5 sortides a 1 hora de Barcelona (5): Montfalcó Murallat, parc de l’Agulla de Manresa, l’ecogranja Salgot, Calafell Slide i santuari de Bellmunt

Feia dies que no us feiem un post amb un recull de propostes per fer a prop de Barcelona. Són idees per fer visites a menys d’una hora de la ciutat, més a o menys, perfectes per si no voleu cansar massa la canalla. En aquest post trobareu un poble emmurallat bonic, un parc genial, una granja, una proposta d’oci amb adrenalina i un santuari amb vistes!

Montfalcó murallat

A 1 hora justa de Barcelona direcció Lleida per l’A2 hi ha el poblet minúscul de Montfalcói Murallat, a la Segarra. És el que s’anomena una ‘vila closa’ i domina un turó amb un castell de l’any 1043. La muralla, del segle XIII, i 8 metres d’alçada rodeja tota la petita població, on actualment hi ha 15 cases de pedra, allotjaments turístics i un restaurant.

Hi ha un portal principal, espectacular, i a dins un palau, el dels senyors de Cardona i l’església de Sant Pere.

Tamé hi ha un forn comunal que s’ha conservat. Una de les coses per fer és donar la volta a la muralla, ja que han habilitat un camí pavimentat al voltant del perímetre del poble (camí de ronda) amb unes vistes impressionants d’aquest punt de la Segarra.

Montfalcó forma part de la ruta dels castells de Sió de la Segarra.

Parc de l’Agulla de Manresa

Als afores de Manresa, hi ha un llac artificial que es va construir el segle passat per abastir d’aigua la ciutat. Avui funciona com a espai d’oci amb diverses possibilitats: un parc infantil amb propostes de fusta per a edats diferents, zona arbrada per descansar, un parell de bars i zona per practicar esport i passejar.

La zona infantil està molt bé perquè té en un mateix espai jocs per a nadons (0-3 anys) fins a adolescens.La veritat és que especialment per a nadons ens van sorprendre gratament lespossibilitats que hi havia (des d’un tobogan per grimpar) fins a un trenet i sorral.

L’espai per a infants més grans té un llit elàstic molt divertit (fet de lona pneumàtica) tobogans variats i de diferents dificultats. I finalment la zona de més grans consisteix en un joc d’habilitats fet amb troncs.

Al llac artificial hi ha aneguets i unes vistes fantàstiques a Montserrat, de fons.

Aquí també hi ha el centre d’interpretació de la sèquia, on expliquen i divulguen la funció d’aquest canal d’aigua construït per abastir la ciutat i els pobles del voltant. I tambéhi neix un recorregut de 26 quilòmetres que es pot fer en bicicleta o a peu seguint el curs de la sèquia.

L’ecogranja Salgot

Us proposem una visita a la granja de porcs ecològics Salgot, a Aiguafreda (Vallès Oriental). És una visita familiar per conèixer el procés d’engreix i cria de porcs en una granja ecològica i que respecta el benestar animal. La visita comença amb un audiovisual sobre la història de la família Salgot, tres generacions dedicades a la producció d’embotits, en una sala amb la llar de foc encesa (a l’hivern).

És una visita guiada activa, és a dir, podreu participar a l’hora de donar menjar als porcs més grans, per exemple, i veure com mamen els més petits.

La visita acaba amb un tast d’embotits. Costa 10 euros els adults (infants fins a 9 anys gratuït) i s’ha de fer reserva prèvia al web.

Calafell Slide

Aquesta proposta és per si us agrada una mica l’emoció. És un tobogan gegant que hi ha al poble de Calafell (Baix Penedès). És una atracció que havia existit al Tibidabo: un tobogan de 700 metres que baixa la muntanya i deslliçant amb un vagó que permet controlar la velocitat. Els nens de 3 a 7 anys han de pujar acompanyats d’un adult i a partir de 8 anys ja poden pujar sols.

A les instal·lacions, als afores de Calafell, hi ha un petit bar i taules de pícnic. Un viatge costa 3 euros i 6, 15 euros. No cal fer reserva prèvia però si hi aneu en grup, millor que sí. Aquest és el web on trobareu més informació.

Santuari de Bellmunt

Finalment una excursió amb vistes: les que es poden veure des del santuari de Bellmunt, a Osona. Si és un dia de boira hi podreu veure un mar de núvols sobre la plana d’Osona. Si fa clar, hi veureu des del Montseny, Montserrat, el Pedraforca i els Pirineus.

S’hi pot arribar en cotxe tot i que és molt comú pujar-hi en bici o caminant.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Un pensament sobre “5 sortides a 1 hora de Barcelona (5): Montfalcó Murallat, parc de l’Agulla de Manresa, l’ecogranja Salgot, Calafell Slide i santuari de Bellmunt

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *