada. L’aparcament també és de pagament.

La visita no és per lliure, sempre és una visita guiada en anglès o almeny, segons l’horari. Costa 13 euros els adults o 25 euros la visita combinada amb l’altre castell del costat, el de Hohenschwangau (nosaltres ho recomanem, no només per veure l’altre castell, sinó les vistes de Neuschwanstein des d’allà).

Si hi aneu amb nens, sapigueu que no hi poden entrar cotxets ni tampoc motxilles portabebés! Així que els haureu de dur a coll i pujar-los fins a l’entrada, una caminada en pendent suau d’uns 10 minutets. A dins no es poden fer fotografies, ni fer volar drons. Consulteu els horaris i altres informacions aquí.

També és interessant que agafeu el sender que neix des d’un dels extrems del castell i que us portarà a un pont penjant amb unes vistes perfectes del castell. El lloc es diu Marienbrucke bridge Suspended i és a uns 15 minuts caminant. És la imatge més emblemàtica del castell.

A la part de la portalada hi ha també un petit mirador amb baranes de vidre per fer la fotografia frontal.

Visita a Hohenschwangau

El castell que hi ha al costat és el de Hohenschwangau i és, d efet, més antic que el de Neuschwanstein. És del 1837 i és el castell on va néixer i créixer Lluís II abans de fer-se construir Neuschwanstein . A la visita podreu veure les estances de la família reial. És a 10 minuts a peu de Neuschwanstein.

També es pot visitar el museu dels Reis de Baviera, en aquesta zona, i per la qual no fa falta concertar hora de visita.

Füssen

No marxeu de la zona sense visitar la ciutat romàntica de Füssen. És a 10 minuts dels castells i és també una base d’esquí de la zona (hi trobareu botigues especialitzades, restaurants, …). Per exemple no us perdeu la plaça Ritterstrasse, el monestir benedictí de San Magnus o el castell. Si podeu, nosaltres hi faríem nit peruqè no només la ciutat és un encant, sinó els seus voltants, plens de llacs, també.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *