Penelles, el poble ple de grafitis

L’altre parada és a Penelles, el poble dels grafitis a les parets. Al maig s’hi celebra el festival GarGar però durant tot l’any podeu passejar-vos per aquest petit nucli buscant els dibuixos a les seves parets.

Penelles el poble dels grafitis

Penelles és el poble pintat de l’Urgell. Hi viuen només 500 veïns, té un petit forn, una carnisseria, un bar, un cinema i més de 200 grafitis a les parets dels seus carrers. S’ha convertit en un referent de l’street art a Catalunya, un museu a l’aire lliure que ha fet d’aquest petit municipi un centre d’atracció del turisme interessat en els grafitis.

La raó de tot és que s’hi celebra des de fa tres anys el festival GarGar que impulsa l’ajuntament i uns empresaris de disseny locals. Cada any s’hi afegeixen una trentena de dibuixos més. Us hem deixat assenyalat al mapa alguns dels més coneguts, però la gracia és perdre’s i trobar-ne de nous!

La veritat és que jugar amb els nens a trobar els dubuixos entre les parets dels carrers és molt divertit, un repte per ells i una manera de passejar diferent per un poble rural.

I per menjar et recomanem…

Castell del Remei

És un complex als afores de Penelles (a escassos 8 minuts en cotxe) on hi ha tant una bodega visitable, una botiga de vins i un restaurant. El menjar al restaurant és molt bo, tenen un menú entre setmana de 14 euros molt complert i no us heu de perdre, si us agraden, els cargols!

Preu: menú entre setmana 14 euros

A més hi ha un petit zoològic de zones humides, un estany i un antic molí ple d’oques, ànecs i cogonyes (quan n’és l’època).

Si has arribat fins aquí, també et pot interessar….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *