Platges de l’Ametlla de Mar

Hi ha una zona de cales boniques que no tenen res as envejar a la Costa Brava i que no és la Costa Brava. És al sud, a la costa Daurada, al voltant de l’Ametlla de Mar. Us proposem passar-hi dos dies i us recomanem passejades, platges, un restaurant i un hotel.

Les millors cales

Hi ha un seguit de cales al nord de l’Ametlla de Mar que són precioses. La que primer us recomanem és Cala del vidre. S’hi pot arribar en cotxe, hi ha una mica aparcament i serveis com ara dutxes (no hi ha bars ni restaurants). Si hi arribeu aviat encara podreu trobar un raconet prop de la roca del penya-segat amb certa ombra.

A peu per unes escales de fusta podreu arribar fins la cala del costat. És la cala del castell de Sant Jordi d’Alfama. El castell en sí està tancat però hi ha bones vistes, un aparcament molt gran, zona de pícnic i un parc infantil. La cala Sant Jordi és més gran, àmplia i no té tant d’encant. En canvi, té un xiringuito i restaurant.

Hi ha 3 cales boniques més al nord de l’Ametlla de mar: Cala Forn, Cala Mosques i Cala Xelin.

Camí de ronda

Com a la Costa Brava hi ha un camí de ronda que va resseguint la costa. És el GR-92 i podreu anar des de la Cala Sant Jordi, al nord, fins a la punta de l’Àliga (al sud). En aquest mapa trobareu assenyalat el recorregut des de l’hotel RV de l’Ametlla de Mar que us recomanem més avall.

Nosatres vam fer un tram d’aquest recorregut, fins a la plaça de l’Estany Gras. Passareu per les anomenades Roques Daurades on hi ha caletes petites rocoses molt xules.

És un bon lloc per veure-hi sortir el sol.

Cala del Bon Capó

Justament unaaltra cala que us recomanem és la cala del Bon Capó, on hi ha l’hotel RV que us recomanem més endavant. És una cala petitona, que potser s’omple quan l’hotel és ple. És habitual que estigui plena de posidònies.

Des d’aquí veureu el far del Fangar del delta de l’Ebre

Cala de l’illot de l’Àliga

Una de les excursions de tarda que vam fer va ser fins a l’Illot de l’Àliga. És al sud de l’Ametlla de Mar i hi vam arribar en cotxe. Heu d’anar fins a l’urbanització de l’Àliga i just passat el pont per sobre l’AP-7, agafar el primer camí forestal que neix a mà dreta direcció al Mas Guixé. Nosaltres vam aparcar el cotxe i vam seguir fins a la cala caminant (10 minuts).

Us deixem assenyalat al mapa del principi del post la localització exaacte de la cala!

L’Ametlla de Mar

Al mateix poble de l’Ametlla de Mar també hi ha platges. A més són platges amb mur protector de manera que no hi ha onades (per exemple a la platja de l’Alguer).

El passeig marítim està recentment renovat. Podreu anar caminant des de la platja de l’Alguer fins al port i la plaça del Canó. I una caminada de tarda també molt típica és caminar fins al final del moll. Aquín és on s’agafen els vaixells del Tuna Tour (banyar-se amb tonyines gegants de l’empresa Balfegó).

Pel que fa al nucli, és molt bonica la plaça del Canó, l’església de la Purificació de Maria i la plaça amb més ambient (terrasses i restaurants) és la de Catalunya.

I per menjar et recomanem…

Oh mar!

Just a la plaça del Canó hi ha aquesta marisqueria on hem menjat una de les millors paelles del món. Bona atenció i servei. Hi ha una terrasseta petita amb vistes al port. Hi ha menú mariscada per 21 euros.

Preu: 50-60 euros per parella.


I per dormir et recomanem…

RV Ametlla de Mar

És un hotel familiar del grup Rosa dels Vents. Té habitacions amb vistes al mar, familiars, dues piscines exteriors, piscina interior d’aigua calenta i accés a la cala Bon Capó. És als afores de l’Ametlla, al sud, però es pot arribar al poble caminant.

Preu: a partir de 90 euros/nit amb pensió completa

És un hotel pensat per anar-hi amb nens: té parc infantil davant el mar, piscina d’aigua calenta interior i un jacuzzi, club infantil perquè facin activitats, activiotats dirigides, sala de jocs, …. i gimnàs.

Hi ha més de 500 habitacions, així que eviteu anar-hi en temporada alta quan pugui estar ple.

Us recomanem agafar la pensió completa o la mitja pensió ja que el bufet és molt molt molt complet. Des de paella, guisats, pizzes, pastes al gust, amanides variades, … gelats, pastissos varis, fruita en abundància, … i per esmorzar, ous ferrats, xurros, creps al moment i al gust, gofres, …

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Un pensament sobre “Platges de l’Ametlla de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *