10 llocs de Catalunya per escampar la boira després del confinament

Hem estat massa dies privats de llibertat i quan puguem sortir serà hora de recuperar el temps perdut. Us proposem 10 llocs a Catalunya per connectar amb el paisatge, la natura i alliberar el bloqueig a què hem estat sotmesos. Aquesta vegada, segur que ho veureu amb uns altres ulls!

1. Contemplar el Pedraforca

És una muntanya especial, desprén una màgia pròpia per contemplar a qualsevol hora de dia, amb la seva llum particular. És immensa, profunda, majestuosa i inspira respecte. Lloc de silenci, cara a cara amb la muntanya, de trobar i reconnectar amb el nostre lloc dins el planeta terra. Des de Saldes, des del magnífic mirador de Gresolet. Us detallem més informació per visitar-lo en aquest post.

2. Als peus del Cadí

Un altre dels llocs de Catalunya per sentir-te petit davant la immensitat de la muntanya. L’excursió fins a Prat de Cadí, a la Cerdanya, és la millor que podeu fer en aquesta comarca segons el nostre parè. Un petit sacrifici d’una caminada d’una horeta us portarà als peus de les parets del Cadí, altes, esquerpes, de vegades nevades. Sereu vosaltres contra el món. Us expliquem com arribar-hi aquí.

3. Abraçar arbres gegants a l’Arboretum Masjoan

El tercer lloc que us proposem per reconnectar amb la natura són els arbres gegants de l’Arboretum Masjoan, a Espinelves. En ple Montseny podreu sentir-vos liliputs davant d’algunes espècies d’arbres més grans del món, com sequoies, cedes, roures. És una passejada curteta però intensa. Trobareu informació sobre com fer la visita en aquest post.

4. L’abisme a Siurana

El tot o el res. Vosaltres davant l’abisme a un dels penya.segats més bonics de Catalunya. Al bonic poble de Siurana, al Priorat, explica la llegenda que una reina mora va saltar amb el seu cavall en veure’s perseguida per soldats cristians. No es tracta de saltar, però sí respirar la pau que us portarà aquest lloc i la tranquil·litat d’aquest poblet de pedra on hi ha les restes d’un castell. Llegiu-ne més en el post que vam escriure fa un temps.

5. L’estrafolari decorat de les coves de Can Riera

És una meravella extraordinària. Actualment el seu accés està restringit, almeys en cotxe, però hi podeu arribar caminant des del municipi de Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat). És un camí que no està senyalitzat però indagant una miqueta hi arribareu segur. Sigueu respectuosos, és un espai enara no protegit i cal conservar-lo. Quan hi arribeu, després de grimpar força, seieu i contempleu les formacions estranyes, les corves taronges i la complexitat del lloc. A poc a poc. Us expliquem com arribar-hi en aquest post.

6. La cala tranqui·a de Sa Tuna

Si el que necessiteu és un lloc tranquil vora el mar, us recomanem la cala tranquil·la de Sa Tuna, a Begur. És recollida, protegida dels cops del mar per un espigó natural, amb 4 casetes, un parell de restaurants i un hotelet de poques habitacions. El camí de ronda hi passa pel mig. Si hi aneu, segur que trobeu un lloc de silenci cara a cara amb el mar. Més informació en aquest post.

7. Posta de sol a la platja del Trabucador

Veure com surt o marxa el sol és una de les experiències que més hem trobat a faltar aquests dies. Us proposem que recupereu el temps perdut a la platja del Trabucador del Delta de l’Ebre, una zona molt castigada meteorològicament parlant aquest any. El sol es pon en aquesta platja d’aigua estancada (l’abadia dels Alfacs) a poc a poc i rea un mirall sobre l’aigua molt especial. Poseu el rellotge en marxa per comptar el temps que queda quan el sol es pongui darrere les muntanyes de la serra de Montsià. Més infromació de llocs per visitar en aquesta zona en aquest post.

8. L’experiència de dormir dins un arbre

L’experiència de dormir enmig d’una fageda, en una cabana de fusta fins un faig, amb vistes a la vall de Bianya. Cabanyes entre Valls no és només un lloc per dormir: és una experiència immersiva al bosc, amb totes les comoditats d’un bon hotel en un lloc espectacular de la Garrotxa. No és barat, però és d’aquelles escapades per fer de tant en tant, romàntic, per regalar una nitl però també per gaudir en família. Són les úniques cabanes als arbres de Catalunya amb aigua corrent i electriocitat. Llegiu-ne la nostra experiència aquí.

9. L’arc gegant de pedra de Begues

Molt a prop de Barcelona hi ha una pedra en forma d’arc, de terra vermella, amb vistes al mar. Arribar a l’arc de pedra de Begues és molt senzill, és a escassos minuts caminant des de l’ermita de Bruguers (Gavà). Seguint el sender arribareu al castell d’Eramprunypà, un castell en fase de rehabilitació fet de les mateixes roques vermelles. Us expliquem com arribar-hi en aquest post.

10. Les roques encantades de la Garrotxa

Si el que busqueu és un lloc màgic, i ho és especialment a la tardor, us proposem les roques encantades del santuari de la Salut, a Sant Feliu de Pallerols. Un bosc misteriós, una fageda tupida i vermellosa que amaga, al final del camí, un conjunt de roques gegants, cobertes de molsa i disposades com si haguessin caigut del cel. És una caminada molt senzilla per fer amb nens: és majoritàriament planera i són uns 4 quilòmetres. Tota la informació en aquest post!

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *