10 llocs imprescindibles per anar amb nens a la Cerdanya

Si aneu a la Cerdanya amb nens heu d’anar a…. dos parcs brutals, una granja d’animals, un patrc d’animals de muntanya en semillibertat, una excursió fàcil en telecabina fins al cel i tres llacs de fàcil accés!

1. Parcs de Sant Guillem de Llívia i de Sallagosa

Dos parcs fantàstics per anar amb canalla: amplis, amb jocs de fusta i a prop del centre d’aquests dos municipis. El parc de Sant Guillem de Llívia té dos camps de futbol, una pista de skate, una tirolina i dos jocs infantils de fusta per a diferents edats (bebés i infants més grans). Al parc també hi ha la piscina d’estiu. El parc de Sallagosa té una zona de joc infantil molt ben cuidada, amb possibilitats per diferents edats i la gràcia són els tres llacs plens d’ànecs que hi ha.

2. La granja del Rialet

Una granja a prop de Montlluís en què els infants poden participar activament per exemple a l’hora de munyir vaques, donar els biberons als vedellets o menjar a les cabretes. Cada tarda la granja obre portes a les famílies com un espai d’oci i també aprenentatge, guiats per monitors. També podeu fer un recorregut en poni als voltants de la granja, amb vistes al Puigmal. Més informació en aquest post.

3. Parc d’animals de Les Angles

És un parc que fa molt de temps que funciona i la veritat és que està molt bé perquè els animals estan en semi-llibertat però dins el seu hàbitat. Perquè ens entenguem, no hi trobareu pingüins, sinó animals propis dels Pirineus, com ara ossos bruns, bisons, linxs, muflons, porcs senglars, isards, cèrvols, llops, rens, daines, marmotes o guineus. Llegiu-ne més en aquest post.

4. En telecabina fins al Niu de l’Àliga

L’allargament del telecabina de la Molina ha facilitat l’accés fins al refugi del Niu de l’Àliga. Durant tot l’any funciona i permet arribar fins a 2.500 metres sense esforços. Les millors vistes de la Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès i un restaurant al capdamunt us hi esperen. Una molt bona excursió per fer en família! Us n’expliquem més cosetes en aquest post sobre aquest sortida a l’hivern i en aquest a l’estiu.

5. Tirolines Tyrovol

Les tirolines Tyrovol són de les millors tirolines que podeu provar per Catalunya i voltants (només obertes en temporada d’estiu). Tenen la particularitat que van creuant l’embassament del llac del Passet, al peu del Carlit, cosa que els hi dóna un plus d’espectacularitat. I ho diem nosaltres que n’hem provat unes quantes! De fet hi ha algun recorregut en què pots arribar a tocar l’aigua amb els peus. Hi ha recorreguts per a nens a partir de 3 anys i els preus varien en funció de la dificultat. En teniu més informació en aquest post.

6. Piscines d’Err i els banys de Llo

Una proposta d’aigua per l’estiu i una per tot l’any. Les piscines d’Err és una proposta estiuenca si passeu uns dies a la Cerdanya: piscines d’estiu amb aigua lleugerament escalfada, piscines per a nadons i un tobogan gegant. Però si us voleu remullar qualsevol època de l’any l’opció en família que més us recomanem són els banys de Llo, d’aigua sulfurosa. Piscines exteriors amb aigua calentíssima, fins i tot quan neva! Llegiu més cosetes de les piscines d’Err en aquest post i dels Banys de Llo en aquest.

7. Excursions fàcils per fer amb nens

El nostre top d’excursions fàcils per fer amb nens a la Cerdanya és a l’estamny Passet, el llac de les Bulloses, els llacs de Malniu i el Molí del Salt, on us hi podreu banyar a l’estiu. Però sobre això teniu un post sencer aquí amb moooltesmés propostes per fer caminades amb infants!

8. Volta en ruc a Bolvir

Una altra alternativa d’activitats per fer amb infants i animals és una volta en ruc pels afores de Bolvir, fins al riu Segre, a dalt d’un ruc. És una manera més reposada i sense cansar els petits de conèixer aquest entorn i a més aprendre moltes coses d’aquests animals. El novembre i desembre organitzen la recerca del tió al bosc. Llegiu-ne més aquí.

9. Granja de cabres de Montmelús

Una altra visita interessant per fer amb canalla a la Cerdanya és a la granja de cabres de Montmelús. L’Helena i en Xavi us explicaran com viuen en una granja autosuficient (es produeixen la seva pròpia electricitat amb plaques solars) i els cicles que tenen amb la cura de les cabres segons l’estació de l’any. Us ensenyaran l’estable de les cabres, us explicaran les seves particularitats i viureu el moment en què les treuen a pasturar a la muntanya. També podreu veure com alimenten els porcs, visitar la seva petita formatgeria i fer-los toootes les preguntes que vulgueu. Trobareu més informació en aquest post.

10. Un passeig per l’estany de Puigcerdà

És un clàssic, però el lloc per excel·lència de Puigcerdà per portar-hi els infants. A l’estiu s’hi poden fer passejos en barca i instal·len el bibliollac. I a l’hivern, tot glaçat, veure els ànecs passar és la gran distracció. Des d’allà podeu fer diverses caminades o acostar-vos fins al centre de Puigcerdà a fer un bon berenar. Trobareu més informació de les excursions en aquest post.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *