Un dia d’estiu a Cardedeu (Vallès Oriental)

Ja fa temps que us transmetem l’amor per molts llocs del territori i no podia ser que no us transmetés ‘amor pel meu poble, Cardedeu. Us aniré fent algun post amb propostes per fer segons l’estació de l’any, perquè de coses per fer n’hi ha moltes, a banda que culturalment (quan la covid-19 ho permeti) és un poble molt ric. Com el Vallès, no hi ha res!

Comprar llet, iogurts, formatge i mató a Can Bordoi

Can Bordoi és una granja que hi ha al nord de Cardedeu, a prop del barri dels Dominics. Comercialitzen la llet i els seus productes sota la marca Formatgeria Mogent, però els cardedeuencs sempre li hem dit Can Bordoi, el nom de la masia. Doncs bé, tant si hi arribeu a peu tot fent una caminada pels camins de la rodalia (aquí trobareu propostes de sortides en bici i a peu), o en cotxe, atureu-vos a l’agrobotiga on podreu comprar formatges, iogurts, llet, batuts de xocolata, mató i pastissos de formatge boníssims! I si pregunteu, segur que us deixaran passar a veure les vaques!

Visita a la farmàcia Balvey

Un passeig pel centre de Cardedeu és indispnesable. L’església de Santa Maria, Sant Corneli, el carrer dels Escorrelots, … Però us proposem que aneu fins a la plaça de l’Ajuntament, la plaça Sant Joan, i us atureu al Museu-Arxiu Tomàs Balvey. És un museu local, que acull exposicions temporals i una de permanent. És al voltant de la figura de l’apotecari Tomàs Balvey, un dels membres d’una llarga nissaga de farmacèutics al poble que va conservar una de les farmàcies més antigues d’Europa juntament amb la de Llívia.

Comprar a la joguineria Gat Corneli

Molt a prop del Museu hi ha una de les botigues més boniques de Cardedeu, la joguineria Gat Corneli. Hi podreu trobar jocs de fusta, artesanals, una selecció de jocs de tota la vida com bales i baldufes o nines de drap. I molt molt molt bon assessorament!

Jugar als parcs dels Pinetons i Pompeu Fabra

Dos dels parcs que hi ha al centre del poble són els dels Pinetons i del Parc Pompeu Fabra. El dels Pinetons hi trobareu jocs infantils diversos, per diferents edats, i un sorral. També adaptats per a nens i nenes amb alguna discapacitat. És un parc a l’ombra dels pins, dissenyat per l’arquitecte modernista Manel Raspall. L’altre és al parc Pompeu Fabra, que s’hi arriba des d’aquest creuant la riera de Vallforners. En aquest cas hi ha jocs infantils de fusta i pneumàtics, una tirolina, ponts sobre les rieres i una guingueta on podreu fer un vermut, un berenar o dinar i sopar a la fresca.

Taller de xocolata en família a Cardedeu

I a Cardedeu proposem una activitat en família ben diferent: un taller amb xocolata per fer bombons, torrons i mones de Pasqua entre els petits i grans. Treball compartit, a més, amb persones amb discapacitat de l’entitat Hi som. L’experiència la du a terme en Josep Teixidó de l’obrador Xòcala de Cardedeu (Vallès Oriental). En podeu llegir més en aquest post.

I per menjar et recomanem…

Esbiosfera

Restaurant ecovegà i que s’abasteix, en part, de l’hort centímetre 0 que té a la finca. Les taules són sota unes pèrgoles naturals i sota unes denses moreres, ideal per buscar la fresca de l’estiu. Ideal també per anar-hi amb nens que poden explorar a l’hort i jugar per l’entorn sense problemes.

Preu: Menú migdia (dijous i divendres): 14 euros. Menú migdia dissabtes i diumenges: 17,5. Menú nits divendres i dissabtes: 19,5.

A Esbiosfera proposen un plat complet en què es poden triar entre 4-5 primers i 4-5 segons i les postres. Entre les seves propostes estrella hi ha les mandonguilles compromeses, fetes de cigrons, pastanaga, espelta, ceba, s’alvia i formatge. De primer, us recomanem molt la crema freda de remolatxa i mandarina i els farcellets de carbassa i formatge feta. També, boníssimes, les coca de recapte, les quiches, els bunyols de bledes, i les amanides de tomàquet de varietats diferents del seu hort. Pels nens, normalment preparen un menú de plat combinat de mandonguilles compromeses i pasta. De postres. no deixeu de tastar el seu pastís de pastanaga! I de beguda, heu de provar la cervesa artesana que fa en Jordi!

És un dels dos restaurants Slow Food que hi ha a Cardedeu. Tots els ingredients que utilitzen són de màxima proximitat: verdures del seu hort o d’horts de Cardedeu, arròs de Pals, bolets Xiitake de Sant Antoni de Vilamajor, espelta de Gallecs, formatges de la formatgeria Mogent i del Montseny, pa del forn Domènech de Cardedeu, …

Només obre d’abril a octubre ja que és l’època més productiva de l’hort. A l’estiu, juliol i agost, està obert de dijous a diumenge, migdia i nit. Cal fer reserva prèvia ja que les taules són limitades.

Si has arribat fins aquí, també et pot interessar….

Un pensament sobre “Un dia d’estiu a Cardedeu (Vallès Oriental)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *